Facebook.

brevkassespørgsmål

Facebook.

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 11 år 5 måneder siden

Hej Rådgiver, jeg har flere gange på Facebook oplevet en form for sarkasme. For det meste er det ottende klasserne, nogle gange er det også syvende. Nogle ottende klasser skriver, på mine profilbilled "Amen, du er da bare så lækker!", jeg ved godt det ikke lyder ondt, men nu er det ikke fordi jeg snakker med dem, men så kommer der bare sådan 2-4 likes på den kommentar, og er så nogle andre ottende klasser der liker. På et tidspunkt oplevede jeg også, at komme op og diskutere med en fra syvende, ved en af mine statusopdateringer. ("Ham: #LOLGAY. Mig: Skrid nu, *****. Ham: Ikke leg populær nu, det er du ikke. Mig: Har jeg sagt det?) Og sådan sluttede den konflikt. Jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre, jeg føler jeg har gjort dem noget, men jeg har aldrig rigtig snakket med dem. Og jeg vil ikke begynde at lege voksen, og sådan be dem om at stoppe, for selvom de er syvende og ottende klasser, så er de virkelig umodne! Kan du ikke hjælpe mig?

Svar: 

Hej med dig

Tak for dine gode spørgsmål

Du skal ikke finde dig i at blive behandlet på den måde. Det er ikke ok, at folk du nærmest ikke kender fra de ældre årgange skriver nedladende beskeder til dig på FB. Noget af det sværeste på nettet er at forstå den sarkasme og ironi, som vi danskere elsker at bruge.

Uanset hvad synes jeg du skal prøve at sætte dig ind i privatlivsindstillingerne på Facebook. Her kan du bestemme hvem der må slå noget op på din tidslinje, se dine billeder eller på anden måde skrive til dig. Du finder indstillingerne her http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy

Du kan også altid slette en kommentar fra et billede eller et opslag bare ved at klikke på krydset. Lad være med at begynde at diskutere med dem. Bare fjern kommentaren. Hvis du er FB-ven med dem der skriver kommentarerne til dig, synes jeg også du skal overveje om de skal fortsætte med at være venner med dig. Hvis du blokerer en person, kan personen ikke længere skrive til eller med dig. Det skal tænke over. Der er ingen grund til at være venner med nogen, som generer dig.

Håber du kan bruge svaret :-)

Kærlig hilsen Jonas 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program