Bange for at sige noget forkert

forumspørgsmål

Bange for at sige noget forkert

forumspørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 6 år 1 måned siden

Hej

Jeg har lige fundet denne hjemmeside, og jeg synes, at den ser mega hjælpsom og god ud, så nu prøver jeg den af.

Jeg er en pige på 14 år, som har det meget svært med at skulle række hånden op i timerne. Jeg får altid af vide til skole-hjem samtalerne, at jeg er en meget dygtig og flittig, men meget stille elev, som klarer sig rigtig godt i timerne.... skriftligt i hvert fald. Jeg får også ALTID af vide, at jeg skal række hånden op noget mere, da jeg godt kan virke usynlig i nogle timer - og sådan har det været siden jeg var helt lige, og begyndte i skole. Jeg ved, at lærerne ved, at jeg er god i skolen, fx til gruppearbejde eller det med at hjælpe andre, hvis nu de ikke lige kan finde ud af noget - og det er jo dejligt nok at få af vide.

Hver evig eneste gang, jeg prøver at række hånden op er når jeg enten er 100% sikker på svaret, eller også bliver det til sådan en usikker hånd, der bare alligevel ender omme i nakken, sådan så det ligner, at jeg bare skulle klø mig, eller også rækker jeg hånden op i det sekund, læreren tager en anden elev og spørger vedkommet. Jeg får stort set altid 4 i mundligt, udover i matematik, men det er også fordi at det fag ligger let til mig, jeg har overhovet ikke svært ved det, og får derfor også mega høje karaktere i det.
Jeg kan egentligt godt lide samfundsfag, men tør bare ikke være med i klasse-diskusionerne, da jeg er bange for, at de andre ville grine af det jeg siger/menere.

Jeg var lige til sådan nogle fagsamtaler med nogle af vores lærere (en slags skole-hjem samtale, med lærer du normalt ikke har det med), og de sagde alle sammen, at jeg er en mega god og flittig elev (hvilket jeg altid for af vide), men de sagde også alle sammen at jeg skulle sige noget mere, som jeg allerede er kommet ind på. Der er så lige et problem!!! jeg tør for søren ikke at tage hånden i vejret.

Jeg ved godt at det var et meget bredt problem, altså på den måde, at jeg kom ind på mange ting, men under samme kategori - håber, at I kan hjælpe mig, med det.

Venlig hilsen
Pigen der er bange for at række hånden op i timerne.

Kommentarer

Jeg har det på samme måde, er der ikke en der kan hjælpe os?

348

Jeg har det også på samme måde. Jeg har lige skrevet herind, med et problem i forhold til projekt-uge og at skulle fremlægge

329

Jeg havde det på samme måde da jeg var yngre. Rækte aldrig hånden op med mindre jeg var 100% sikker.
Ved ikke helt hvornår/hvordan det blev bedre. Måske i HF fordi der tit ikke var andre der rakte hånden op, så jeg fik ondt af læreren. ^^"

Men for mig handlede det om at jeg simpelthen var angst, og når man er angst, så undgår man det man er bange for og det "hjælper" for så ophører man med at være ansgt. Når du prøver at række hånden op bliver du usikker og får ubehagelige følelser, så laver du hånden om til at klø dig i nakken, og så er du "sikker" igen, og de ubehagelige følelser forsvinder. På den måde bliver du faktisk belønnet (af dine egne følelser) for at lade være med at række hånden op.

Den ENESTE måde jeg kender du kan overvinde det, er ved at give dig selv succes og belønning for det du rigtigt burde gøre - at række hånden op.
Men det kan være svært at tage første skridt og begynde at række hånden op.

Prøv måske at skrive ned "hvad er det værste der kan ske", og tænk så på alle de alternative og bedre mulige ting der kan ske. Skriv evt ned på en seddel alle fordelene ved at række hånden mere op.

Prøv og lav tankeeksperimenter, hvor du tænker igennem situationen med at række hånden op. Vænner dig til tanken.

Jeg håber at det kan hjælpe dig lidt.. :)

Det vigtigste er at huske på at alle laver fejl, og det er helt okay. Når man får at vide at man er dygtig kan man blive bange for at modbevise det. Men når du er dygtig skriftligt kan du også sagtens blive det/er du det også mundtligt.

Held og lykke!!

313

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program