Sår i underlivet

brevkassespørgsmål

Sår i underlivet

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 8 år 1 uge siden

Hej. 

under en studietur med min klasse jeg lige har været på, begynder jeg at få noget irritation ved underlivet. Jeg har nu 3 sår, to på de yderste skamlæber som mest ligner rifter og et på de inderster kønslæber, et lille rundt sår. 

De to yderste svier meget. Jeg virker besynderligt tør der nede og huden føles meget irriteret. 

Jeg har en kæreste som jeg er seksuelt aktiv med og kan ikke finde ud af om der er tale og kønssygdom eller om det kan være en form for irritation eller snavs der skyldes det. 

min højre lymfekirtel i lysken er begyndt at hæve synligt og er øm. 

Jeg skylder mig med varmt vand, men kan ikke helt finde ud af om det er noget jeg skal gå til

lægen med endnu. Der er 3-4 dage siden det første sår opstod.

Svar: 

Hej

Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl. Er det bare helt almindelige rifter? Er det en infektion eller hvad er det for noget?

Som udgangspunkt skyldes sådan noget oftest små rifter. Fordi man tisser og tørrer sig i området, så kan det godt tage lang tid om at hele op. Og det svier. Men du beskriver også et rundt sår. Det er mere usædvanligt i forbindelse med rifter. Så jeg synes helt sikkert du skal tage til lægen og få kigget på det. Meget sjældent kan syfilis nemlig give sådan et rundt sår, som vi kalder en chanker. Det er meget sjældent at vi ser syfilis i Danmark, så med al sandsynlighed er det nogle helt banale rifter og sår. Men jeg synes nu alligevel at din læge skal se på det, så vi er sikre. Lymfeknuderne i lysken er generelt meget større end på resten af kroppen. Så selvom du kan mærke den, er den ikke nødvendigvis forstørret. At den er øm, kan skyldes mange forskellige ting, men det er ikke nødvendigvis et tegn på sygdom.

Indtil din læge har kigget på det, vil jeg anbefale at du og din kæreste bruger kondom. Så er I sikre på, at I ikke smitter hinanden, mens du har sår og rifter.

God bedring.

Mange hilsner fra Line

Line har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program