gravid?

brevkassespørgsmål

gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 6 måneder siden

mig og min kæreste var en dag hjemme ved mig og vi blev begge ret tændte og han kom op i mig uden kondom og var der i 5 sek. og nu er vi begge bange for at jeg et blevet gravid, fordi jeg ikke har fået min mens endnu. (skulle have den d.18 og det er den 20. nu) men kan jeg overhovedet være blevet gravid? han kom jo ikke og han havde været i bad dagen før hvor han havde vasket den. svar gerne hurtigt

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå du tænker på om der kan være sket noget. Jeg vil prøve at svare kort og præcist.

Hvis din kæreste ikke er kommet inde i dig, så er der ikke særlig stor risiko for at du er blevet gravid. Men man skal altid huske at bruge kondom, for man kan aldrig vide om der alligevel kan nå at ske noget. Inden drengen kommer, kan der faktisk godt komme en slags præ-spærm, og derfor skal man huske kondom uanset.

Det kan være i er blevet godt nervøse, fordi i begge ved at i nok skulle have haft brugt kondom. Når du går hen og bliver nervøs, så kan du blive så urolig at din krop reagerer på det - det kan være derfor din menstruation er lidt forsinket. 

Hvis der er gået mere end en uge siden du skulle have haft din menstruation, så synes jeg du skal tage til lægen eller købe dig en graviditets-test. Så kan i ihvertfald få lidt ro i jeres sind, for man kan godt blive lidt bekymret.

Fremover skal i huske at det er ligegyldigt om din kæreste lige har været i bad og er vasket eller han kun er oppe i dig i kort tid - I skal altid huske kondom, hvis i ikke vil have at du bliver gravid.

Pas godt på jer selv.

Kh. Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program