Skibet synker, alle mand må rede sig selv.

forumspørgsmål

Skibet synker, alle mand må rede sig selv.

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 8 år 2 måneder siden

God aften. Eller morgen. Eller efter middag. Eller hvornår du nu skulle falde over det her indlæg.

Jeg har været lidt rundt på de forskellige uddannelser, og jeg har haft et rigtig dårligt år. Jeg er nu havnet på STX og det er bare et kanon sted - socialt mæssigt i hvert fald. Mine lærere... Er vel fine nok. Måske ikke heeelt i min smag, men man skal da ikke blive sur af den grund. På bunden er de gode nok. Men jeg har også en holdning til lærerer. Jeg kan ikke lide, at de sådan har magten over din fremtid. Hvis de nu for eksempel ser sig sur på dig og liige kan jorde dig til eksamen. Det er faktisk forfærdeligt. Karakter systemet er jo i sig selv en meget god ide, men jeg er alligevel modstander af det på et eller andet plan. Måske fordi jeg ikke selv klarer mig særlig godt. Måske fordi det også stempler dig for livet.

Men altså, jeg har måske haft en tendens til at hoppe med på vognen når de andre ikke har lavet noget, hvilket betyder at jeg - formentlig - kommer til at fejle min Almen sprogforståelse og Naturvidenskabelig 1.g eksamner. Ja, hvad der er sket er jo sket så der er vel ikke så meget at komme efter dér.

Lærerne har uden tvivl fået et rigtig dårlig indtryk af mig, selvom jeg i bund og grund gerne vil. Jeg har bare en ide om, at jeg ikke er god nok. Men jeg prøver stadig.. Tror jeg. Altså, mit mål er at nå til 2.g og hvis jeg gør det er jeg nået SÅ langt i systemet. Men mine standpunktskarakterer bliver nok ikke noget at råbe hurra for.

Jeg har aldrig rigtig gået så højt op i karaktererne, men det er ligesom om at de fylder alt i verden fordi du bliver stemplet som en idiot, hvis du ikke har høje karakterer - og her mener jeg altså hvis man skal på uni efter gym. hvilket leder mig videre til mit egentlige spørgsmål.

Lad os antage at jeg rent faktisk klarer det til 3.g og lad os antage at jeg har taget mig sammen til den tid. Hvilken studieretning kræver mindst i gennemsnit? Rigtig ville jeg gerne være psykolog, men der skal man have et snit på 10.7 og dét er vist liige urealistisk nok.

Jeg er sådan set lidt ligeglad med hvad det er, jeg skal bare have et mål at gå efter.

Det lyder måske åndssvagt, men jeg er ret desperat og føler at jeg bliver kvast af systemet, hvis jeg ikke får et mål eller gør noget drastisk meget snart.

På forhånd tak.

Kommentarer

Hej

jeg kan godt se hvilken situation du er i. Men med hensyn til karaktersystemet (som du har ret i ikke er den bedste løsning for alle) tror jeg ikke der er meget du kan ændre, så du må lære at leve med det som det er.

Ang. dine drømme om at blive psykologo er altså ikke tabt!!! Det kræver bare at man har lyst til at kæmpe for det. Ved godt det er pisse nemt at sige, men det er sku sådan dagens Danmark fungerer. Og jeg kan ikke se hvorfor du ikke skulle nå igennem til 3.g. Skal man ikke bare have en gennemsnitskarakter på 02? og det burde være muligt, hvis du altså gider. Man kommer ikke sovene til noget. Og hvis det er fordi du synes fagene er kedelige og ikke rigtigt er dig, så find måske en anden studieretning der har de fag som DU synes er fede, og som du gider at forberede dig til. For lige at slutte med Psykolog-drømmen, så kan du sikkert blive optaget via kvote 2, hvis du fx arbejder frivilligt med noget "psykolog-fagligt"... Så lad vær med at føle at det hele er tabt endnu, måske vil du også i løbet af dit studieliv finde noget andet der er merer spændende. Jeg ændrede ihvertfald min drøm, fordi jeg fandt noget andet i løbet af 2. og 3.g...

Håber at du kan bruge det, og ikke føler at jeg bare "nedtrumler" dig. Jeg mener hvad jeg har skrevet, men altså på den gode måde... Håber du forstår

Bedste ønsker
Pigen PP

173

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program