jeg er bange

brevkassespørgsmål

jeg er bange

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 8 år 6 måneder siden

hej cyberhus. jeg er 14 år og her for nyligt prøvede mig og min kæreste at have sex. det skete bare. jeg brugte ikke ikke kondom,

for jeg ville aldrig have troet at det ville ske. men her kommer så mit spørgsmål: jeg er bange for at jeg har gjort hende gravid.

jeg er  99% sikker på at jeg ikke udløste i hende, men er stadig meget nervøs. fx. i tv nogle gange, hvor der er en der bliver gravid

og manden siger at han ikke gjorde det, altså det selvfølgelig hans barn, han vidste bare ikke at han havde gjort det. håber i forstå.

skal man udløse i hende fuldt ud eller hvad. det er  et lidt forvirrende spørgsmål - i know

PS - jeg gider virkelig ikke sidde og høre på at, det er for tidligt og jeg først burde gøre det når jeg bliver ældre og sådan noget,

det ved jeg jo godt. bare hold jer til spørgsmålet

Tak på forhånd mvh "bob"

Svar: 

Hej "Bob".

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for om du har gjort din kæreste gravid selvom du ikke havde udløsning, så det er godt at du spørger om det.

Selvom du ikke havde udløsning i hende, så danner drenge noget der hedder præsperm, som er en væske der kommer ud af drengens urinrør, når han er seksuelt ophidset. Det er meget forskelligt, hvor meget præskerm en dreng udskiller, men der kan faktisk godt være nogle få sædsæller i præspermen, så der er egentlig en risiko for, at din kæreste kan være blevet gravid. Men jeg vil mene at den er ret lille. Men derfor skal din kæreste stadig holde øje med om hun får sin menstruation og om der er nogle uregelmæssigheder ved den. Hvis hun stadig er nervøs for, om hun er gravid, så er det altid en god idé at tage en graviditetstest. En graviditetstest er 99,9 % sikker, og hvis man vil være helt sikker på resultatet, så er det en god idé at tage testen den første dag, man forventer at få sin menstruation.

Selvom du ikke regnede med, at I skulle have sex, så er det altid bedst at bruge kondom for at undgå at din kæreste bliver gravid. Det kan være en god idé altid at have et kondom på sig, så I altid er forberedte.

Hvis du har flere spørgsmål omkring sex, så er du altid velkommen til at skrive til os igen. Ellers kan jeg anbefale Sexliniens hjemmeside, hvor der står mange forskellige informationer om sex. Den kan du finde her.

Jeg håber at du kan bruge mit svar, og igen vil jeg lige understrege, at det slet ikke sikkert, at din kæreste er blevet gravid.

Mange hilsner
Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program