Være ked af at gå i skole

forumspørgsmål

Være ked af at gå i skole

forumspørgsmål af
Maggie
17 år
Oprettet 7 år 9 måneder siden

Hej alle jer på Cuberhus <3 jeg skal til at begynde i 2. g her på onsdag ligesom i andre nok også skal :)
Jeg personligt havde ikke et særlig godt 1. g alle afleveringerne og det høje neavou kunne få mig til at græde i flere timer især op til prøver endda dem som egentlig ikke betød særlig meget!!
de sidste par uger på skolen ende jeg desværre op med at få stress og jeg tager stadigvæk medicin for det selvom jeg burgde have været soppet igen for længst. dette er også en af grundende på at jeg på ingen måde føler mig klar igen :(

I går græd Jeg rigtig længe fordi jeg ikke følte mig klar og fordi jeg var bange for at jeg ville få det endnu værre af at starte igen :(

er der andre af jer der der ikke kan lide at gå i skole eller har i det helt omvendt og hvorfor? syntes vi skal have en lille snak sammen og måske give hinanden nogle gode råd med mere <3

Kommentarer

Her det sidste års tid har jeg haft et sabbatår, da jeg droppede ud af gymnasiet i 1.g. Det var ikke så meget på grund af niveauet, eller mængden af afleveringer, men mere fordi jeg bare slet ikke kunne overskue at være der. Jeg vågnede op hver dag og gad ikke rigtigt tage afsted. Så til sidst droppede jeg ud.

Nu er der gået et års tid og jeg skal snart i gang med en ny uddannelse, denne gang en erhvervsuddannelse godt nok. Men jeg føler mig skam heller ikke tæt på at være klar. Så jeg kan nok godt følge dig lidt i hvordan du har det.

Men jeg vil sige til dig - Gør dit bedste, gør hvad du selv føler du kan holde til, for at komme gennem det. Og så når du sidder om et par måneder, begravet i afleveringer, så husk at sig til dig selv: "Sæt dig ned, slap af", for det kan godt være det er vigtigt at få nået det hele og klare sig godt, men hvis du ender med at blive så stresset at du slet ikke kan overskue noget, så ender det jo bare med at du får bundkarakterer. Det er derfor vigtigt at du virkelig får ro i hovedet engang i mellem. Det er nemmere sagt end gjort, helt klart, det kræver øvelse og selvkontrol, men jeg er sikker på det vil kunne hjælpe dig utroligt meget.
Husk, hvis du bare sørger for at gøre det så godt du kan holde til, så er det helt fint! :)

Og så ved jeg selvfølgelig godt, at der kan komme nogle dårlige dage henad vejen. Sådan går det for os allesammen, men så må man bare igennem dem og prøve igen. Og hvis alting føles helt slemt en dag, så kom herind igen og skriv :)

Der er også andre muligheder som du kan gøre brug af når det ikke går så godt, du kan fx. snakke med en af dine lærere om de måske vil give dig lidt ekstra tid til nogle afleveringer og sådan. Det er jeg ret sikker på at de fleste lærere godt vil.
Det kan også være at en dags pause er hvad du har brug for, så tag fri. Lidt fravær er ikke verdens undergang, især ikke hvis det hjælper dig til et bedre humør og en nemmere gymnasietid. Men hold det til én dag ad gangen, for jeg taler af erfaring når jeg siger, at én dag nemt kan blive til en uge derhjemme. Og jo længere tid man er væk fra skolen, jo sværere kan det være at tage tilbage.

Men ellers er der ikke så meget andet jeg kan sige, men jeg håber det kommer til at gå godt for dig i 2.g, og som nævnt før, skriv endelig tilbage når du har brug for det :)

//Mvh HamDrengen

430

Hej HamDrengen :) tusind tak for dit svar! Jeg tror faktisk at dine råd vil oprigtigt hjælpe mig :3 jeg kender også til det der med at desto længere tid du er væk fra skolen desto mere er du bange for at starte igen og være fustændlig bagud!! jeg håber så sandelig også at din erhvervsuddannelse kommer til at gå dig godt og du kan mærke det var det rigtige valg :) ellers er dette forum altid åbent for dig :)

394

Hej.

Personligt har jeg ikke selv haft de store problemer med skolen udover at jeg ikke altid blev stimuleret nok og der nogle gange blev krævet, at man bare vidste noget på forhånd, som man reelt ikke har nogen chance for at vide.
Der har også været noget jeg aldrig forstod og nu forstår jeg, at det skyldes, at alle de grundlæggende regneregler er forkerte.
For jeg fik aldrig direkte at vide, at negative tal var udtryk for fejl. Måden negative tal skal behandles på afhænger af hvor, hvordan, hvilken, etc. fejlen opstod og hvordan man kan kompensere for den eller rette den.
Det er faktisk lige præcis derfor det hedder negative tal - netop fordi de er så negative
F.eks. hvis man har negative tal i banken, så løses det for forbrugeren ofte ved at indbetale pengene, mens det for banken løses ved at sætte renter på, så det giver plus for dem.
Mens det i andre sammenhænge løses ved at ændre betydningen sådan, at hvis man ganger negativt med negativt giver det positivt. I virkeligheden kan man slet ikke gange det, fordi det er en fejl. Det er netop derfor det er så svært at finde ud af, hvordan man ganger det.

Så med negative tal gælder det ikke om at regne (som man ellers får at vide), men om at løse fejlen, og det kræver kendskab til problemstillingen.

Hvis du kan fortælle lidt mere konkret hvilke opgaver det er, og hvor de bliver svære, så kan jeg sandsynligvis hjælpe.

Ellers kan man sandsynligvis finde videoer på YouTube om hvordan man løser den givne opgave, og ud fra det finde ud af, hvad det er lærer eller undervisere kræver, men som de måske ikke selv forstår.

Du skal også huske på, at det at du ikke kan finde ud af det intet behøver at have at gøre med indlæringsevne. For det er som oftest mangel på den information man skal bruge der er flaskehalsen.

356

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program