ude af den..

forumspørgsmål

ude af den..

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 14 år 2 uger siden

Nu har jeg efterhånden kæmpet mig et godt stykke frem ad i den rigtige retning, mit selvværd er sådan okay, det kunne være bedre men også værre, min selvtillid er på rigtigt mange punkter rigtigt lavt,  men jeg ved ikke længere hvad der er galt? altså jo jeg har problemer, men det er vel bare de almindelige teenage problemer jeg har, hvorfor er de så svære at tackle? veninde problemer, kæreste sorger, ja you name it.. jeg har det overhovedet ikke okay, jeg har i rigtigt lang tid kæmpet mod trangen til at skære i mig selv, og det er egentligt også gået okay, har ikke gjort det i nogle måneder nu, men ved bare overhovedet ikke hvor længe jeg kan blive ved med at holde den, jeg er overhovedet ikke færdig med at skade mig selv, har bare fundet andre måder at gøre det på, måder der ikke giver sår og som er lette at skjule..

Helt ærligt, jeg kan ikke engang kigge på en kniv, en saks, skraber, eller noget som helst der på nogen måde er spidst/skarpt, uden at jeg får en sindsyg lyst til at gøre et eller andet ved mig selv, jeg kan sågar ikke engang glatte hår med mit glattejern uden at stå og tænke på hvor rart det egentligt kunne være lige at "komme til" at brænde mig selv med det (og jeg har ellers aldrig rigtigt brændt mig selv på den måde i hvert fald)..

Det skræmmer mig fra vid og sans at jeg kan se at mine ar på min arm stille og roligt bliver mindre og mindre synlige, som om at en del af mig er ved at forsvinde, jeg hader at elske mine ar, men de er bare blevet en del af mig, en del som jeg ikke vil have forsvinder.. men på den anden side så er jeg samtidig super glad for at de ikke er så tydelige så jeg ikke kan gå i kort ærmede uden nogen lægger mærke til dem..

Jeg kan ikke rigtigt fortælle nogen om det, for hvad skulle jeg dog sige, jeg ved jo ikke engang selv hvad der er galt længere,  går bare rundt med en følelse af at alt bare er fuldstændigt forkert, så hvordan skulle jeg også kunne fortælle andre om det? og hvis jeg vidste det ville jeg stadig ikke kunne tale med nogen om det, folk må jo tro at jeg er ved at blive sindsyg..

Måske er mit selvværd ikke så okay som jeg gerne vil give udtryk for og gerne selv vil tro på?

Måske er det det at jeg er bange for at blive sådan næsten 100% glad igen.

Åh ved bare slet ikke hvad jeg skal gøre, håber virkeligt at der er en eller anden der har et eller andet råd, for er seriøst ved at gå amok over det hele :S

Kommentarer

Hej anonym

Jeg tror ikke du er ved at blive sindsyg. Jeg tror at du lige nu går alene med en masse tanker som du har rigtig svært ved at overskue og forstå....tanker som både er skræmmende og overvældende. 

Selvom det er svært tror jeg det bedste du kan gøre er at snakke med nogen om de tanker du beskriver her. Du behøver ikke selv at kunne forstå dem eller vide præcis hvad der er galt. Faktisk tror jeg at det at snakke om tankerne vil være det bedste du kan gøre for bedre selv at kunne forstå dem. Jeg tror også det er den bedste vej mod at få det bedre.

Du kan komme i chatten og "øve" dig på at snakke med nogen om hvad det er der fylder for dig lige nu. Måske kan i sammen sætte flere ord på tankerne. Chatten har åbent man-tors kl. 14-19.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

310

hvordan skulle jeg nogensinde kunne få andre til at gide at lytte, og til at forstå, hvis jeg ikke engang selv forstår noget af det?

365

Hej igen

At du ikke selv forstår noget af det synes jeg er ligemeget. Jeg synes netop at det er fordi du ikke forstår noget af det, at det kunne hjælpe dig at snakke med andre.

Ved at dele dine tanker og følelser med andre tror jeg du kan få hjælp til bedre selv at forstå alt det der sker indeni dig.

Der findes andre der gerne vil lytte...men du bliver nødt til at give dem en chance for at lytte. I chatten sidder der voksne der er klar til at lytte til dig. Jeg synes du skal logge på og prøve. 

DeBedsteHilsner

Niels-Christian 

355

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program