Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 9 måneder siden

hej jeg er lidt bekymret for at jeg ikke for min mentration jeg har haft udflod i over et 1 år nu og stadig ikke fået min mentration jeg fylder 14 år om 3 uger så er der noget galt med min krop jeg har fået små bryster og kønsbehåring HJÆLP???

Svar: 

Hej med dig.

Det er meget normalt at have udflåd i et godt stykke tid, inden man får sin menstruation. Det er også helt naturligt, at du ikke har fået din menstruation enndnu, selvom du har fået små bryster, kønsbehåring og snart fylder 14 år. Det er forskelligt fra pige til pige, hvornår de forskellige udviklingstrin sætter ind. Nogen får fx menstruation som 11-årige, mens andre er 15 eller mere, når det sker for dem. Begge dele er normalt og viser bare, at man kan være almindelig på flere forskellige måder.

Jeg tror altså ikke, du har noget at bekymre dig om. Hvis du fortsat bekymrer dig, kan det måske hjælpe dig at snakke med din mor om det. Tit følger mor og datter nemlig samme udvikling, så du kan måske spørge din mor, hvornår hun fik sin menstruation, og hvordan det var med hendes udflåd. Måske har hun haft det lige som dig og engang gået med lignende bekymringer. 

Kh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program