Knopper?

brevkassespørgsmål

Knopper?

brevkassespørgsmål af
Majse
17 år
Oprettet 7 år 7 måneder siden

Hejsa

Jeg er en pige på 17 år. Jeg er begyndt at få nogle små knopper på hænderne. De er små og næsten gennemsigtige, det ligner næsten, der er vand i dem. De er lidt ømme, hvis jeg trykker på dem. De kommer og går i perioder. Hvad kan det være? På forhånd tak for svar

Svar: 

Hej med dig.

Det kan godt lyde som en slags eksem det du har på hænderne. Når det er noget der kommer og går, tænker jeg umiddelbart, at de kommer af noget bestemt, som du har været i kontakt med. Feks. sæbe, noget bestemt slags mad, creme eller andet af den slags. Eskem an se forskelligt ud, men typisk kommer der rødme, og det kan også klø.

Når det er sagt, så kan det altså også se anderledes ud, og jeg har faktisk selv oplevet noget der ligner det du beskriver, og der var det en bestemt håndsprit jeg ikke kunne tåle. Det er typisk sådan, at det kommer når du er i kontakt med det, du ikke kan tåle, og så forsvinder det igen når du ikke røre ved det. Det kan godt være, at du skal være i kontakt med det du ikke kan tåle i længere tid, feks. en creme du bruger dagligt i perioder. Når du så holder op med at bruge den så vil det forsvinde.

Prøv at se, om der er noget der udløser det, og hvis du finder du af hvad det er, så kan du bare undgå det. 

Hvis det ikke lige passer med det jeg har skrevet ovenfor, kan du prøve at gå til din læge, det er dog kun muligt for din læge at hjælpe dig rigtigt, hvis knopperne er der, når du har en tid, da det er meget nemmere at behandle noget på huden når man har set det, da det kan være svært at finde ud af hvad det er uden man kan se eller røre det.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Hilsen Lea

Leas billede
Lea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program