Afhængighed

forumspørgsmål

Afhængighed

forumspørgsmål af
Mads
17 år
Oprettet 4 år 11 måneder siden

Ved i, at afhængig i klassisk forstand ikke eksistere? Der findes stofmisbrug. Nogle har også svært ved at stoppe. Men afhængighed i klassisk forstand eksistere ikke. Der er ingen der får abstinenser. Det er symptomerne der vender tilbage (evt. hvor problemerne er blevet større på grund af stoffet - f.eks. fordi de har tilpasset sig til stoffet, lært noget som kun virker på stoffet, ødelagt noget, etc.) Det er troen på, at stoffet gør noget godt som er farlig i forhold til at risikere stofmisbrug og ikke selve stoffet. 

Kommentarer

Ved du måske hvordan man stopper noget man ikke selv kan stoppe? Vis ja så vil jeg rigtig gerne høre mere

621

Jo, der findes afhængighed. Kroppen vænner sig til de ting der er afhængighedsskabende, cigaretter, koffein, alkohol, stoffer, sukker osv., og når den så ikke får dem mere, så får man abstinenser. Når man fx spiser meget sukker, så stiger insulinen i blodet. Når kroppen så ikke får det sukker den er vant til, så ved den ikke hvor den skal gøre af insulinen, og deraf kommer abstinenserne.

586

Tit og ofte bunder afhængigheden i, at man enten slet ikke har noget bedre eller har glemt hvad man havde, der var bedre.

Man bruger det altså som et forsøg på at hjælpe sig selv, men som ikke hjælper en.
En konkret løsning kræver en konkret situation.

Hvis man har vænnet sig til tilstanden er man nødt til at lære/finde ud af, hvordan man tacklede tingene uden.
Men afhængig opstår ikke mod folks vilje, men fordi de f.eks. har troet, at det var noget godt eller bare skulle prøve det, og ender med at blive den bedst mulige løsning (på kort sigt), fordi man enten ikke har nogle løsninger eller det man havde gik i stykker.

Løsningen vil her være at finde en løsning på de konkrete problemstillinger.

547

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program