Er han for gammel?

brevkassespørgsmål

Er han for gammel?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 8 år 2 måneder siden

Hej! (:
Jeg spiler meget et spil som hedder ''Sjovt'' og det har jeg gjort siden jeg var 12-13, jeg er tit inde på det for at skrive med forskellige mennesker når jeg keder mig og bare sidder alene.
Jeg har fået mange gode venner igennem de år jeg har spillet spillet. Da jeg var kun 12-13 år gammel mødte jeg en dreng som var 14-15 år dengang, vi begyndte at skrive meget sammen hver dag og blev rigtig tætte! Vores venskab holder stadig den dag i dag, selvom det er 2-3 år siden. Vi har dog været igennem nogle gange hvor vi er blevet lidt sure på hinanden, men vi blev hurtig god venner igen. Han begyndte at holde meget af mig, og jeg begyndte også at holde meget af ham. Han har hjulpet mig igennem rigtig meget, især tider hvor jeg har haft det svært med skolen og venner. Han har flere gange spurgt om vi skulle blive kæreste.. men jeg skubbede det lidt væk igen. Han vil gerne have vi skal mødes, men jeg tør ikke da han er 17 år og jeg kun er 15, og det skræmmer mig lidt, jeg har også skrevet til ham at jeg nok aldrig ville få love af min mor at mødes med ham, men han havde givet med ideen af jeg skulle gøre det uden hun vidste det, men det ville jeg ikke, og det forstod han også godt.. Jeg ved ikke om jeg syntes han er for gammel og sådan.. syntes bare det virker voldsomt at han er 17, selvom jeg har kendt ham så lang tid, og stoler rimelig meget på ham.. Jeg ved ikke om jeg bare skal prøve at glemme ham eller hvad jeg skal, men det er også svært da jeg holder så meget af ham.. 

Svar: 

Hej med dig :-)

Dejligt du har en du kan dele en masse med. Det kan være rart at have en som ikke kender én andre steder end fra nettet, som man kan snakke med, både når tingene er hårde, men også når tingene er gode.

Du skriver, at fyren gerne vil møde dig, men at du er lidt usikker, primært pga. hans alder. Først og fremmest vil jeg rose dig for, at du ikke bare har mødtes med ham, men tænker på dig selv og lytter til hvad du har lyst til. Det er også rigtig godt, at du har sagt til ham, at du ikke vil mødes uden din mor ved det. Det lyder til, at du er rigtig fornuftig. Selvom I har kendt hinanden i 2-3 år, og er rigtig gode venner, kan man aldrig helt vide hvilken type der sidder bag skærmen, og derfor er det altid vigtigt, at man passer på sig selv. Jeg synes derfor, at du først og fremmst skal holde fast i, at din mor skal vide det, hvis du og ham skal mødes.

Det med alderen tænker jeg tilgengæld ikke er noget du behøver være nervøs for. Piger er typisk lidt mere modne end drenge i din alder, og derfor vil I måske kunne hygge jer rigtig meget. I har det jo godt sammen, når I skriver, selvom han er to år ældre, så hvorfor skulle I ikke også have det godt sammen, når I mødes, selvom han er to år ældre end dig? :-)

Hvis du beslutter dig for, at du vil mødes med ham, og din mor også synes det er en god idé, synes jeg du skal foreslå, at I mødes et offentligt sted, hvor I kan lave noget sammen. Dels fordi det er rart at have noget at lave når man skal mødes første gang, men igen også for en sikkerheds skyld og for at være sikker på, at du passer på dig selv.

Jeg synes du skal mærke efter i maven, om du har lyst til at møde ham, og gøre hvad du selv føler for. Vil du helst have ham som den ven han er nu, eller vil du se hvad det kan føre til? 

 

Jeg håber at I, ligemeget hvad, bliver ved med at have et dejligt venskab :-)

 

Mange hilsner

Christina.

Christinas billede
Christina fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program