I tvivl

brevkassespørgsmål

I tvivl

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 7 år 4 måneder siden

Hey. Jeg kan godt lide den her dreng, og vi har noget sammen... og jeg burde føle glæde når vi kysser men det gør jeg ikke?? Jeg føler det er føltes mærkeligt når vi kysser , også selvom jeg godt kan lide ham. Ved ikke om det er fordi jeg er dårlig til det eller hvad det er men måske har i et svar på det? 

Svar: 

Hej med dig

Dejligt at du har fundet en dreng som du rigtig godt kan lide.

Jeg tror, at der er mange der kender til det her med, at man har en ide om hvordan bestemte ting skal føles, eller burde være. Måske især hvis det er nogle nye ting, som fx at kysse med en man rigtig godt kan lide for første gang. Så kan der ofte være en masse forventninger forbundet med, og hvis ikke det føles som man troede, kan man komme til at tro at det er noget i vejen, at man gør noget forkert eller andet. Jeg kan godt forstå, at du synes du burde føle glæde når du kysser ham her fyren, men jeg tænker samtidigt at det er helt normalt at det her til at starte med, måske mest af alt bare føles mærkeligt. Du skriver, om det kan være fordi du er dårlig til det, og det tror jeg ikke det er. At kysse kan være noget man lige skal vænne sig til, måske især hvis man lige pludselig skal kysse med en, som man godt kan lide. Det kan være en meget intim oplevelse, og det kan måske gøre at det kan føles mærkeligt eller akavet. Efter nogle gange, tror jeg helt automatisk at det vil føles mere naturligt for dig. Når I har kysset flere gange, lærer I også hinanden bedre at kende undervejs, og I kan måske sammen finde ud af hvordan I allerbedst kan lide at kysse. 

Måske kan det også føles mærkeligt, netop fordi det er noget du har tænkt meget over, og har en forventning til hvordan skal være. Så næste gang I kysser, kan du måske forsøge at se om du kan slå tankerne lidt fra, og bare mærke hvordan det føles når I kysser lige nu og her. På den måde kan du måske bedre leve dig ind i det, og dermed slappe mere af. Det kan være at det vil have en effekt, og gøre at det lige pludselig føles mere rigtigt og dejligt. 

Jeg tænker, at der er god sandsynlighed for at nogle af dine veninder har haft en lignende oplevelse med at kysse. Så måske det kunne være rart at snakke med en af dem om det? Det kan være hun har nogle erfaringer eller gode råd, og I kan sammen dele de her tanker I går med hver især. Jeg håber at du kunne bruge mit svar, og at det snart føles dejligt at kysse med den her fyr. 

Bedste hilsner

Annika

 

Annikas billede
Annika har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program