Aldergærsen

brevkassespørgsmål

Aldergærsen

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 4 måneder siden

hvad er aldersgrænsen for seksuelle overgreb på børn.

Svar: 

Hej Anonym

Jeg er lidt i tvivl om hvad det præcis er du tænker på, men jeg prøver lige at skrive en række forskellige aldersgrænser op i forhold til seksuelle overgreb, og så håber jeg der er noget af det der rammer det du søger. Da dit spørgsmål udelukkende omhandler reglerne for seksuelle overgreb, har jeg valgt ikke at sende dit spørgsmål videre til Center for Voldtægtsofre, men istedet at svare selv. 

Lovene om seksuelle overgreb er lavet for at beskytte børn og unge under 15 år. Det vil sige at børn og unge under 15 år der har sex med en der er ældre end dem selv, eller en der er ca. lige så gammel som dem selv, som hovedregel ikke dømmes for seksuelle overgreb.

Man kan dømmes for seksuelle overgreb hvis:

1. man er fyldt 15 år og har seksuelt samvær med andre børn og unge under 15. Det er altså ikke kun samleje, men også oralsex, handjob, kys. 

2. man er fyldt 18 og man er lærer, træner, eller på en anden måde har har en særlig magtposition overfor den unge under 18 år.  Det er altså ikke kun samleje, men også oralsex, handjob, kys, og det er ulovligt med mindre den unge man er sammen med selv er fyldt 18 år. 

3. man har seksuelt samværd med medlemmer af nær familie. Børn, forældre, bedsteforældre, søskende, onkler, tanter. Den der mod sin vilje har sex med et nært familiemedlem (altså den der bliver udsat for det seksuelle overgreb) gør selvfølgelig ikke noget ulovligt.
Man må, ifølge loven, gerne have seksuelt samvær med fætre/kusiner, men her gælder så selvfølgelig reglerne omkring alder som jeg har beskrevet i 1 og 2.  

Håber der var noget du kunne bruge. 
Mange hilsner
Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program