skolelærer

brevkassespørgsmål

skolelærer

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 11 år 6 måneder siden

min idærtslærer flipper fuldstæntig ud vis der er nogen der ikke kan deltage i idræt odså også selvom man har en skade og har en sedel med. vis man ikke kan værre med to gange i træk forlanger hun at man har en lægeaklering med ellers tvinger hun os til at værre med og holder et 15 min langt foredrag om at idræt ikke er et valg fag men har hun egentlig ret til at forlange en læge erklæring

Svar: 

Hej med dig..

Jeg har respekt for dig og at du på den måde undersøger hvad der er rimeligt og lovligt. Og det lyder lidt som om din lærer er ret hård på det her område.

Din lærer har ikke lov til at bede om en lægeerklæring...og det er lige meget om det er fordi du ikke har været skadet 1 gang eller 20 gange. Jeg sætter lige teksten ind fra loven der hedder Folkeskoleloven og så forklarer jeg det bagefter:

 § 39 Stk. 2. Er en elev udeblevet fra undervisningen, skal forældrene, jf. § 35, personligt eller skriftligt give skolens leder oplysning om grunden hertil. Skyldes udeblivelsen sygdom af mere end 2 ugers varighed, kan skolens leder forlange lægeattest herfor.

De betyder, at hvis du ikke kan have idræt, så skal dine forældre fortælle skolen hvorfor. Enten ved at ringe til skolen eller aflevere en seddel til skolen. Og hvis du så ikke kan være med til undervisningen i mere end 2 uger, så må skolens leder godt bede om en lægeerklæring. Men det må læreren ikke, det er lederen der skal gøre det.

Så jeg synes du har to muligheder nu.

For det første synes jeg du skal have snakket med din mor og far, og få fortalt dem om de ting din lærer gør. Du kan jo måske vise dem mit svar til dig, så kan det måske være lidt lettere.

Du kan også vise skolelederen dit spørgsmål og mit svar, hvis du ikke har det godt med at snakke med dine forældre. Og så tror jeg I kunne få en god snak om det.

Jeg håber det var svar nok og at det bliver lidt lettere til idræt.

Venlig hilsen
Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program