Graviditet.

brevkassespørgsmål

Graviditet.

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hej. Sidste lørdag(d.20.august) tog jeg min sidste p-pille for at holde den 7-dage lange pause. Jeg fik min menstruation som normalt, og min kæreste og jeg dyrkede sex sammen et par gange i løbet af den periode(han kom oppe i mig ca. 2 gange). Jeg skulle jo så være begyndt på p-pillerne igen den efterfølgende søndag(d.28. august), men glemte den fuldstændigt! Jeg plejer at tage den kl. 23 hver aften, men tog så først denne kl. 13.30 om mandagen(d. 29. august) Jeg har læst indlægssedlen i pakken som jo skriver at jeg bør bruge ekstra prævention de næste 7 dage, hvilket jeg selvføgelig har tænkt mig. Men der står også at hvis jeg har haft sex ugen inden, at jeg glemte at tage pillen, så er der en risiko for at jeg kan være blevet gravid. Jeg er simpelthen så bange, så bange og tænker på det konstant! Jeg føler mig på ingen måde klar til at skulle stå overfor at have en abort(min kæreste og jeg har før gennemdiskuteret dette, og vi mener begge at det ville være løsningen), ej heller at skulle fortælle det til mine forældre, og selv håndtere det. Jeg er så bange. Men ja altså det jeg vil spørge om erjo egentlig; Hvor stor tror i chancen er for at jeg er blevet gravid??, hvornår kan jeg tidligst tage en graviditetstest og finde ud af det? og hvad skal jeg i det hele taget gøre nu(udover selvfølig at huske p-pillen en anden gang) HJÆLP MIG. mange tak. mvh fra mig:)

Svar: 

Hej med dig.

Det er godt du skriver herind og jeg vil gerne se om jeg kan hjælpe dig med at finde lidt ro. Det kan slet ikke være rart at være nervøs som du er nu.

Først og fremmest vil jeg sige at det lyder som om du har gjort alting rigtigt. Du har fulgt instrukserne og brugt anden prævention i den "usikre" periode. Man kan sige at p-pillerne indretter kroppen således at når de tages regelmæssigt, så er kroppen i stand til at at sørge for at man ikke bliver gravid. Dette bliver usikkert, når man glemmer en pille. Men du har taget den glemte pille dagen efter og brugt prævention - derfor tror jeg ikke at der er særlig stor chance for at du kan være blevet gravid. Det er selvfølgelig ikke umuligt, men det er meget svært at blive gravid på den måde.

Det er sådan at det faktisk kan være ret teknisk at blive gravid. Der er størst chance for at blive gravid, hvis man har ubeskyttet sex, imens pigen har ægløsning. Piger har ægløsning ca. 14 dage før de får menstruation. Det er forskelligt fra pige til pige, men det er typisk sådan.

Jeg kan sagtens forstå du er bange og du tænker på det hele tiden. Det er klart at du får en masse tanker, bliver nervøs og overvejer hvad der kan og skal ske. Selvom det er rigtig ubehageligt og du kan være utrolig bange, så er det en god ting at du og din kæreste får snakket de her ting igennem. Når man har sex, så er der altid en risiko for at man kan blive gravid, men i virker ansvarlige og forsøger at passe på - så i burde være beskyttede. Men det er godt at i prøver at tage stilling til de svære ting, omkring hvad der skal ske, hvis du skulle være blevet gravid.

Du kan først tage en graviditetstest, den første dag hvor du skulle have haft din menstruation. Du kan også tage til din læge og fortælle hvad der er sket og få lavet en test der. Lægen kan hjælpe dig med at forklare 100% hvordan det hele hænger sammen, sådan at du får en bedre forståelse af hvordan dine p-piller virker.

Fremover skal du, som du selv siger; huske at tage dine p-piller. Du kan få din mobil til at bippe, når du skal huske det eller tage din p-pille, når du børster tænder - det kan måske være lettere at huske på den måde. I kan altid bruge ekstra prævention; sæddræbende creme, kondom eller begge dele, hvis I føler jer mere sikre på den måde.

Det skal helst være sådan at din kæreste og dig kan nyde sex sammen, uden at være nervøse. Hvis du går og er rigtig nervøs, så kan det faktisk påvirke dig fysisk og psykisk. Du kan blive ked af det og det kan faktisk udsætte din menstruation. Det er en helt naturlig rektion du har ligenu og jeg håber du har nogle at snakke med om det, for det er ikke rart at have det sådan. Jeg håber du snart kan ånde lettet op, når din menstruation kommer.

Jeg håber det gav dig lidt svar og lidt ro i sindet. Hvis du har brug for at snakke lidt med en voksen, så kan du chatte anonymt med en voksen her på Cyberhus, du kan komme til chatten ved at trykke her.

Mange hilsner Bibi

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program