Utro. Hvad gør jeg?

brevkassespørgsmål

Utro. Hvad gør jeg?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 6 måneder siden

Hej. Jeg er en pige på 16 år. Jeg har været sammen med min kæreste i godt og vel 7 måneder. Jeg er virkelig glad for ham og elsker ham overalt på jorden! Men... Jeg har været ham utro.... Jeg var ham utro helt i starten af vores forhold.. Jeg kan ikke huske at jeg har været ham utro, jeg var så fuld at jeg ikke kan huske halvdelen af det der skete... Men jeg sad med en veninde som pludselig begyndte at nævne at hun havde hørt at jeg havde fået finger af en fra en fest... Og det kunne jeg slet ikke huske! Den fest jeg fik finger blev holdt helt i starten af vores forhold, tror vi havde været kærester i en halv måned.... Men kan huske at vi havde skændtes til festen, var blevet rigtige meget uvenner og jeg var så bare gået i gang med at drikke... Jeg husker ikke hvordan jeg kom hjem eller noget.... Og fyren der havde gjort det havde ikke sagt noget til mig... Og han vidste godt jeg havde en kæreste.... Og ved ikke hvorfor hun kommer op med det nu... Efter så lang tid men det gjorde hun... Men nu da jeg ved det... Skal jeg så fortælle ham? Jeg ved jeg burde fortælle ham det nu da jeg ved det... Men vil bare ikke kunne overleve hvis han forlod mig... Og det er jo så lang tid siden, så ville du overhovede betyde noget`at jeg fortalte det? Ved godt at ærlighed er vigtigt i et forhold... Men hvad skal jeg gøre?!

Svar: 

Hej

Det er super godt at du skriver og spørger efter et råd, for det er aldrig for sent at finde sandheden frem.

Jeg kan godt se at du er havnet i et dilemma - Skal det siges med sandheden eller holdes tilbage med en løgn? Begge dele er i bund og grund gode forslag til hvordan du kan forsøge at løse det eller holde det hen. Men uanset hvad du vælger, vil dit valg have en konsekvens, spørgsmålet er bare hvilken konsekvens du helst vil møde.

For at komme frem til en løsning som passer dig, må du nok overveje denne side af sagen først, altså sætte dig i din kærestes situation - Hvordan ville du selv have det, hvis det var din kæreste, som havde været dig utro, og havde samme historie som dig. Ville du føle at du ville vide det? Eller ville du helst holdes hen og ikke få det fortalt, måske endda med en chance for at én af din kærestes venner kom og fortalte dig det før du nåede det?

Som jeg ser det, bliver du nødt til at vælge, og valget skal vist tages snart, for du skriver jo at din veninde er begyndt at snakke om hvad der er sket til festen. Og her tænker jeg at det er bedre at stå ved det, man har gjort, fremfor at sandheden kommer frem på andre måder. For hvis sandheden kommer frem på andre måder, hvilken situation ville du så stå i?

Du skal selvfølgelig vælge den løsning, som du ville have det bedst med, for jeg tænker at du også skal kunne leve med dit valg og have det godt med dit valg.

Jeg er ikke kommet med råd i mit svar til dig, men jeg håber at du kan bruge de overvejelser jeg har lagt frem, så du forhåbentligt kan finde frem til det valg du vil have det bedst med.

Mvh

Casper

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program