Hjælp! ;)

brevkassespørgsmål

Hjælp! ;)

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 5 måneder siden

Hej! Jeg har fået en rigtig sød ven, han er faktisk min bedste ven! Men det er bare lige det at han flere gange har skrevet til mig at han er forelsket i mig og han har flere gange sendt mig "hjerter og Kysse-smileys" Og hver gang har jeg bare snakket uden om, for jeg har ingen føelser for ham... Så mit spørgsmål er: Hvordan for jeg ham til at forstå at jeg ikke kan lide ham på den måde, uden at han bliver ked af det? for som sagt, så er han jo min bedste ven og jeg taler med ham hele tiden. Håber i kan hjælpe og tak for hjælpen på forhånd! :D

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå at det er svært for dig, at finde ud af hvordan du får sagt til ham, at du ikke har de samme følelser for ham. Og jeg syntes at det er rigtig flot, at du har tænkt over, at han måske bliver ked af det og ar du ikke har lyst til at gøre ham ked af det.

Jeg tænker egentlig at det bedste du kan gøre, er at fortælle ham hvordan du har det og snakke med ham om, at du jo er glad for at have ham som ven. Når man er forelsket i en som ikke har det på samme måde, kan man komme til at føle at man ikke er god nok og så kan man blive rigtig ked af det. Jeg tror ikke du kan undgå at han bliver ked af, at du ikke har det på samme måde. Men jeg syntes at det er vigtig at du får fortalt ham hvordan du har, både for din og hans skyld, på den måde undgår du at han måske går rundt og håber på, at du også er forelsket i ham og så behøver du heller ikke at tale udenom, når han sender dig søde smsér.

Jeg tænker at en god måde at sige det til ham på, kunne være at næste gang i er alene sammen, kunne i sætte jeg ned lige så stille og snakke om det. Du kunne jo starte med at fortælle ham, at det er svært for dig at sige, fordi du er glad for ham som ven og ikke har lyst til at gøre ham ked af det. Jeg tror han vil blive glad for, at vide hvor meget du holder af ham som ven. Og det kan måske være med til at gøre det lettere for ham, at få at vide, at du ikke er forelsket i ham.

Jeg kan godt forstå at det er svært for dig at skulle fortælle ham det, når i nu er så gode venner, og jeg kan ikke fortælle dig, hvordan han vil reagere, hvis du siger det til ham. Hvis du syntes at der er for svært at sige det til ham, kunne du måske til at starte med, skrive et brev til ham i stedet. 

Jeg håber du kan bruge mit råd og at i finder en god løsning.

Venlig hilsen Majbritt

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program