Fordomme? Asiatere?

forumspørgsmål

Fordomme? Asiatere?

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 9 år 6 måneder siden

Hej allesammen!

Jeg har et spørgsmål til jer alle som bor i Danmark.
-Men først vil jeg lige fortælle lidt om mig selv.

Jeg er en dreng på 15 år, som er født og opvokset hele mit liv i Danmark.
Jeg har en far fra Tyskland og en mor fra Thailand.
Nu vil jeg allerede starte med at sige, jeg har ikke asiatiske øjne og jeg er heller ikke specielt brun i huden.. Jeg ligner overhovedet ingen fra min egen familie i hverken Tyskland eller Thailand eller Danmark..

Men mit lille problem ligger i, at jeg oplever "fordomme" og måske en misforståelse eller nogen i den stil.

Jeg bor i Jylland tæt på havet i en landsby.
Men oppe i den skole jeg går på, kan jeg godt få nogen kommentarer med mig hjem..

(Jeg snakker fint med alle i min klasse, og jeg har sådanset intet imod nogen som helst)
Men nogle af de kommentarer jeg kan få er:

Chokolade dreng
Neger
Asiater
Thailænder

-Alstå, Asiater og Thailænder er der jo intet ondt i.
Men jeg synes bare at glemmer 2 ting, at jeg er født og opvokset i Danmark og har en tysk far. Hvor er det asiatiske og det thailandske det er de tænker på?
Hvorfor er det præcis det?

Selv når jeg snakker med nogen ovre fra København (over internettet), så kommer der stadig det samme. "Asiat".

Jeg forstår det ikke, hvorfor bliver jeg ikke kaldt "Dansker" eller "Tysker"?

-

I samfundsfag havde vi noget om Nationalitet.
Det som kommer frem i os, når vi fx. ser fodbold eller håndbold i VM. Det at vi er stolt af at være en dansker.

Da vi kom ind i det, og skulle snakke og diskutere om det i klassen, blev jeg nævnt som et eksempel.
Samtalen:

Elev: Jamen (mig) har da ikke den nationalitet, han er da ikke dansker?
Lærer: Jamen (eleven), han er da født og op vokset i Danmark, derfor kan du da ikke sige at han ikke er dansker, og at han måske ikke har den følelse?
Elev: Jamen (mig) er jo sort håret?

-

Jeg bliver såret når sådan noget bliver sagt højt om mig og til mig.
Er der racisme i det?

Jeg føler bare ikke rigtig at jeg passer ind i det her samfund. Det er ligesom om at jeg ikke kan blive accepteret, hvor meget jeg nu end prøver.

Hvorfor glemmer folk også det faktum at jeg også er født i Danmark og har en tysk far og familie?

Er det en fordom for asiatere? Eller er det bare her hvor jeg bor der er noget galt med, eller er det mig der er helt forkert på den?

 

Jeg vil gerne høre jeres mening om det her, og måske få en smule hjælp hvis det er muligt..

-Tusind tak.

Kommentarer

 Ej, jeg elsker folk med en smule strejf af udenlandsk!- De har bare en lækker charme over sig! Jeg er selv halv araber og bliver også drillet lidt med det... bliver kladt ting som perker osv. Jeg tror bare at det er de mennesker som du omgås med, som ikke kan acceptere at det er fedt at være en lille smule anderledes- ikke at jeg mener du er anderledes på den måde, jeg ville klart se dig som dansker. Det kunne være at du måske skulle overveje at flytte skole, så du kunne opleve en mere positiv indstilling omkring dig! Jeg tror på at du er en rigtig flink dreng, så husk på hvem der er noget værd her i livet og "glem" resten. Sørg for at suge alt det gode til dig!

Knus mig:-) 
Tro på dig selv, lad vær med at lytte til Pia K- Danmark har plads til alle, også dig!!!!:-D

437

 Du er sgu da fuldt ud dansker!  Alle der har et statsborgerskab er da danske, selvom de måske taler og ser anderledes ud.

500

 Hejsa, Jeg er fuldt ud Dansker og har intet udlandsk i min familie, Og i min klasse har vi en pige der kommer fra kina som har mange af de træk som de nu har, Men jeg syntes ikke du skal finde dig i at folk kalder dig det der. Du er jo Dansker ligesom alle os andre så jeg vil sige, Snak med din lærer om det, Og hvis det ikke stoppes, burde du måske overveje at skifte skole. Og det med at dem overfra kbh kalder dig det, ( Er selv københavner ). Der skal du nok lade vær med at sige du har det i dig, Fordi de får bare lyst til at irritere dig fordi de keder sig. :) 

 

Held og lykke :)

489

Desværre er der mange folk i det danske samfund som er på den måde selvom, deres kommentare er fuldkommen hul i hovedet. jeg tror ikke at man skal lytte til dem da de ikke har noget indhold i det.
du skal ikke lade deres kommentare komme ind under huden på dig (selvom at det kan være svært). umiddelbart, ville jeg anbefale dig at finde nogen virkelige venner, som er ligeglad med hvordan man ser ud, og som kan bakke dig op hvis der er nogle der kommentere dig.

det er jo desværre ikke kun i det danske samfund at det er sådan, med at blive kommenteret. sådan er det over alt i verden (og der kan det både være racisme og fordomme).
jeg håber at mit råd kan hjælpe dig.

447

hvis du boede i asien ville du blive kaldt dansker eller tysker.
jeg kender også nogen med strejf af udland, som får den slags kommentare, bare ikke formuleret som fordomme.

482

 Du skal ikke finde dig i det! Fyr ham en flad, men måske mente han set ikke ondt. Jeg er selv asiater og oplever selv de dumme kommentarer, jeg ignorer dem bare.

472

 De fleste i København kommer selv fra udlandet? Ikke tænk på dem fra nettet, eller dem i din klasse. Altså, tænk på dem som fluer. Jeg er fuld dansker, og har ikke noget imod nogle. Medmindre end de irreterede mig, eller er flabet.

494

Hey!

Min bedste veninde er halv thailender og halv "land hvor jeg kommer fra"...
Hendes forældre mødtes engang, når hendes far var i Thailand, og de blev forelskede! Hendes far er herfra, hendes mor er thai. Jeg elsker at være hos dem, for deres hjem ser lidt anderledes ud end mit, og hjemmets lugt er også anderledes - og jeg kan godt lide det. Hendes mor forstår godt "vores sprog" og alle børnene kan forstå thai, men snakker perfekt "vores sprog."

Jeg ser hende ikke som thailender, men mere som "mit land-agtig." Hun er meget dygtig til gramatik, og er vildt god til musik - både til at spille og til teorien. Vi plejer at spille lidt musik sammen, når vi er sammen, hvilket ikke er så ofte længere.

Hun er meget smuk, og jeg er næsten jaloux, fordi hun ikke er 100% "mit land-agtig". Men hun kan ikke helt lide det, da hun blev mobbet med at være thailender, da hun gik i folkeskole. Nu til dags er hun lidt bange for, hvad folk tænker, når hun er i centeret med sin far, for hun har alle de asiatiske træk. Folk kan jo tænke, at hendes far er en pervers gammel mand, som har købt sig en thailandsk ung pige, som kun vil have hans penge. Og når folk ikke kender hende så godt, så tror de, at hun er adopteret, og det bliver hun også lidt ked af - for hun elsker jo sin mor og hendes hjemland?

Jeg synes IKKE at det er OK at mobbe andre pgr af deres udseende, fordi de ser anderledes ud end dig selv! 

787

Hvordan mon du har det i dag? Føler du bedre at du passer ind i vores samfund. Har du gjort andet end at skrive her f.eks. sagt noget til dine''venner''?

691

Folk er altid bange for det de ikke kender og det de ikke forstår. Så er det bare lettere at tro på alle mulige mærkelige ting man har hørt.
Sådan er det også med arabere eller afrikanere og alle mulige andre. Vi tror alt muligt mærkeligt om hinanden og det virker bare mærkeligt. Jeg håber det er blevet bedre for dig. Og fuck da dem der behandler dig sådan.

790

Syntes det er rigtigt trist at der er folk der er så fordomsfulde. Det gør mig skamfuld over at være dansker :(

654

Som dansker bliver man i bl. a. USA kaldt kommunist

661

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program