Gravid?

brevkassespørgsmål

Gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 9 år 8 måneder siden

Hej

igår havde mig og min kæreste sex, dette skete dog lidt spontant og hurtigt..

dvs at vi faktisk brugte en plastik pose som beskyttelse, der var ingen huller i og den flækkede heller ikke under samlejet..

men, nu tænker jeg: kan jeg være gravid nu? tør ikke selv købe fortrydelsespille og vil ikke snakke med min mor eller far om det

håber i svare hurtigt!

Svar: 

Hej med dig

Det lyder ikke så rart at have sex med en plasticpose og som du beskriver heller ikke så sikkert. Grunden til at et kondom er sikker mod graviditet er at det sidder tæt på penis og dermed ikke kan gå lige så nemt i stykker. Derudover samles sæden inde i kondomet og der er ofte sæddræbende creme på, hvilket gør at sædcellerne ikke så nemt overleveer.

Der er altså større risiko for at du er blevet gravid ved at bruge en plasticpose som beskyttelse. Det kan også være at du har været heldig, men fordi du ikke kan vide det, synes jeg at du skal snakke med din læge. Du kan også tage en fortrydelsespille, men den skal senest tages 72 timer efter I har haft sex for at virke.

Selvom det kan være lidt akavet at købe og have kondomer, så er det en rigtig god ide altid at have et par stykker i tasken/pungen, hvis nu I skulle få spontan lyst igen. Du kan også overveje om du skal begynde at bruge p-piller. Hvis du gerne vil have det, skal du snakke med din læge.

Jeg håber du finder ud af hvad du skal gøre og at du finder en bedre måde at beskytte dig på fremover.

Venlig hilsen Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program