Venskaber

forumspørgsmål

Venskaber

forumspørgsmål af
Eco"
14 år
Oprettet 3 år 4 måneder siden

Okay, jeg vil starte med at sige, at det her er noget meget meget personligt, som jeg ALDIRG ville sige til nogen! Nu prøver jeg så herinde...

Jeg har en veninde. En tæt veninde, som jeg har været glad for. Når jeg så siger "har" så mener jeg HAR. 

Jeg har fundet ud af, at det ikke er helt sundt for mig, at være sammen med hende. Hun kommer med spydige kommentarer, fra alt om mit udseende til min personlighed, og jeg tager desværre sådanne ting meget meget personligt. Også selvom det er ment for sjov. Jeg finder det nemlig ikke sjovt, fordi jeg har det svært i forvejen. Men de her ting hun siger er ikke ment for sjov. Det kan jeg høre.

Hun kaldte mig selvisk, da jeg gav alt for at hjælpe hende. Alt. Det var virkelig virkelig svært at være "glad" der. Jeg gav noget af mig selv væk dengang. Jeg ændrede mig for hendes skyld. Og det var vist ikke nok.

Hun her kaldt mig grim, da jeg gjorde allermest ud af mig selv...

Kaldt mig en kælling da jeg hjalp hende, og var sammen med hende.

Jeg har virkelig virkelig prøvet at være den allerbedste veninde... Jeg har prøvet og prøvet indtil mit indre er blevet revet midt over og brændt.

Prøvet og trøstet indtil jeg ikke selv kunne græde fordi alt min tid gik på hende.

Jeg KAN virkelig ikke græde... Jeg kan ikke...

Jeg har kendt hende i over 5 år nu. Og hun bliver sikkert ked af det, hvis jeg siger jeg ikke kan mere.. hvad skal jeg gøre? Skal jeg blive ved med at kæmpe, for at være den perfekte veninde?... Jeg lyder sindssyg.... 

Jeg er virkelig i tvivl. Har aldrig været mere splittet. Splittet mellem den perfekte veninde, og den dårlige veninde..

Splittet mellem liv og død. Min krop lever, men jeg er død indeni.

Splittet mellem falsk glæde, og dyb tristhed. 

Jeg ved ingenting mere. Ingenting.... Ved ikke engang hvorfor jeg forsøgte at tage livet af mig selv her forleden... Jeg er sådan en idiot. Det fortæller jeg mig selv hver dag. "Du er sådan en idiot, Eco". En dum idiot der ikke ved noget. En dum idiot der faktisk overvejer at lade din veninde hænge. Dum idiot" 

Jeg hader mig selv, og jeg ved ikke hvorfor. Jeg er trist og ødelagt og død og råden og dum og splittet og brændt indeni, og jeg ved ikke hvorfor. Lige nu er kniven så tæt på at komme frem. For at fylde tomheden.

Tomheden.

Jeg kan ikke lukke øjnene. Hvis jeg gør, er det ikke andet end mareridt der kommer.

Jeg kan ikke sove. Jeg spiser ikke. Jeg er tom indeni. Jeg er splittet. Jeger træt. Jeg er væk. Jeg er blevet sindssyg. Jeg er dum og grim og klam og selvoptaget som alle siger. Og jeg er tæt på at dø. 

Det gør virkelig virkelig ondt.

Kommentarer

Kære Eco,

Jeg synes ikke du skal lade dig blive behandlet så dårligt af din veninde når det tydeligvis påvirker dig så meget og ødelægger dig indvendig. Jeg synes ikke du er en dårlig veninde hvis du siger til hende at hun skal behandle dig ordentligt og tale pænt til dig fra nu af - ellers er I ikke veninder mere. Du skal passe på dig selv.

Du er hverken dum eller en idiot. Du lyder som en dejlig pige og en sød veninde som bare er blevet passer på!

59

Hvis din veninde behandler dig dårligt, skal du fortælle det til hende. Ærlighed fører dig frem. Hun kan ikke regne med at livet er lutter regnbuer og pastelfarver når man behandler dem som man holde kær dårligt. 

Det med at tage sådan nogle ting personligt, er du ikke alene om. Der er voksne mennesker som tager andres mening øer personligt. 

Jeg vil være helt sikker at fortælle dig dette: Din venindes mening betyder intet. Hun taler tomme ord.

Jeg håber at du kommer til at få det bedre i snart. Du er perfekt som du er!

54

Tak begge to... Så... I har begge skrevet, jeg skal sige det til hende... Og det er jeg også med på. Hvis det er det bedste. Jeg ved godt jeg lyder sindssyg sådan ikke at vide hvad der er bedst for mig selv.

Jeg skal have det sagt.... Men hvordan gør jeg lige det? Jeg vil jo ikke såre hende... Fordi... Hun er stadig et menneske, og vi har været venner før. 

Hvordan siger jeg til hende, at hun ødelægger mig? Undskyld... Jeg lyder rigtig dum, sindssyg, uhyggelig og tom, men det her er virkelig virkelig svært for mig...

- Eco"

51

Hey Eco,

Jeg synes du skal sige det på en måde der fokuserer på de følelser hun får frem i dig. I stedet for at sige "du taler grimt til mig" som hun jo kan prøve at argumentere imod og sige "nej jeg joker jo bare", så skal du sige "når du kalder mig grim - også selvom det er for sjov, så gør det mig meget ked af det og påvirker mit selvværd.". Så altså forklar hvad hendes handlinger får dig til at føle men uden at dømme handlingerne i sig selv. Dine følelser kan hun nemlig ikke komme med modargumenter på :-)

Knus,

Gabriel

PS: Du lyder ikke dum, sindssyg eller uhyggelig :-)

57

tænk på hvad du godt kan lide og vær dig selv jeg har gået og skjult mig i 2 år forDI at jeg ikke trode at jeg var god nok men hvis at hun ikke ville acceptere dig som du er så tror jeg DSV at du skal findde en ny veninde. Men håber at d lykkedes 

49

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program