Cutting

brevkassespørgsmål

Cutting

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 11 måneder siden

Kære nogen Jeg har før skrevet ind til jer, og jeg har været meget glad for jeres svar. Nu er problemet, at jeg "cutter". Jeg sidder ikke med en kniv og laver lange rifter hen over armen. Jeg sidder med en nål og laver små rifter på max en centimeter. Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg gør det. Jeg får masser af opmærksomhed, jeg har mage gode venner, jeg har en sød kæreste, mine forældre skændes aldrig og jeg er aldrig blevet misbrugt. Jeg klarer mig godt i skolen og så videre. Jeg kan stadig ikke regne ud, hvorfor jeg gør det? Når folk ser der, siger jeg, at katten har revet mig. Jeg synes nemlig, det er for varmt til at gå med lange ærmer og så videre, desuden ville min kæreste alligevel se dem. Nå, jeg håber, I kan komme med nogle ideer om, hvorfor jeg gør det. Og til den, der læser dette: Hav en god dag og tak for den indsats, du gør her på hjemmesiden. Tænk over, at katte har navler.

Svar: 

Kære du
 
Tak for dit brev, og hvor er det rart at høre at du har været glad for vores svar før... jeg håber du vil have det på samme måde med dette svar..:) Jeg kan godt forstå det er forvirrende at opleve at du har behovet for at ”cutte” dig selv, når du samtidig oplever at du har det godt. Jeg vil prøve at komme med nogle idéer til hvorfor du måske gør det..
 
Jeg synes det er fedt at høre, at du har det godt og har nogen gode mennesker omkring dig. Det jeg kommer til at tænke på, er om det mon også er nogen, som du deler alle dine følelser med? Både de gode og de dårlige? For selvom man har det godt, og har gode mennesker omkring sig, kan man godt have dårlige dage, og opleve alle mulige følelser, man ikke lige ved hvad man skal gøre ved – især når man er teenager.. Og selvom man har mennesker omkring sig, som man har det godt med og holder af, kan det godt være at man ikke lige får fortalt om de sværeste følelser. 
Når man skærer i sig selv, er det nemlig ofte fordi man har nogle følelser indeni, som man ikke ved helt hvad man ”skal gøre af”. Det er rigtig vigtig man får talt om disse følelser med nogen.
 
Hvis du føler at du får talt om alle følelser som fylder, så kommer jeg til at tænke over, om du mon har prøvet at gøre noget andet, når behovet for at ridse kommer? Fx at male, skrive digte eller historier, spille et instrument, lytte til noget musik, løbe en tur, dyrke noget sport... Alle kan nemlig have brug for at udtrykke sine følelser på sådan en mere aktiv måde. Det kan på en måde ”få det ud af kroppen”.. og kan måske være en erstatning for at ridse i dig selv..
 
Jeg vil også lige anbefale dig at kigge lidt på denne hjemmeside, hvis du ikke allerede kender den; http://www.lmsselvskade.dk/script/site/default.asp. LMS er bl.a. specialiseret i selvskade, og måske kan du få nogle flere idéer af at kigge på hjemmesiden. De har også forskellige gratis rådgivningstilbud, som måske kunne være noget for dig.
 
Jeg håber mit svar kunne give dig nogle idéer, og jeg synes du skal prøve at mærke efter når behovet kommer, om der er nogle følelser du ikke har fået talt med nogen af de mennesker der er i dit liv om, og overvej også, om der måske er en anden aktivitet du kan gøre, som kan afløse nålen..
Giver det ikke mening for dig, så er du meget velkommen til at komme på chatten her på Cyberhus en dag, hvor der sidder rådgivere, som gerne vil snakke det igennem med dig..
 
Du må også have en god dag!
De bedste hilsner fra Heidi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program