Dobbelt op på problemer!

brevkassespørgsmål

Dobbelt op på problemer!

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 10 år 12 måneder siden

Hej! Jeg har to spørgsmål som jeg selv syntes er lidt pinlige men jeg har brug for svar! 1. Min hud i ansigtet er pludselig blevet meget uren, flere bumser, rød og fyldte pore. Jeg vasker mit ansigt hver dag og tager min make-up af. Men det er der stadig, jeg har altid haft glat hud derfor er det meget svært for mig pludseligt at have uren hud. Så mit spørgsmål er hvad kan jeg gøre? Er det bare sådan det er? Eller skulle jeg prøve at købe noget ansigt maske?? Andet spørgsmål Ja jeg barbere mig for neden, men jeg barbere også lidt af mine øjenbryn, her forleden kom jeg til at bruge den skraber til mine øjenbryn som jeg også bruger for neden. Og efter jeg havde gjort mig klar til at gå i seng og alt det der blev jeg rød i ansigtet kan det være derfor? Håber du vil hjælpe Tak! :-)

Svar: 

Hej med dig.

Det er godt, du skriver herind, når der er noget, du synes, er pinligt. Jeg kan godt forstå, der dukker nogle spørgsmål op hos dig, når du oplever, at der sker ting med din krop. Jeg håber, jeg kan hjælpe dig lidt på vej med mine svar.

Jeg har delt mine svar op i de to spørgsmål, som du stiller:

1)
Jeg kan godt følge dig i, at du gerne vil gøre noget ved din hud, som pludselig har ændret sig. Mange piger i din alder oplever, at de begynder at få bumser, uren og fedtet hud. Når man er teenager, sker der rigtig mange ting med kroppen, og den ændrer sig hele tiden, på grund af alle de hormoner kroppen pludselig har. Nogle ændringer er man glad for, mens andre ændringer kan være lidt mere irriterende.

Det lyder som om, at du er god til at passe på din hud. Det er rigtig godt, at du husker at fjerne din make-up inden sengetid, og at du holder din hud ren. Når huden ændrer sig, har den behov for at blive renset og fugtet jævnligt. Mange bruger rensemælk, skintonic og ansigtscreme til det, men der findes forskellige muligheder. Det er også forskelligt, hvad der passer til ens hudtype, og hvad man selv bedst kan lide at bruge. Hvis du har mod på det, synes jeg, du skal høre din mor eller en anden voksen, hvad hun synes, du skal gøre. Den voksne har måske engang selv haft problemer med huden og har måske prøvet flere forskellige produkter. Det kan også være, at du selv eller sammen med den voksne kan tage ned i Matas eller på Apoteket og høre dem, hvad de anbefaler til netop dig. Her har de i hvert fald stor erfaring med at give unge piger råd om hudpleje.

Udover at det kan være godt at rense og fugte huden, er frisk luft, sol og saltvand nogle af de bedste midler mod uren hud. Nu hvor det snart bliver forår og sommer, vil din hud have rigtig godt af at komme en tur til stranden og ud på nogle gode gåture.
Det er også vigtigt at huske på, at huden i teenageårene ændrer sig hurtigt, så selvom din hud føles uren nu, kan den helt naturligt blive renere med tiden.

2)
Det må have været ubehageligt for dig at opleve at blive rød i ansigtet. Jeg kan godt følge dig i, at du tænker, det kan være på grund af barberingen.
Jeg tænker, at du skal passe på med at bruge en skraber i ansigtet. En skraber irriterer huden meget, og huden i ansigtet er meget tynd. Ansigtshuden kan derfor lettere end huden på fx benene blive rød, hvis man barberer den med en skraber. I stedet for at bruge en skraber til øjenbrynene, vil jeg derfor anbefale dig at bruge en pincet. Det tager lidt længere tid at plukke øjenbryn med pincet end at barbere dem med skraber, men til gengæld er pincetten ikke skadelig for huden omkring øjenbrynene. En af fordelene ved at bruge pincet kan også være, at hårene tager længere tid om at vokse ud, og du vil derfor opleve, at du ikke skal trimme øjenbryn så tit som før. Du kan købe en god pincet på Apoteket og i Matas, så hvis du beslutter dig for at tage derned og få hudplejeråd, kan du måske i samme omgang, købe en god pincet med på vejen.

Jeg håber, du kan bruge mine råd, og at du med tiden bliver glad for din hud igen. Husk på, at mange unge piger oplever, at huden i perioder er uren. Hvis du har mod på det, kan du måske også snakke med dine veninder om, hvad de gør for at holde deres hud pæn. Måske har de en god idé, eller måske kan I sammen finde ud af, hvordan I passer og plejer jeres hud bedst.

Venligst,
Matilde

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program