Hej

brevkassespørgsmål

Hej

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 3 måneder siden

Jeg er en pige på 13 og jeg tror jeg er klar til at have sex allerede! tror i jeg er det? Jeg er begyndt at blive mega let liderlig og jeg synes ikke det er klamt at snakke om som så mange andre på min alder. Er det pga. puberteten eller hvad? Og er det for tidligt at have sex med kæresten? Ved godt jeg skal vente til jeg er 15 men derer hele 2 år! Ville der ske noget hvis jeg gav ham handjob og han gav mig finger? Eller skal vi osse vente med det lidt?

Svar: 

Hej Pige 13 år.

Jeg er jo ikke dig, så jeg kan ikke sige, om du er parat til at have sex med din kæreste. Jeg kan også godt forstå, hvis du føler dig klar, når du er så liderlig, som du fortæller. Men jeg synes helt klart at du skal vente med at have sex med din kæreste, til I begge er blevet 15 år.

Som du skriver, så er du under 15 år og så er der en lov om den seksuelle lavalder, som siger at du ikke må have sex. Loven er lavet for at beskytte børn, fordi der er en hel masse følelser forbundet med at have sex og det kan være svært at forholde sig til, når man er barn.

Jeg ved godt at det kan lyde lidt mærkeligt, hvis du gerne vil og din kæreste også gerne vil, men loven er også lavet for at beskytte børn mod at gøre noget, som de senere måske kan komme til at fortryde.

Når du spørger om, der vil ske noget hvis du gav din kæreste et handjob eller hvis han gav dig finger, så tager jeg det som at du spørger mig, om I kan blive straffet for det:

  • Hvis din kæreste er over den seksuellelavalder (15 år), så kan han i værste fald blive straffet med fængsel.
     
  • Hvis I begge er under den seksuellelavalder, så kan I ikke blive straffet. Men loven er som sagt til for, at beslytte dig mod at lave noget, som du måske ikke er klar til.

Jeg vil sige at grunden til, at du er begyndt at blive mega liderlig, er ret sikkert er fordi du er kommet i puberteten.

Mit råd til dig er, at i stedet for at springe ud i sex med din kæreste med det samme, så vil det være en god idé, hvis du bruger tid på at lære dig selv og din krop lidt bedre at kende først. Det kan du fx gøre ved at onanere. Det er nemlig en helt naturlig og rigtig god måde hvorpå du kan lære din krop bedre at kende og finde ud af, hvad du godt kan lide. Du kan læse mere om onani ved at klikke her og læse artiklen "Onani for piger".

Jeg kan jo selvfølgelig ikke vide, om du allerede er godt igang med at onanere. Hvis du er, så synes jeg bare du skal fortsætte med det. Det er også en rigtig god måde at få tilfredsstillet din liderlighed.

Jeg håber du kan bruge mine råd :)

Vinterhilsner Mie

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program