Kønsskifte

brevkassespørgsmål

Kønsskifte

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 6 måneder siden

Hej. Jeg er en 15 årig dreng, som føler sig forkert indeni. Lige siden at jeg var lille har jeg følt mig som en pige, fanget i en forkert drengekrop. Jeg har altid gerne ville være en pige, og misunder pigerne for deres tøj og hår. Jeg har for alvor overvejet et kønsskifte det sidste år, og har fundet ud af at det er mit mål, og det helt rigtige at gøre. Jeg kan snart ikke holde ud at gå rundt i den forkerte krop længere. Mit spørgesmål er hvordan og hvem jeg først skal fortælle det til. Jeg er rigtig bange for at fortælle mine forældre det, og er bange for deres reaktion. Håber at i kan hjælpe mig.

Svar: 

Kære du

Tak for dit brev – jeg kan godt forstå det er svært og hårdt at gå rundt og føle at man er fanget i den forkerte krop. Og jeg kan også godt forstå det er svært lige at få fortalt venner og familie hvordan du har det. Jeg vil prøve at komme med et råd til hvem og hvordan du skal få det sagt..

Det lyder til at du gerne har ville være en pige i mange år, men selvom du føler dig sikker, så er det ikke nemt at få lov til en kønsskifteoperation i Danmark. Da det er en stor beslutning, er det vigtigt man er helt sikker. Derfor skal man også være 18 år, for at få lov til at bestemme det selv. Sundhedsstyrelsen skal godkende det, og du skal igennem psykologiske vurderinger. For at få lov skal du snakke med det man kalder sexologisk klinik... men inden du gør alt det, tænker jeg at det første, vigtige skridt er, at tale med dine forældre om det. Fordi jeg tror en støtte fra dem, ville være rigtig god for dig.

Mit råd til hvem du skal fortælle det først, er altså dine forældre. Selvom du er bange for deres reaktion, så tror jeg deres støtte og forståelse vil være rigtig vigtig for dig, når du engang skal have operationen. Men du skal nok give dem lidt tid til at forstå det. Det er sikkert ikke det de lige havde forestillet sig at du ville komme og sige, så måske skal du have lidt tålmodighed med at de vil forstå det.. Tænk på alle de år, du selv har haft til at tænke det igennem... Men hvis du er ærlig og giver dem tid, så tror og håber jeg at de vil støtte dig.
Hvordan skal du så få det sagt.. her er mit bedste råd, at du en aften I alle har god tid til at snakke fortæller dem, at der er noget du gerne vil snakke med dem om. Og så bare være helt ærlig omkring dine følelser og tanker. Jeg ved godt det er et stort skridt - men det er også et vigtigt skridt i at nå dit mål.

Har du brug for at prøve at snakke det igennem med en anden voksen inden du fortæller det til dine forældre, så synes jeg du skal prøve at ringe til rådgivningen på sexlinien eller landforeningen for bøsser, lesbiske og transseksuelle. Begge steder ved en helt masse om seksualitet og køn, og de vil helt sikkert gerne tale samtalen igennem med dig inden. Her er lige links til dem;

ttp://www.sexlinien.dk/Default.aspx?ID=28639

http://www.lgbt.dk/raadgivning/

Jeg håber du kan bruge mit svar, og husk du også er velkommen på vores chat – både før og efter din snak med dine forældre. Vi vil meget gerne støtte dig, så meget vi kan, så du på et tidspunkt kan komme til at føle du er i den rigtige krop!

Mange tanker fra Heidi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program