ateister hader religion

forumspørgsmål

ateister hader religion

forumspørgsmål af
1q
23 år
Oprettet 5 år 2 måneder siden

hvorfor hader de religion , og sys den er ond? er der nogle ateister der synes religion er en smuk ting?

Kommentarer

Som en ateist mig selv: Jeg tror, at det er meget få ateister som hader på religion. Jeg har mange gange oplevet(rigtig mange gange), at kristne siger at jeg ender i helvede, hvis jeg ikke har deres tro. At jeg er forkert på den og at jeg bør skamme mig. Og jeg er med garanti ikke den eneste ateist det er sket for. Jeg støtter religion, da det i alle tilfælde er en tro, der giver håb og glæde for mange vedkommende. Men selvom man er i en tro, skal man også respektere andres! :) Det er der nogle mennesker som ikke forstår (gælder alle religioner).

Hvordan kan det være, at du tror ateister hader religion?

781

Jeg er selv protestantisk kristen og er stolt af min religion, men jeg tror mange ateister (og alle mulig andre) er trætte af at religion kan få mennesker til at gøre forfætrelige ting, som at slå ihjel i guds navn. Lige nu er der jo en forfætrelig krig igang nede i Syrien hvor grundlaget også er religion. Derfor tror jeg flere og flere mennesker tager afstand til religionen af den grund.
Der er selvfølgelig også mange andre ting såsom videnskab der modbeviser mange af de ting der står i de gamle hellige skrifter Dermed føler nogle mennesker at de skal tage afstand fra religionen fordi de måske føler de bliver nødt til at vælge.
Personligt er jeg selv i gang med en naturvidenskabelig uddannelse hvor jeg lærer og tror på ting der modsiger biblen men jeg tror stadigvæk på biblen, jeg tager den bare med et gram salt :)

743

Er der nogle som ved hvor mange ateister der egentelig er i DK?

701

Tror ikke at ateister decideret hader religion, men derimod er modstander af hvad religionen kan bruges til. Med dette mener jeg at religionen i den forkertes persons hænder, kan være det værste våben. Dette er b.la. noget vi hører om næsten hver eneste dag i medierne, hvor forskellige grupperinger med forskellige religiøse overbevisninger bruger deres religion som et våben. Hvor vi b.la. i det 21' århundrede er støt på fænomenet ''Jihad'', altså denne her hellige krig som vi kalder for terror men andre kalder for frihedskamp. Dette er dog ikke et nyt fænomen, for hvis vi kigger tilbage i historien brugte vi europæer også korstogene som undskyldning til at invadere mellemøsten fordi vores mission også var hellig krig. Og hvis man springer yderligere 500 år frem i tiden hvor vi opdagede Amerika, da skulle vi også lige pludselig lære de indfødte indianer om kristendommen, og hvis de ikke undelagde sig vores præmisser slagtede vi dem som dyr. Men hele formålet bag dette, var at anskaffe slaver til vores plantager. Så som ateist har jeg ikke noget imod religion, men syntes derimod at det er en god ting at prædike om næstekærlighed. Dog mener jeg at religion har gjort mere skade end gavn

607

Jeg er ateist. Jeg hader ikke religion. Det irriterer mig når folk gør onde ting i religionens navn. Eller når voksne mennesker opdrager deres børn meget religiøst i stedet for at lade barnet vælge selv. Der er ting inden for religion der laver permanent skade på børn f.eks. omskæring blandt jøder og muslimer. Det er jeg grundlæggende i mod for børnenes skyld. Jeg hader som sådan ikke religion, men når religion får folk til at gøre dumme ting, så irriterer det mig.

463

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program