Det var prikken over i'et

forumspørgsmål

Det var prikken over i'et

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 4 måneder siden

Jeg fik mine karaktere i dag. 02 i Matematik. Og efter den nye skala er det 6, hvilket er okay. Men jeg hader den nye skala, for den er så pisse lav, så det ser dårligt ud, selvom det faktisk er okay, når man tænker på jeg ikke er specielt god til Matematik. Jeg gik hjem for at vise min mor mine karaktere. Jeg sagde "Ja, jeg satser ikke på at få et job nu". En gang så skulle jeg tage en test for at se hvad jeg kunne blive. Og jeg kunne blive en psykolog. FUCKING LAME! Og det har hun punked mig med lige siden, for de tjener jo så meget!. Se, nu er det sådan så jeg rigtigt godt kan li' at spille el-guitar, og jeg er ret øm omkring det. Nåh, men hun sagde "Du skal nok være tolk" (for engelsk er det eneste jeg "virkelig kan køre med". Det siger alle ihvertfald jeg er god til). Jeg sagde at jeg hellere ville være musikker. Og dér skete det. Hendes svar fik mig til at fryse. "Det kan man da ikke leve af". Og det var så det. Jeg var blevet ramt på mit mest sårbare sted, og jordet til grunden. Jeg kan ikke mere. "Du kan blive lige hvad du vil!" Ja, men tv'et løj! Det kan man åbenbart ikke. Jeg kan virkelig godt lide at spille på guitar, og så frem til en fremtid inden for musikken, men ak. Det var blot en drøm.

 

En drøm som nu ligger i ruiner. Det der en gang var smukt er nu ødelagt. Det fik mig til at tænde fuldsændigt af. Jeg kan nu se det hele for mig. Jeg er dårlig til alt. Jeg har ikke fået lov til at prøve noget, for mine forældre. Jeg vil ikke mere. Hvis jeg skulle bestemme, var de væk for længest.

 

Jeg er ikke længere en del af det hele. Fra nu af, er det kun mig selv. Jeg er min bedste ven.

Kommentarer

Hej med dig.

Jeg kan virkelig godt forstå, det var et stød under bæltestedet for dig. For lad mig sige dig noget; JO MAN KAN! Der er vildt mange mennesker der lever af musik, enten i bands, solo eller som musiklærere eller musikterapueter, sangskrivere eller hvad man nu synes. Der er faktisk rigtig mange muligheder indenfor musik!

Jeg ved ikke hvor gamle dine forældre er, men jeg oplever tit af ''den gamle generation'', er ret fastlåste i deres ideer om hvordan alting skal være. Dem skal du ikke lytte på, du skal ikke leve deres liv, du skal leve Dit.

og Du kan forme dit liv, præcis som du vil. Hvis musikken er din drøm, så giv den ikke op! Følg din lidenskab, din passion, forfølg dine drømme. For det er hverken umuligt eller urealistisk, det skal du vide.

Nogle gange (ikke altid, men nogle gange) så skal man, ja, undskyld sproget, skide hul i hvad andre siger. DU kan mærke, hvad der er rigtigt for dig og hvis det er musikken, så er det soleklart det du skal.

Du har i hvert fald min støtte!

577

Hejsa

Jeg kan sagtens følge dig. Kan regne ud det er dine første karakterer? Og ved du hvad, de er blot et pejlemærke til fremtiden :)

1. punkt
Ens første karakterer er altid noget helt specielt, og de kan tit være ret elendige(det var mine i hvert fald). Det kan tage hårdt på en. Men du skal huske at du får karakterer rigtig mange gange inden du går ud af 9./10. :) Du kan nå at ændre alt inden da, og så betyder dine 8. klasses karakterer ikke meget:)

2. punkt
Uanset hvad du er dårlig til, ødelægger det ikke dine fremtidsplaner. Man kan blive tusindevis af forskellige ting uden matematik. Nogle steder kigger de slet ikke på karakterer.... Er sikker på du nok skal finde noget :)

3. punkt
Alt kan ændre sig :) Jeg lå også med nogle semi dårlige karakterer, men da jeg kom i 10. vendte det hele om, og jeg blev bedre :) Det kan ske for alle, og måske dig :) Fortvivl ikke, fremtiden er altid lys, det er blot hvordan du ser den der ændrer på det faktum 

502

Min mor har også en idé om at jeg skal være tandlæge, men det GIDER jeg ikke. Jeg skal selv bestemme over mit liv - ligesom du både kan og skal.

Og musik, det er da mange muligheder!

Forældre har deres eget liv at styre - vi skal ikke lade dem styre vores også (;

544

 Det lyder også godt, at du kan lide at spille guitar. Går du til guitar undervisning? Spiller du i et band?

Der er rigtig mange uddannelser man godt kan komme ind på uden et højt gennemsnit, så du skal ikke lade dig slå ud af at du her fået et 2-tal i matematik. Det er rigtig godt at være god til engelsk!

Jeg synes næsten, at der er alt for mange uddannelser at vælge imellem. Jeg har ikke fundet ud af hvad jeg gerne vil endnu, men jeg går også kun i 8. klasse, så jeg har god tid til at blive mere afklaret (eller mere forvirret). Hvad klasse går du i?

Hilsen Nanna

586

8. klasse

582

Forstår hvad du mener! Ens forældre burde hjælpe til  med at udvikle ens talenter når man er lille, og støtte en i det 100%, for det kan hurtigt blive en drøm om noget stort...

Og jo, man kan godt leve af at spille guitar! Og hvis man ikke kan leve af det,  kan man sagtens stadig tjene penge på det, og lade musikken være en stor del af ens liv, og have et job ved siden af, så man delvist lever af det, men stadig har det i sin hverdag. Mange går jo ud og spiller små steder og selskaber osv, og tjener penge på det. Syntes da bare du skal go for it, det lykkedes altid til sidst! ;) Op med hovedet min ven!

543

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program