SVÆR OVERVÆGTIG

brevkassespørgsmål

SVÆR OVERVÆGTIG

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 11 måneder siden

Hej jeg er en pige på 14 et halvt. Jeg vejer 76kg ca. Jeg er 163høj, jeg bruger strl 44 i bukser, 42 i trøje... Jeg har gået til håndboldt men jeg er stoppet da jeg blev bagtalt for sygt derhenne. Jeg har gået til motion/styrketræning 1gang men jeg kendte dem der gik til det, og det synes jeg ikke var fedt jeg spiser en rugbrød med kødpølse el. lign pålæg, jeg spiser ikke mad i skolen, Jeg spiser cornflakes/havregryn til morgernmad UDEN SUKKER kan ikke lide sukker eller smør. Jeg spiser en potion af det vi skal have til aftensmad. Jeg bruger ikke smør eller sukker til noget. Når det er fredag er der jo den store slik skål og chips, chokolade osv. Jeg rører det ikke, jeg siger selv fra! Det har jeg altid gjort. Jeg ved slet ikke hvad jeg gør forkert. Jeg har selvmordstanker jeg har gjort mange ting ved mig selv, har snakket med kommunen og lægen om selvmords brev der skete intet, det eneste de fortalte var at jeg ikke måtte forlade verden. . . - Kan jeg få en rådgivning til noget kost her?? Jeg kommer ikke i form/tynd nogensinde fortalte skole sundhedsplejske :-(,, - Hjælp mig !!??

Svar: 

Hej med dig.

Det er virkelig flot, at du skriver til brevkassen - at du bliver ved med at søge hjælp, for det er det helt rigtige at gøre, når man har det svært. Så godt gået!!

Jeg ved, at Eva i kostbrevkasse har givet dig nogle råd i forhold til kost og motion, og jeg vil gerne forsøge at hjælpe dig med dine selvmordstanker.

Når man har selvmordstanker og gør ting ved sig selv, så er det ofte fordi at man har det svært med sig selv. Det kan handle om, at der er noget som gør rigtig ondt indeni – noget som man har svært ved at snakke med andre om - måske fordi man er bange for at de ikke forstår, eller fordi at man ikke helt selv ved, hvad det er, der gør en så ked af det. Når man går alene med sine tanker og følelser, kan det til sidst føles så håbløst, at man overvejer selvmord. MEN SELVMORD ER ALDRIG DEN ENESTE LØSNING – der findes andre og bedre løsninger. Når tingene ser mest håbløst ud, kan det være svært selv at finde ud af, hvad man skal gøre – og derfor har man brug for hjælp til at finde ud af, hvordan man kan få det bedre.

Du fortæller, at du har snakket med kommunen og lægen om et selvmordsbrev du har skrevet, men at der ikke er sket mere. Det er simpelthen ikke godt nok - de skal hjælpe dig med at få snakket om dine selvmordstanker, så du kan få det bedre. Du har brug for at få snakket om, hvorfor du har selvmordstanker, og ikke bare få at vide, at du skal blive i den her verden.

Det vil være godt, hvis du kan snakke med dine forældre om, at du har brug for at snakke om dine selvmordstanker og det som du gør mod dig selv. Måske kan I spørger lægen om, hvor du kan få hjælp til at finde ud af, hvorfor du har det sådan, hvad du kan gøre for at få det bedre. Det bedste vil være, hvis du kan fortælle dine forældre, at du har brug for hjælp – men hvis det er for svært for dig, kan du måske selv ringe og spørger lægen om, hvor du kan få hjælp.

Livslinien.dk har en telefonrådgivning for mennesker som har selvmordstanker. De har åbent hver dag kl. 11-23 på telefonnummer 70 201 201. De har stor erfaring med at snakke med mennesker som tænker på selvmord. Du kan læse mere om livslinien.dk her. Det kan måske være godt for dig, at snakke lidt med dem – men det er også vigtigt, at du får hjælp i den virkelige verden. 

Rundt om i landet findes der Centre for selvmordsforebyggelse, hvor man kan få samtaler med en psykolog, hvis man har selvmordstanker. Jeg ved ikke hvor du bor, så derfor kan jeg ikke fortælle dig, om der er et center tæt på hvor du bor. Men du kan logge på Chatrådgivningen her i Cyberhus, hvor rådgiveren kan hjælpe dig med at finde ud af, om der findes et center tæt på hvor du bor. Rådgiveren vil også kunne hjælpe dig med at finde ud af, om der er andre muligheder for rådgivning i dit nærområde. Chatten er åben mandag til torsdag kl. 14-19.  

Jeg håber, at du vil blive ved med at søge hjælp, så du kan blive en glad pige med mod på livet.

Mange tanker
Marianne 

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program