Ny skole

brevkassespørgsmål

Ny skole

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 9 måneder siden

Ligenu går jeg i 9.klasse, jeg har gået på den skole siden 3.klasse, men de sidste 4 år er jeg blevet bagtalt og sådan I klassen. Altaå jeg er blevet holdt fuldstændig ude Så jeg hat ikke haft det særlig godt i klassen. Efter sommerferien skal jeg på 10.klassecenter hvor vi kun er få i klassen der kender hinanden, og jeg ser jo det som en mulighed for at komme videre, få ny rolle i klassen og få det bedre i en klasse, men jeg er bange for at ødelægge det for mig selv. Hvordan kan jeg få så god en start som overhovedet muligt efter sommerferien?

Svar: 

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev. Hvor er det bare rigtig fint, at du skriver til os. For det er bare slet ikke okay, at du igennem fire år er blevet bagtalt og holdt udenfor i din egen klasse.

Jeg bliver lidt nysgerrig på, om du har mon har talt med nogle voksne om, hvordan det har været at være dig i skolen de sidste fire år? Det er nemlig sådan, at det er de voksne, som har ansvaret for at man som barn og ung har det godt i skolen. Måske har du allerede talt med dine forældre og dine lærere om det?

Jeg tænker, at det kan være en god idé, at du deler dine tanker om den nye 10. klasse med dine forældre og/eller en lærer eller vejleder på din skole. Det er vigtigt, at der er nogle voksne, som du stoler på, der kender til din situation, og som er parate til at hjælpe dig med at få en god start. Det kan også være at du kan prøve at snakke med dine lærere på din nye skole om dine bekymringer og så kan det være at de kan være ekstra opmærksomme.

Du spørger til, hvordan du kan få en så god start som mulig, og jeg tænker, at du allerede har taget det første skridt ved at skrive til os. For det viser, at du er parat og indstillet på, at dit liv skal ændre sig og du skal have det godt i din nye klasse. Det er rigtig godt.

Nogle gange kommer det faktisk helt af sig selv at når man skifter skole eller kommer sammen med nye mennesker, så får man automatisk en ny rolle, fordi der ikke er så mange der kender en. På den måde kan du også prøve noget helt nyt af, uden at nogen kommenterer det eller du føler at det bliver bagtalt.

Jeg tænker også at det er vigtigt at du finder ud af hvem det er du kunne tænke dig at blive venner med. Er det de festlige, meget udadvendte piger og drenge, er det de piger eller drenge der går op i skolen, er det måske de lidt mere stille som man nemmere kan have lange samtaler med om alt mellem himmel og jord. Hvilke slags personer tror du at du vil matche med? Når du kan fornemme det, er det nemlig lidt nemmere at finde de her personer og opsøge dem i din nye klasse. Du kan fx gå hen til dem og spørge til hvad de har lavet, hvorfor de har valgt netop den klasse eller hvad de interesserer sig for. Du kan tilføje dem på Facebook, sætte dig ved siden af dem i klassen, gå til de samme fester eller være aktiv i de forskellige klubber, udvalg eller fritidsinteresser. Men vælg det som interesserer dig, for så finder du nemmere nogle spændende mennesker som måske kan blive dine venner.

Det er nemlig sådan at det er meget nemmere at synes det er sjovt at gå i skole, hvis man har nogle søde nogle at gå i skole med. Det kan være en udfordring at finde de her man matcher rigtig godt med, men jeg håber at mine ideer og forslag kan hjælpe dig et skridt videre, så du snart kan begynde dig at glæde dig til den nye start.

Held og lykke med det hele.

Normal
0

false
false
false

DA
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Venligst Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program