hvad er livet

brevkassespørgsmål

hvad er livet

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 8 måneder siden

hvad er livet jeg kan ik se hvad livet er eller at jeg har et jeg sider og over vejer selvmord og jeg over vejer titmselvmord og jeg kan bar ik se hvad jeg er her for jeg har intet liv det er håbløst jeg har givet op jeg kan ik se lyset jeg stor i et sort huld og lyset over mig er væk hvad skal jeg gøre jeg vil bar gerne væk jg har ik nået liv har hvad kal jeg gør og hvad er livet.

Svar: 

Kære du, som har mistet troen på livet!

Først og fremmest vil jeg gerne sige tak for dit brev. Jeg kan høre, at du har det rigtigt svært og jeg er glad for, at du har valgt at dele dine tanker med os i brevkassen.

Du skriver i dit brev, at du overvejer at begå selvmord og at du tit tænker på det. Du skriver også, at du står i et sort hul, at du ikke kan se, hvad du er her for, at alt er håbløst og at du har givet op. Du spørger "hvad er livet" - og jeg vil prøve, at svare dig så godt jeg kan.

Livet er så meget. Livet er fyldt med både godt og skidt. Livet er noget, man har og noget, man kan miste. Livet er noget, man kan vælge og noget, man kan vælge fra. Livet er så stort og så omfattende, at det er svært at beskrive det med ord.

Når man mister troen på livet, mister man også lysten til at leve det. Du skriver ikke noget om, hvorfor du har det så svært. Derfor er det svært for mig at give dig nogle konkrete råd. Hvad er det, der har fået dig til at give op og miste troen på dit eget liv?

For mig er livet noget smukt. Livet er noget, jeg har fået foræret og livet er noget, jeg vælger at leve hver eneste dag. Nogle gange virker det, som om alting er sort. Nogle gange virker det, som om der ikke er nogen mening med livet. Sådan tror jeg de fleste mennesker har det.

Når man har det sådan, er man nødt til at standse op og mærke efter, hvorfor man har det sådan. Nogle gange er man nødt til at få hjælp for at få det bedre.
Det kan virke, som om alting er håbløst, som om du står i et sort hul og som om den eneste løsning er at tage dit eget liv. Jeg synes hellere, at du skulle vælge at leve livet og søge hjælp til det, der tager håbet fra dig. Dit liv kan blive meningsfyldt og godt!!

Her på hjemmesiden kan du logge på chatten og snakke med en voksen om dine mange tunge tanker. Det synes jeg du skal prøve. Chatten har åben mandag til torsdag fra klokken 14.00 til 19.00 - og du er mere end velkommen. I chatten kan du fortælle om det, der har taget håbet fra dig og få lidt flere råd, end jeg kan give dig her. Ingen skal gå alene med noget så tungt, som tanken om selvmord.

Hvis du vil høre andres mening om livet, kunne du også oprette en debat og høre, hvad andre unge mener om det. Det kan være, at deres syn på livet kan give dig håb og puster til den sky, der skygger for dit lys.

Hvis ikke du har tid eller lyst til at logge på chatten, kan du også prøve at ringe til livslinien og tale med dem om dine selvmordstanker. Livslinien har åben alle ugens dage fra 11-23 og du kan finde mere information på deres hjemmeside www.livslinien.dk.

Jeg håber, at dette svar har givet dig lidt håb - for livet kan være smukt! 
De kærligste tanker og tusinde knus
- Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program