Spilafhængighed

forumspørgsmål

Spilafhængighed

forumspørgsmål af
Jensemand
13 år
Oprettet 2 år 7 måneder siden

Hej alle Jeg er en ung dreng på 13 år, og skriver herinde fordi, jeg spiller rigtig meget computer og måske tror jeg har et problem med det. Jeg har spillet Counter Strike (CS) i mange år og spiller cirka 5 timer om dagen. For ikke længe siden begyndte jeg at spille om de såkaldte skins, som man i CS kan bette om. Jeg fandt følgende på nettet om emnet: "Mange unge spiller computer spil, eller spiller på deres tablets eller smartphones. For nogle, kan det der starter som en uskyldig og hyggelig fritidsaktivitet, blive en afhængighed. Snart er venner, familie, skole, og personlig hygiejne forsømt, og alle ledige minutter bruges på at spille. Hvad gør et spil vanedannende? Er der visse karakteristika, der gør nogle spil mere vanedannende end andre? Hvorfor er nogle teenagere mere modtagelige end andre for denne form for afhængighed?" Er der andre, som også har de samme problemer som mig? Jeg ved ikke om, det er et problem men jeg har tabt nogle penge (opsparing) og tør ikke sige det til mine mor og far. Jeg overvejer også at prøve poker af. Er det mere vanædannende? Jeg har læst at man skal være 18 år for at spille, men er det en regel eller kan man slet ikke?

Kommentarer

Puha, ja tror da bestemt du har et problem. Hvis jeg var dig, så ville jeg først starte med at researche om det inden, du kontakter dine forældre. For jeg er klar over, at du er nervøs for at fortælle dem det. Tjek den her: http://www.misbrugsportalen.dk/spilafh%C3%A6ngighed
Der kan du hente gode råd.

262

Hejsa

Snak med dine forældre. De vil dig kun det bedste. Altså hvis du reelt tror, at du har et problem.

299

Følg de andres råd! Jeg syntes ikke du har fået hjælp til andet end at finde hjælp så jeg skriver lige lidt til dig i håb om at du læser det.

Du siger at du er begyndt at bruge penge uden at have kontrollen over hvor mange penge du bruger! Det er det der bekymre mig mest er at du nu overvejer poker! Har du overvejet hvilke konsekvenser dit misbrug har haft indtil videre? Jeg syntes at du skal fortælle dine forældre at du har rodet dig ud i problemer med at spille og bruge penge på skins til spillets våben osv.

Har du tænkt over hvordan din situation er opstået? Altså hvordan computerspilleriet er gået hen og blevet til et problem? Du er ikke den eneste har også spillet meget computer pga. at jeg var ensom og det var en måde at flygte fra det på.

280

Altså, du er 13 år gammel. Jeg tvivler nu stærkt på, at du er afhængig. Du skal ikke igang med poker - eller rettere du skal lade være med at spille om penge. Poker er et spil, og der behøver ikke være penge involveret. Du kan finde hjælp til spilleafhængighed her https://ludomani.dk men ærligt, så er jeg ikke bekymret, da du nok skal få styr på det. Uanset hvad så er det en rigtig god ide at snakke med dine forældre.

287

Jeg spiller selv en del og synes ikke, at det er et problem. Jeg er 15 år gammel og bruger mine forældres NemId. Det handler bare om, at man kan styre det. Det at du spiller CS, er virkelig ikke et problem. Det er der altså mange, som gør og better mange penge. Derfor er de ikke ludomaner eller har et problem.

213

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program