Skal Tankerne bestemme, og skal der stå Melani på en gravsten ?

forumspørgsmål

Skal Tankerne bestemme, og skal der stå Melani på en gravsten ?

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 11 år 2 måneder siden

 

Tankerne køre rundt i hovedet og de bliver stærkere. Tanken om at komme væk. Tanken om døden. Tanken om at hænge sig selv. Det bliver mere virkelig, for hver dag der går. Hvad så hvis det ender med det, At tankerne tager overhånd. Og det er dem der bestemmer?. Jeg har ikke lyst til at dø, eller jo det har på en måde. Ej jeg ved det ikke rigtig. Jeg vil bare så gerne væk fra smerten der har overtaget mit liv. Jeg føler at det er et dobbelt liv jeg lever. Fordi ingen må vide noget. Det skal de aldrig tror jeg. Jeg ved ikke om jeg vil dø. Jeg ved bare at tankerne er over det hele og jeg ikke kan bestemme over dem længere. Skal der virkelig komme til at stå Melani på en gravsten.    Hjælp mig

Melani...

Kommentarer

hej Melani

 

jeg syntes at du skal prøve at skrive et berv til brevkassen, Når det gør ondt inderst inde

eller prøve at komme på chatten, og skrive med en voksen. jeg har også tanker om det du skriver, det har hjulpet mig lidt.

du kan også gå til din læge og snakke med ham/hende om hvordan du har det, så vil han/hun helt sikkert gøre meget for at du får det bedre. 

 

håber at det her hjælper dig lidt.

 

hilsen A

153

Hej Melani

Som A har skrevet, så skal du have noget hjælp. Snak med en voksen du har tillid til, skriv til "når det gør ondt inderst inde", snak med en på chatten. Det ene udelukker ikke det andet. Når man har det så svært at man tænker på selvmord, så er det vigtigt at snakke med nogen om det!

Det kan være svært at komme igennem på chatten herinde, men giv ikke op, det kan lade sig gøre!! Jeg chattet med dem og synes virkeligt at det hjalp. Du kan også ringe til livslinien på tlf. 70 201 201 de har åbent hver dag kl. 11-23.

Håber du får den hjælp du har brug for.

Mange hilsner Gråspurv

155

Hej Melani

Jeg kan læse at du har mange svære tanker lige nu om døden. Det er godt at du skriver og spørger om hjælp. Som de andre også skriver tror jeg på at det hjælper at snakke med nogen om det når det tankerne bliver rigtig svære. Jeg synes du skal kigge forbi chatten og snakke med en voksen rådgiver, om hvordan du har det og hvordan du kan få det bedre. Jeg har samtidig sendt dit spørgsmål videre til brevkassen "Når det gør ondt inderst inde", hvor du kan finde svar indenfor 10 dage.

DeBedsteHilsner

Nielschristian - Vejleder i stuen

156

Hej, næsten alle for sådan nogle tanker men at gøre det er noget af det dummeste du kan det hele skal nok ordne sig en dag.. jeg har også haft det, men gjorde det ikke selfølgelig ikke,

189

Hvad så hvis det ikke ordner sig, jeg ved det ikke gør. Jeg ved at det ikke hjælper at snakke med nogle om det, har prøvet så mange gange. Det virker ikke. Tanken er bare en del af mig og det bliver det nok ved med at være. Jeg kan ikke fortælle nogen om hvorfor jeg har det sådan, det må jeg ikke. Derfor bliver jeg ved med at have tanken og den vil nok være der ind til at jeg gør det. Jeg kan bare ikke mere. Jeg kan heller ikke tænke klart, Jeg ved hvordan planen er. jeg ved meget. men nogengange tror jeg bare det er en drøm, at man er i drømmeland. Håber jeg er det.

Melani.

164

Hej Melani

Jeg ved det kan være rigtig svært at snakke med nogen om tankerne, men jeg tror på at det hjælper og jeg synes du skal give det endnu en chance. Måske hjælper det ikke lige med det samme, men med tiden kan det blive bedre, hvis du holder fast i håbet. Det kan lykkes.

DeBedsteHilsner

Nielschristian - Vejleder i stuen

152

Hej Melani.

Jeg ved 100% hvordan du har det.

Jeg har det selv på samme måde. /:'

Jeg vil også på den ene side bare væk, væk fra det hele.

Men på den anden side, vil jeg gerne blive.

Jeg ved ikke med dig, men jeg har det sådan, at jeg ikke vil gøre mine venner ked af det, hvis jeg tager væk for altid?

Jeg sidder nogen gange om aftenen i min seng, og bare tænker på hvordan de ville have det hvis jeg bare ikke var her mere.

den tanke får mig lidt til at tage afstand fra det, også alligevel ikke.?

Hvad med dig?

//Marie

155

Hej Marie.

Det tænker jeg ikke rigtig over. Det var noget jeg tænkte på 1 gang jeg forsøgte selvmord. Men ellers tænker jeg ikke over det. Jeg tror ikke det var noget der kunne holde mig fra at gøre det. Altså jeg elsker self alle de personer som står mig nær. Og jeg elsker self min søskende, over alt på jorden, dem vil jeg ikke væk fra, hvis det skulle være. Men det er bare det, jeg har brug for fred og jeg tror det er den eneste måde man kan få fred på. eller det kommer jo an på hvad man tror på efter døden, Men jeg tror bare på at man sover uden og drømme og tænke og det er det jeg har brug for. Jeg ved ikke om du kan forstå det.

Melani

165

 

Se døden i øjne, døden har overtaget livet. Og det man skal se døden i øjne, Dagene går langsomt, hen mod Dagen. Det hele bliver mere virkeligt, Skal man, så vil man aldrig nogensinde komme til at gøre sine fejl igen. Man ville være væk for evigt og altid.Tankerne driver en så langt ned. Jeg kan ikke komme op igen. Hullet er for stort, og jeg er for lille til at komme op af det igen.

Melani, Melani, Melani, vågn op igen. Det kan jeg bare ikke finde ud af, jeg er 16 år. Og det hele er så lige meget. Kan man ikke forsvinde uden nogen grund. Jeg bliver nød til at komme væk for alt det der. Jeg kan ikke overleve. Det kan jeg bare ikke. Er det virkelighed det her, eller er det bare en drøm jeg har drømt i mega lang tid. Help me.

170

Kære Melani

Du kan få det bedre! Det er vigtigt, at du snakker med nogen. Ring til livslinien NU! De er virkeligt gode at snakke med. Jeg ved, at jeg har skrevet det før, men det er det bedste råd jeg kan gi' dig.

Lige nu ser det hele sort ud. Jeg kender godt til at have det sådan. Man kan slet ikke forestille sig, at det kan blive bedre. Hvad skulle andre kunne gøre? Hvorfor skal man overhovedet kæmpe, når det er så meningsløst? Hvad er der overhovedet ved livet, hvis det skal være sådan en kamp? Man mister overblikket. Kan ikke se, hvad der er op eller ned. Man ved ikke om man er ved at kravle op eller grave sig dybere ned.

Det eneste, der hjælper, er at snakke med nogen om det. Idag har livslinienåbent fra kl. 11:00 til 23:00. Ring til dem! Der sker ikke noget ved at prøve! Gi' det en chance Melani. De kan også hjælpe dig til at finde ud af, hvor du kan få yderligere hjælp.

Mange hilsner og tanker

Gråspurv

 

158

Hej Melani

De mørke tanker fylder dig lige nu, og at finde lyset kan virke uoverskueligt. Men du kan få hjælp og det kan blive bedre. Det er rigtig svært, men det hjælper at snakke med nogen om hvordan du har det. Det er rigtig godt at du skriver her i debatten, og jeg kan læse at du får mange gode tanker og støtte fra andre børn og unge. Det er en god start, men du bliver nødt til at have mere hjælp.
Du er meget velkommen på chatten, men jeg synes ikke du skal vente til på mandag. Kontakt livslinien på tlf. 70 201 201, og fortæl om hvordan du har det.
Det hjælper at snakke med nogen. Det er svært, og det tager tid...men det er den bedste måde du kan få det bedre på. Og det kan lade sig gøre.

DeBedsteHilsner

Nielschristian - Vejleder i stuen

156

Kære Melani.

Du bliver nød til at bede om hjælp. Komme ud af det du er i nu, som gør det svært for dig at leve. Der er altid en anden løsning også til dig. Melani du skal bare spørge om hjælpen for alle vil så gerne hjælpe dig, ud af dine mørke tanker. Det lover jeg dig. Det kan bare komme til at tage tid. For det løser sig ikke på en dag det hele. Der kan godt gå lang tid. Men der er et liv som venter på dig. Og som kun er dit. Så det er synd hvis du spilder din chance nu og gør det til virkelighed din ønske, det må bare ikke ske. For ligesom alle siger, så kan du jo godt komme ud af det. Men du skal bare ville det, og du skal ville hjæles, Hvis du ikke vil det. Så er der ingen der kan gøre noget for dig. for så bliver du i dine tanker, ind til du siger ja tak til at blive hjælpet. Det kan godt være du skal tænke over det, det kan godt være du ikke ved om du vil have hjælp. Men det skal du vide først, for ellers kan folk ikke gøre noget, selvom de rigtig gerne vil hjælpe lige præcis dig. Det kan godt  være det er svært at be om hjælp. Men det kommer til at forandre dit liv totalt.

Men jeg vil ikke råde dig til at ringe til Livslinien, for de tager dig ikke rigtig seriøst når du er under 18 år. Så det synes jeg er en rigtig dårlig ide, hvis du gør det. Men det er bare hvad jeg synes.

Isted for synes jeg du skal ringe til Ung på Linie, jeg tror bedre de kan forstå dig og dem tror jeg du vil få mest ud af og tale med, deres nr er 70121000. Der er åben i dag søndag fra kl 15-22. Ellers har de åben for Mandag-Fredag fra kl 18-22.

Der er også Børnetelefonen og deres nr 116111 og det er et gratis nr. Men de har først åben, fra Mandag, fra kl 12-21. De har meget forstand på at tale med Børn & unge. Jeg tror at de er meget bedre til at forstå dig Melani.

Men det kommer jo an på hvor akut det er, Hvis du har planer om at gøre det her i weekenden og du ikke kan få tankerne væk, så skal du altså tage til en læge, for så kan du blive indlagt, for det. Tror jeg nok, Men jeg er ikke helt sikker. Håber ikke du har det sådan at du vil gøre det her i wekenden eller ikke har planer om det..

Jeg håber ikke du gør noget dumt Melani for du har et rigtig godt liv forand dig, som du skal bruge og ikke miste fordi der er nogle problemer lige nu, der er for store til dig .

Jeg vil give dig alt held og lykke herfra. Og håber du for det meget bedre, ind at tænke på selvmord.

Knus og Kram Frederikke.

164

Jeg har ringet til livslinien 3 gange og er blevet taget seriøs hver gang..!! Jeg er 15 og var 14 de første 2 gange, jeg ringede. Livslinien har ikke nogen aldersgrænser..! Rådgiverne på livslinien er vant til at tale med mennesker, der har selvmordstanker. Jeg kan altså virkelig anbefale at ringe dertil.

Hilsen Gråspurv

163

Det er lige meget alt er lige meget. jeg tør alligvel heller ikke..

180

Hej Melani

Jeg er lidt i tvivl, om hvad du ikke tør? Er det at tage livet af dig selv? Eller at søge hjælp?

Hmm begge dele kan virke skræmmende...

Hvis du fx logger på chatten herinde idag, så er du jo helt anonym, du kan til en hver tid logge af igen. Der sker ikke noget ved det. Du bestemmer selv, hvad du vil fortælle. Rådgiverne er søde og imødekommende, de er der for at hjælpe. Der kan ikke ske noget ved det. Du har skrevet her og der er flere, der har svaret og forsøgt at hjælpe dig. Det er ikke så meget anderledes på chatten, men du er helt anonym på chatten, det er kun dig og rådgiveren, der ser hvad du skriver. Jeg synes at du skal give det en chance. 

Jeg forstår godt, at det er svært. Men du har det jo også svært nu. Du kan få det bedre, men du er nød til at snakke med nogen om det. 

Knus fra Gråspurv 

162

Du må ikke begå selvmord, det kan være meget farligt! Jeg havde også engang tænkt på det og så ringede jeg til livslinien, det hjalp rigtig meget. Altså mine problemer og ked-af-det-hed gik jo ikke bare væk. Jeg er stadig tit ked af det. Men det hjalp at snakke med nogen om det. Jeg har også chattet med nogen voksen herinde og på børnechatten, det er rart at fortælle nogen om hvordan man har det og blive lyttet på.  

Jeg håber du allerede har snakket med nogen. Men ellers synes jeg at du skal gøre det.

Har du lyst til at fortælle om hvad der gør dig ked af det?

Mange hilsner Stine

138

 

Kan man ikke godt få medicin for det? Eller kan man ikke tage ud på den der skadestue og tale med dem der ude. Om hvordan man har det ?.

 

Melani

154

Du kan tage ud på en psykiatrisk skadestue og tale med dem. Det, synes jeg, er en god idé. De kan også fortælle dig om muligheden for at få noget medicin, der kan hjælpe dig.

Knus Gråspurv

172

Min mor tog mig med der ud, men de kan ikke gøre noget fordi jeg er under 18 også skal jeg gå igennem min egen læge. Men man kan bare ikke få noget hjælp i det her latterlige verden. For en læge kan ikke gøre noget.

178

Jeg er ked af at høre, at de ikke kunne hjælpe dig. Har du fået bestilt en tid hos din læge? Han/hun kan henvise dig til en psykolog eller til en børne/ungdomspsykiatrisk afdeling. Du må ikke opgive håbet, selvom du ikke fik hjælp det første sted du henvendte dig.

Knus og tanker

Gråspurv

 

163

Hej anonyme

Jeg har idag og igår slettet to indlæg fra denne tråd fordi de ikke overholdt retningslinier for god kommunikation i debatten. 
I begge slettede indlæg blev der opfordret til selvmord, hvilket vi voksne der modererer debatten ikke vil tillade.

Har du generelle meninger og holdninger til selvmord er du velkommen til at starte en ny debat. Men så skal du starte en ny tråd, som ikke tager udgangspunkt i en andens problem, eller råb om hjælp. 

DeBedsteHilsner

NielsChristian - Vejleder i stuen

 

151

Kan det ikke bare gå væk af sig selv?. Jeg orker det ikke. Jeg er ikke en gang stærk nok til at ringe til det der livslinien, er de overhovedet van til at tale med unge. Hvordan forgår sådan en samtale? Ville man få noget ud af det. Og ville det hjælpe på ens tanker eller hvad?. Jeg er bange, på en måde. For hvis man ikke kan sige hvorfor man er så ked af det, så ville det nok ikke hjælpe,vel

Jeg skal heller ikke gå til psykolog, for en psykolog har vel heller ikke nok tavshedspligt. Hvis jeg fortalte hvorfor jeg har det sådan som jeg har det. Han ville jo nok sige det til min forældre og så ville det ødelægge det hele.

185

Hej Melani

På livslinien er de vant til at snakke med både unge og gamle. Jeg har, som nævnt tidligere, ringet til livslinien 3 gange og jeg er 15 år. Stine Stankelben har også skrevet, at hun har haft ringet til dem. Hun er 12 år.  Jeg har været rigtig glad for at tale med dem. Det er lidt svært at sige om det vil hjælpe på dine tanker at tale med dem, men jeg oplevede i hvert fald en lettelse ved at snakke med en, om de tanker jeg gik rundt med. Tankerne forsvandt ikke, men de fyldte på en måde mindre. Det er ikke en mirakelkur der fjerner problemerne, men det kan være en god hjælp til at lindre, når det hele ser sort ud.

Du spørger om de kan hjælpe dig hvis du ikke kan sige hvorfor du er så ked af det. Nu ved jeg ikke hvorfor du ikke kan sige det? Er det fordi, du ikke har lyst til at fortælle det? Eller ved du ikke selv, hvad det er. der gør dig ked af det?

Du bestemmer selv, hvad du vil sige til dem. Hvis der er noget, du ikke har lyst til at tale om, så siger du det bare. Hvis du ikke ved, hvad det er, der gør dig ked af det, er det helt iorden at sige det. Måske kan i sammen snakke om hvad det kan være, hvis du har lyst til at prøve at finde ud af det. 

Du skriver, at du på en måde er bange. Det var jeg også, første gang jeg ringede. Først kunne jeg slet ikke finde ud af at sige noget og sagde "det ved jeg ikke" til næsten alt. Men efter hånden kom samtalen godt igang.  

Du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil ringe til livslinien. Det er ikke for at presse dig til det, at jeg skriver alt dette. Jeg tænker bare, at det måske kunne hjælpe dig, til at komme igennem den svære periode, du er inde i nu.

Mange tanker fra Gråspurv

171

Hej Melani.

Det gør for ondt at læse, at du har det sådan og ikke tør at række ud og få hjælp, jeg tror også det er svært at finde hjælp Melani. Hvis du har et ønske om at blive indlagt, så tror jeg godt du kan det. Når du konstant, har selvmordstanker. Jeg synes du skal gå til din egen læge og få talt med ham eller hende. Den person vil kunne hjælpe dig ud af det her. Inten ved at du kommer til at gå ved en psykolog, eller ved at du bliver henvist til en børn & ungdoms psyk. Hvis de ser du har brug for at få medicin for det, så kan de give dig det. Det kan din egen læge ikke gøre når du er under 18 år.

Men Melani, selvmord er den mest dumme løsning man nogensinde kan tage, bare fordi det gør for ondt at leve lige nu, er der altid en anden løsning på dine problemer,lige meget hvor store dine problemer er, kan du altid få hjælp Melani. Du skal bare tage det største skridt her i livet. og det er at sige det til nogle som kan hjælpe dig. Fx livslinien kan hjælpe dig, de kan faktisk godt få dig indlagt, hvis du har 100 % planer om dine selvmordsforsøg. Jeg tror det ville være rigtig godt for dig at tale med dem, ellers børnechatten eller børnetelefonen, de skulle ellers være rigtig gode Melani.

Ønsker dig dit liv tilbage Melani du fortjener bedre.

Mvh Kasper.

172

Jeg har bestilt en tid ved min læge. Så må vi se hvad hun siger. Men tusind tak for hjælpen.

Knus fra Melani.

163

Det er godt at høre, at du har fået en tid hos lægen. Jeg håber virkeligt, at hun kan hjælpe dig og at du snart får det bedre. Pas rigtig godt på dig selv Melani.

CyperKnus fra Gråspurv 

184

Hej Melani,

Jeg har selv haft det sådan som du, men det der har fået dig derhen hvor du er nu, er det noget du har snakket med nogen om? Det har hjulpet mig meget!
Jeg vil helt sikkert anbefale at snakke med nogen om det, selvom jeg ved de ikke kan sætte sig helt ind i dit problem, ved jeg at der står mange, både voksne og unge klar til at hjælpe hvis du har brug for det!

Håber du får det bedre snart :)

De mest posetive tanker
Maja

173

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program