jeg er bange

brevkassespørgsmål

jeg er bange

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 1 måned siden

Hej I går da jeg var på toilet, gjorde det pludselig ondt i mit ben. Det område hvor det gør ondt, er også helt rødt. Jeg har læst lidt om symtomerne på blodpropper i benet, og alle sammen passer på mig. Jeg er bange for at jeg har en blodprop i benet, og jeg ved ikke hvordan jeg skal få det undersøgt. Har samtidig læst at ved blodprop i benet, er der stor risiko. for blodprop i lunten. Er bange for at jeg mister livet Skrevet på mobil.

Svar: 

Hej med dig!

Mange tak for dit brev. Det lyder ikke rart, at dit ben gør ondt og er blevet helt rødt, og at du er blevet meget bange for det. Det er rigtigt, at en blodprop i benet kan gøre ondt, være rødt, varmt og hævet, men det er der også mange andre ting, der kan. For eksempel et insektbid eller hvis du har slået benet. Det er utroligt sjældent, at man får blodprop i benet i din alder!!

Hvis man er bange for at man har fået en blodprop i benet, skal man ringe til sin læge. Så kan han/hun få det undersøgt. Hvis man har en blodprop i  benet, får man noget medicin, der opløser proppen, så den ikke længere er i benet eller går i lungen. Så du kan godt være rolig.

Jeg håber, du kan bruge mit svar!

Kærlig hilsen Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program