Brystudvikling - brystvorter

forumspørgsmål

Brystudvikling - brystvorter

forumspørgsmål af
Stephany
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Harj piger,

er der andre end mig, der har oplevet, at brystvorterne bliver færdigudviklet som noget af det sidste på brysterne? Mine bryster begyndte først at vokse, da jeg var 15 - og de voksede meget langsomt. Nu er jeg sidst i mine teenageår, og jeg kan mærke, at de stadig vokser nogle gange...de er kun en stor A-skål, men det gør mig nu heller ikke noget. Det der generer mig er, at brystvorterne er dækket af sådan en brun skorpe - lidt ligesom sår. Den nedre halvdel på begge er fin, lyserød og blød...men den øvre halvdel er dækket med hvad der ligner sår. Jeg tror, at det er fordi at vævet under er igang med at blive dannet, men ved ikk'? Hvis jeg er i svømmehal i flere timer, falder skorpen faktisk af og så ser det ud som om, at noget af brystvorten mangler. Hvis jeg ikke smører dem med creme et par gange (morgen/aften) begynder skorpen også at blive mere skrøbelig og falder af, hvis de gnider op ad BH'en.

:/

Er det normalt? Er der noget jeg kan spise, som vil gøre udviklingen lidt hurtigere/bedre?

KH. Stephany <3

Kommentarer

Du kunne evt. gå til lægen?

503

Jeg er ikke læge eller ekspert på nogen måde, så jeg kan ikke sige, hvad der er normalt, men jeg kan jo fortælle om min egen krop, og hvad jeg ved af mine veninders :-) 

Jeg kan slet ikke genkende, det du siger om en slags sårskorpe på brystvorten. Mine bryster begyndte at udvikle sig, da jeg var omkring 12 år, og de var, ligesom dine ømme, når de voksede, men brystvorten var hele tiden fin og lyserød og blød. Der var ikke nogen form for skorpe på noget tidspunkt. Jeg kan heller ikke huske at nogen af de andre piger havde noget sådan. 

Jeg synes det lyder som en god ide at gå til lægen og få det undersøgt, og så måske poste her, hvad lægen kan fortælle dig, så andre, der måske har samme problem som dig, kan få at vide, hvad det er.

Held og lykke.

Kram fra Zebra

453

Jeg synes, at det er lidt skræmmende, at ingen kan genkende det :/ Jeg har hele tiden bildt mig selv ind, at det nok var en del af processen. Blev jeres brystvorter større end dem I havde som barn? For mine brystvorter er vokset en del i forhold til dem jeg havde som barn - de har en pæn størrelse nu, de ser voksne ud og kan fint reagere på temperatur og berøringer...altså de kan stritte og trække sig ind. De gør egentlig ikke ondt, når bare jeg passer på dem, og jeg synes det ser ud til, at "skorpen" efterhånden bliver fin og lyserød, for i starten var det hele brystvorten der var sådan, men det bliver mindre og mindre, og når det forsvinder, er det fint og lyserødt ligesom jeres. Måske er det bare fordi jeg er så langsomt udviklet. I har sikkert udviklet jer med normal hastighed og på et normalt tidspunkt.

Jeg ved ikke rigtig, hvad man siger til lægen...lidt pinligt at bringe sådan noget op :( Tør ikke engang spørge en veninde eller en i familien.

Men tak for jeres svar.

KH <3

506

Jeg synes det er ret vigtigt at du spørger lægen om det er normalt. Du kan bare lave en tid og så sige det som det er, at du er i tvivl om det er normalt med en slags skorpe på brystvorten? Så vil lægen sikkert gerne se på dig pg det er sikkert ubehageligt, men det er bare med at få det overstået :-)

Håber du finder ud ag det.

Kram

525

Kan man evt. sende et billede til en netdoktor? Så kan det være, de kan give et svar...synes simpelthen, at det er for pinligt at gå ned og vise det hos lægen :( ellers havde jeg jo for længst gjort det, for det har været sådan i flere år :/

498

Det er helt klart en mulighed. Hvis netdokteren så siger at du skal se din læge, synes jeg at du skal beslutte dig for at gøre det. Ideen om det virker også tit mere pinlig end situationen egentligt er.
Men det er en god ide at sende et billede til en netdokter :-)
Smil

506

Det er lægens arbejde at kigge folk ned i halsen og langt op i numsen. Du kan være MEGET sikker på at din læge har set 1000 ting der er meget mere mærkelige og pinlige end dine bryster. Kan sagtens forstå det føles pinligt, men som en anden sagde så er det kun i dit hoved. Din læge er helt ligeglad og det er præcis det din læge er blevet læge for at lave. At hjælpe dig med ting ved din krop der ikke helt er som de skal være.

Fint at prøve en netdoktor men synes egentlig bare du skal give din læge en chance og komme afsted der hen hvor du kan få den bedste hjælp.  

tju tju

533

Det er skam helt normalt at de bliver større

572

Jeg har snakket med en sundhedsplejerske på skolen om det, fordi I gjorde mig bange, da I sagde, at det altså ikke var normalt. Hun sagde, at man ofte ser det som jeg har hos gravide eller ammende kvinder :P Men det er jeg jo ligesom ikke, men hun sagde, at det helt sikkert er fordi, at jeg udvikler mig, og at mine brystvorter er mere følsomme end normalt, så det bare er fordi, at de er skrøbelige lige nu. Hun sagde, at det også kunne have været en form for infektion eller svamp, men da hun så nærmere, og hørte, at de aldrig kløede eller var ømme (med mindre de har været udsat for en heeel dag med vand eller en ubehagelig BH), og hun ellers synes, at de så sunde og raske ud, sagde hun, at de bare skulle have ro til at hele. Så hun har sagt, at jeg skal købe E-vitamin-creme og silikonebandage på apotektet, så de kan blive plejet og beskyttet på bedste vis - og så helst gå uden BH, når jeg er hjemme. Men hun sagde, at der ikke er noget galt med mine bryster - jeg har bare overfølsomme brystvorter lige nu...

Hvilken lettelse!

Stephiii <3  

548

Jeg har det på samme måde men nu bliver det nærmest til et sår. Hvad gjorde du for at få det til at blive bedre? Puttede du bare E-vitamin creme på, så silikonebandage og så BH'en bagefter?

På forhånd tak :)

522

Har det lidt på samme måde, men vil ikke kalde det for skorpe, men mere bare hård hud. Ville ønske jeg kunne se dine så man havde noget at sammenligne med. Kh Anne

508

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program