Anoreksi

forumspørgsmål

Anoreksi

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Hej.

Det er fordi jeg har gået rundt og tænkt lidt over det!

Dem som har anoreksi, spiser de overhovedet ikke slik?. Eller spiser de overhovedet ikke nomalt bare til nogle af måltiderne. (selvom de har haft det i lang tid, eller først lige har fået sygedommen. Undskyld jeg spørg. Men håber der er nogle der alligvel vil svare på mit spørgsmål ?.

Hilsen den anonyme.

Kommentarer

Hej

Det er helt fint at du spørger. Jeg vil prøve at svare dig så godt jeg kan. Når man har anoreksi forsøger man at undgå mad, som man tager på af. Eller som man tror at man tager på af. Det er forskelligt hvad man spiser, men de fleste spiser ikke slik. De fleste undgår mad med fedt og sukker.

Man kan ikke sige præcist hvad en person med anoreksi spiser eller ikke spiser. Det er forskelligt fra person til person.

Hilsen Gråspurv

513

har du endelig ikke været indlagt for det ?...

509

Jo, jeg er stadig indlagt.

547

Jeg vil sige det samme som Gråspurv. Det er meget individuelt hvad en person med anoreksi spiser, ligesom det er ligeså individuelt hvad en person uden en spiseforstyrrelse spiser...  

551

Hvordan starter det så? Og hvordan kan det udvikle sig til at nogle bliver indlagt for det ?

463

For mig startede det med, at jeg havde det rigtig dårligt med mig selv. Jeg følte ikke at jeg var værd at elske og troede at jeg ville få det bedre hvis jeg tabte mig. Det hjalp ikke, så jeg tabte mig endnu mere. Jeg fik det dårligere og dårligere med mig selv, men blev ved med at tro at det ville blive bedre hvis jeg bare blev tyndere. Men det hjalp ikke og aligevel kunne jeg ikke stoppe. Jeg var blevet så bange for at spise, at jeg ikke kunne tvinge mig selv til det, selvom jeg bogstavelig talt var ved at dø af sult.

Jeg blev indlagt, fordi min krop til sidst ikke kunne holde til det mere. Jeg var heldig! Hvis der var gået en til to dage mere var jeg sansynligvis ikke overlevet.

Må jeg spørge dig, hvorfor du er interesseret i at vide noget om anoreksi?

Hilsen Gråspurv

540

Gråspurv... Må jeg evt. be om din email også stille dig nogle få spørgsmål omkring behandling? :) du kan os bare skrive til min mail, hvis du har lyst.. mail-adresse slettet af moderator(Det er ikke tilladt at skrive personlige oplysninger i debatten. Se retninglinierne her)

504

Du kan bare spørge herinde. Jeg vil gerne svare på spørgsmål ang. adfærd, tanker og følelser.Jeg svarer ikke på, hvordan man taber sig hurtigt, hvordan man snyder behandlere(+sig selv) eller personlige spørgsmål, som hvad mit rigtige navn er, hvilket hospital jeg er indlagt på eller hvilken by jeg kommer fra.

Må jeg til gengæld spørge hvad du skal bruge oplysningerne til?

Mange hilsner Gråspurv

530

Kan du ikke fortælle om de tanker du har, med du er indlagt, ? Hvor lang tid har du enlig været indlagt- har du ikke det i rimlig lang tid nu. Og hvordan er det at være indlagt på en psykisk afdeling ??

 

454

Jeg har været indlagt siden 6. april (den første uge på medicinsk afd.). Jeg synes, at det er svært at være indlagt. Jeg skal spise 6 gange om dagen og tage et kg på om ugen. Der sidder en ved siden af og kigger på at jeg spiser og så holder de øje med mig efter jeg har spist, for at sikre, at jeg ikke motionerer eller kaster maden op. De første 6 uger måtte jeg kun ligge i min seng eller sidde på en stol ved et bord ved siden af sengen. Jeg måtte ikke komme ud eller bare gå rundt i afdelingen. Det var utroligt hårdt, der var alt for meget tid til at tænke og mine tanker kørte i ring. Jeg prøvede at få tiden til at gå med at læse, men jeg havde svært ved at koncentrere mig. Heldigvis havde jeg min bærbare computer med, det har været en stor hjælp at kunne holde kontakt til verden udenfor afdelingen via internettet.

De sidste 3 uger har jeg haft lov til at gå lidt rundt i afdelingen og jeg har været lidt ude og sidde i solen. 

Jeg har det meget blandet med at være indlagt. På den ene side kan jeg ikke lide at være her fordi jeg skal spise så meget mad og ikke må motionere. På den anden side er det rart at nogen har overtaget ansvaret, når jeg ikke kunne passe på mig selv. Personalet i afdelingen er søde og imødekommende, men jeg har svært ved at snakke med dem. Jeg er ikke så god til at snakke om følelser og problemer, så det bliver mest til at vi snakker om maden.

Håber at svaret kunne bruges, ellers så bare skriv igen ;)

 

461

Snakker man oerhovedet med nogle af de andre der er indlagt, eller er man bare totalt ensom, Og hvor lang tid skal du enlig være indlagt.. går man overhovedet i skole eller så noget altså hvordan ser sådan en dag ud ?

461

I starten hvor jeg skulle ligge i sengen snakkede jeg ikke så meget med de andre, der er indlagt. Men efter at jeg er blevet 'oppegående', kommer jeg ind i opholdsstuen og sidder og ser TV og snakker med de andre. Vi spiser også sammen. Hvis man ikke er sengelæggende går man i skole sammen med de andre på afdelingen. Jeg læser til eksamen, men jeg sidder sammen med de andre i skolen og læser om formiddagen. Om eftermiddagen sidder jeg alene og læser. Jeg snakker med en psykolog en gang om ugen og er hos en fysioterapeut en gang om ugen. Om aftenen ser vi TV eller lejer en DVD eller spiller spil. Der er en pige som er rigtig god til at spille guitar, så et par gange har vi siddet og synget.

 

467

hejsa,

jeg har en veninde der ikke spiser en dyt overhovedet og hvis hun så spiser fx lidt af et æbel for hun kvalme og kaster for det meste op. hun ville gerne spise noget fx en is men hun for kvamle bare af tanken, hun er undervægti og er ked af det.

486

Hej Christina

Ved du om din veninde får hjælp til sine spiseproblemer? Hvis hun ikke får noget hjælp til det kan du måske hjælpe hende med at få snakket med nogen om det? I kunne gå sammen hen til skolesundhedsplejersken, en lærer, hendes forældre, hendes læge eller en anden voksen som kan hjælpe med at finde ud af hvilken hjælp din veninde har brug for.

548

Hej Gråspurv.

Jeg ville bare lige vide om du kunne fortælle mig om der er behov for at jeg går til lægen..

Jeg kan ikke lade være med at sulte mig selv, jeg hopper hver dag, når jeg lige har spist. Og hvis jeg FX spiser et stykke chokolade, så går jeg lige ind og snupper en tur på motions - cyklen, og der skal jeg mindst forbrænde 20 kalorier HVER DAG! Og jeg spiser normalt 2 måltider hver dag. nogle gange kun en. Og når jeg laver mad, så skærer jeg ALT fedtet væk fra kødet. Og spiser lidt mad.

Please svar tilbage.

PS. Her forleden tvang jeg mig selv til at forbrænde 105 kalorier på motions - cyklen.

537

Hej Nicklas

Jeg kan høre at du er meget optaget af hvad du spiser og om du får det forbrændt igen. Det er ikke rart at gå alene med de tanker, så jeg synes helt klart at du skal snakke med en voksen om hvordan du har det. Du kan godt gå til din læge og snakke om det. Du kan også vælge at starte med at fortælle det til en anden voksen, som du har tillid til fx en af dine forældre, en lærer, sundhedsplejersken eller en anden, som kunne være god at snakke med.

Det er vigtigt at du kommer igang med at spise igen. Det bliver kun sværere jo længere du venter, så få snakket med nogen hurtigst muligt og prøv også selv at overvinde din angst for at spise. Andre kan hjælpe dig med de tanker og følelser der gør det svært at spise, men det er dig selv der skal spise. Man kan blive meget syg af anoreksi, så det er vigtigt at du beder om hjælp.

Mange hilsner

Gråspurv

478

Okay det vil jeg prøve. Men hvordan fortæller jeg lægen om mine problemer?? 

482

Til Gråspurv.

Jeg har det også lige som dig. Min mor tager heller ikke sådan noget alvorligt, hun tror bare at jeg vil have opmærksomhed, og sådan er det ikke, jeg har det dårligt med mig selv. Og derfor vil jeg tabe mig mange kilo, men det er svært. Jeg ved godt at jeg ikke burde tabe mig, men jeg har så lidt selvsikkerhed. Jeg vejer 43 kilo, er 163 cm høj, og er 12 år. Og har et BMI på 16,2. Og derfor kan jeg heller ikke bede min mor om at tage mig til lægen, før jeg vejer 39 kilo, synes jeg. Men jeg har også kun tabt 2 kilo. Før jeg begyndte vejede jeg 45 kilo.

Hilsen Nicklas

472

Jeg synes, at du skal fortælle lægen (eller en anden voksen) om dine tanker. Fortæl at du har det dårligt med dig selv at du tænker på at tabe dig at du har brug for at nogen skal lytte til dig og hjælpe dig. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at sige det på.

Jeg synes, at du skal stoppe med at tabe dig NU. Det bliver ikke lettere når du kommer ned på 39 kg. Anoreksi er farligt og er man først fanget ind i det kan man ikke bare beslutte sig for at nu vil man ikke længere. Anoreksi er et helvede, du løser ikke dine problemer med det. Det ser sådan ud i starten, men efter et stykke tid opdager man at problemerne er vokset sig større istedet for. Du bliver ikke mere selvsikker af at sulte dig. Du bliver mere selvsikker hvis du tør række hånden ud og bede om hjælp!

Tænker på dig og håber at du tager mod til dig og snakker med en voksen om hvordan du har det.

Gråspurv

419

Hej Gråspurv.

Det vil jeg prøve på at gøre.. Men er jeg på vej til at få Anoreksi?? Jeg skal bare vide det, for at tage mod til at gå til lægen med det..

Hilsen Nicklas

466

Hej Nicklas

Jeg kan ikke svare dig på om du er på vej til at få anoreksi. Anoreksi er en sygdom og det er læger der stiller diagnoser. Men jeg kan høre at du har det svært med dig selv og med dit forhold til mad, så jeg synes helt bestemt at du skal gå til læge.

Hilsen Gråspurv

474

Hej Gråspurv :)
 

Jeg havde den samme ide om at sammeligne en almindelig pige's hverdagskost med en pige med spiseforstyrrelser. Jeg ved godt at du allerede har svaret, at det er forskelligt fra person til person hvad de spiser, hvis de har anoreksi. 
Men jeg havde dannet mig en ide om at anorekter lavede planer får hvad de højest må spise pr dag. Og hvis du vil fortælle mig om det, ville det virkelig hjælpe mig at hører om hvad du spiste dengang du boede hjemme.

håber du vil svare, det ville hjælpe mig utrolig meget!

Hilsen Stine :)

497

Hej Stine

Jeg vil helst ikke skrive hvad jeg spiste da jeg boede hjemme. En anoreksi-kostplan på en hjemmeside hvor mange unge med forskellige problemer er en rigtig dårlig idé. Der vil muligvis være nogen der vil begynde at spise efter den, da der er nogle der tror at de kan løse deres problemer ved at få anoreksi. Der kan også være nogle som allerede har anoreksi som tænker at de spiser for meget hvis det skulle vise sig at jeg spiste mindre og så kan det blive sværere for dem at spise. 

Hilsen Gråspurv 

573

Til Gråspurv.

Hvor gammel er du nu? Når du er indlagt, skal du så have slanger igennem maven og sådan (Undskyld. Lidt mærkeligt spørgsmål)

453

Jeg er 15 år og ja, jeg har en PEG-sonde det er en slange der går gennem maven og direkte ind i mavesækken.

495

Okay. Det lyder ikk rart :P Men jeg håber at du får en god bedring :)

Hilsen Nicklas..;)

450

Tak

568

:)

430

Hej Gråspurv

Jeg er bekymret for dig. HVordan går det?

496

Hej.
Jeg er en pige på 15 år. Jeg er 160 høj, og vejer omkring 42 kg. engang vejede jeg 49-50 kg.
Dengang havde jeg menstruation, men nu er det holdt op. har ikke haft det i lidt over 6 mdr. Hvad sker der hvis jeg ikke tager på igen, kommer jeg så aldrig til at kunne få børn?  og hvad er der gode råd til at tage på, udover at spise fede ting? 

Håber der er nogle der kan svare på mine spørgsmål! 

467

Det er meget du har tabt dig. Jeg ved ikke hvorfor du har tabt dig så meget. Er det fordi du har ladet være med at spise så meget fordi du gerne ville tabe dig? Eller har du tabt dig selvom du spiser som du plejer? Eller har du mistet appetitten og synes det er svært at spise?

Jeg synes at du skal gå til din læge ligegyldig hvorfor du har tabt dig for han/hun kan bedst hjælpe dig. Hvis du har tabt dig fordi du har forsøgt at slanke dig og måske følt dig for fed, så kan det være at du er ved at få en spiseforstyrelse eller har fået en og så kan din læge hjælpe dig med at få noget hjælp. Hvis du har tabt dig uden at gøre noget eller fordi du har mistet appetitten så kan det være en sygdom der er grund til det og så skal du også gå til din læge så han/hun kan finde ud af hvad du fejler og så du kan blive rask igen.

Jeg er selv meget tynd. Jeg har aldrig tabt mig så meget som du har. Jeg har bare altid været tynd men det er ret irriterende nogengange. Det jeg synes hjælper bedst er at spise 3 hovede måltider og så 2-3 mellemmåltider.

;) Stine  

427

Mange tak for rådene ! :)
- ved du noget om det med menstruationerne?

545

Det ved jeg, hvis du hele tiden bliver ved med at veje 42, så for du ikke din menstruation tilbage. det er fordi du er for tynd. Men hvis du nu tager på. Så skal den nok komme. Det er bare fordi din krop udsender et signal til dig om at din krop er for tynd. Men husk på at hvis der er noget du vil snakke om. kan du altid skrive i et forum, også bare hvis du skal af med dine tanker. Der er rigtig mange der gerne vil lytte til dig.

Du kan os gå på chatten Mandag-Torsdag 14-19. det er anonymt, og de vil gerne lytte.

Smil Fra Felicia.

522

Der kan være forskellige grunde til at du ikke får menstruation, så du skal gå til din læge! Vi kan ikke vide hvorfor du ikke får menstruation, men det kan godt være fordi du har tabt dig. Der kan også være andre grunde, så det er altså vigtigt at du går til lægen!

Når du er så tynd, som du er, er der ikke ret meget fedt på din krop og de hormoner der holder din menstruation igang er lavet af fedtstoffer. Så hvis der ikke er ret meget fedt på kroppen, så sparer den på fedtet ved ikke at lave hormoner og så får man ikke menstruation!

Nu kan det være at der er nogen der læser det her og tænker at det er en smart måde at slippe for menstruationen på. Men det er det ikke! For hormonerne har også andre opgaver i kroppen fx at sørge for at der dannes nyt knoglevæv. Så når man er så undervægtig at man ikke har menstruation så risikerer man at få knogleskørhed, som gør at knoglerne let brækker og tager længere tid om at gro sammen igen.

 

495

 

jeg er en pige på 12 år jeg har anoreksi og jeg vil gerne tabe mig mere.

er der nogen der har nolge gode forslag??

500

Hej Gråspurv..

Jeg ville bare lige sige tusind tak for at du fortalte mig alle de ting om anoreksi, jeg er i behandling nu, og har taget et kilo på nu ;D Jeg mærker en enorm forandring i min krop, og er så frisk nu! Du har faktisk reddet et liv her, hvis ikke du havde svaret på mine kommentare, havde jeg aldrig sagt det til min mor, og var blevet ved med med at have anoreksi og bulimi... Tusinde tak!

Og jeg håber at du har det godt ;)

 

Hilsen Nicklas :)

504

okay tusind tak for dine svar ;-)
hvis vi har brug for det vil vi ringe til Ims men vi er nogenlunde færdig med vores projekt:-)

knus fra mig;-).

507

hej

jeg har en projekt uge hvor jeg skal skrive om anoreksi.

jeg skal bla. lave en blanche om hvad anorektikkere tænker på bla. om sig selv osv.

nogle som har været tidligere anorektikkere eller nogen som har det som kunne evt. svare?

ps. jeg kan ikke finde rundt i siden osv. så jeg ved ikke om jeg skriver det " rigtige" sted.

 

kram

481

hej

jeg er en pige der har projekt og jeg vil høre om jeg må stille nogle spørgsmål

Mvh. Anna

453

hej alle sammen 

håber at i kan svare mig det er måske lidt underligt.

Jeg elsker og læse bøger og lede efter bøger så jeg fandt en bog om spiseforstyrrelser og om bulimi og sådan nogle sygedomme (bogen hedder kampen mod kroppen) da jeg havde læst bogen begyndte jeg at tappe mig for at være tynd og ikke at have tykke lår og ikke at risiker at linde min mor for jeg har en tyk mor min mor er så tyk at hun fik en fedme opration og på 2 uge tappte jeg mig fra at min DMI var imelem 19-24 til den var 17,48

så være lige søde at svare mig på hvorfor jeg lige pludselig ville tappe mig?

511

når ja jeg er en pige på 11 snart 12 og vejer 43,5 er ca. 160cm i dag d. 12.4-2011 spiste jeg en bolle et stykke rugbrød og en mycli bare er det maget for jeg syndtes at det er meget?

 

Helle mit li er jeg blevet fedet op (er meget træt af det) træt af at min mor høser mad op på min tallerken som jeg SKAL spisse min beste ven er 12 år erlige så høj som mig og vejer 35 kg

 

 

 

er halv ord blind

468

Hej

Det er en rigtig dårlig ide at du er begyndt at tabe dig, fordi du har læst en bog om spiseforstyrrelser. Hvis du bliver ved med at tabe dig og ikke spise normalt. så synes jeg du skal gå til din læge, for det kan være rigtig farligt. og det er specielt ikke fedt.  Du er begyndt at tabe dig,fordi du sikkert i bogen har stået at du bare skal gøre det og det for at tabe dig. også så din psyke er med på den. fordi den tænker jeg skal bare gøre det her for at tabe mig .

og at du har en ven som kun vejer 35 kg er alt for lidt, og det bliver farligt når man kommer så langt ned i vægt. så lad vær med at gøre det. snak heller om det der gør ondt indeni dem som taber jeg på den måde er også kede af en hel masse. ? Noget du vil snakke om ? så kan du skrive det her så vil jeg gerne svare dig .

synes du skal gå ind på spiseforstyrrelser.dk der kan du chatte eller ringe til lms de har meget forstand på spiseforstyrrelser. men de vil nok også sige at du skal gå op til din læge

Mandag til Torsdag 18 til 20 nr 70101818 og chatten er åben fra 17-19 og de er rigtig gode til at snakke med om spiseforstyrrelser . og du kan få flere oplysninger derinden .

Håber du kigger derind

 

KH Felicia .

496

 hej jeg er en pige på 14 år  er blevet lidt nervøs efter jeg har læst alle jeres kommentare. jeg er ikke tynd er 166 cm høj og vejer 60 kg. 

for noget tid siden besluttede jeg at jeg vil tabe mig det startede helt normalt men efter noget tid er jeg begyndt ik at spise noget jeg spiser kun aftensmad og midagsmad hvis der er nogen hvis jeg er alene spiser jeg ikke hele dagen jeg drikker istedet en masse vand. det er som om jeg ikke selv kan vælge men min hjerne siger bare at jeg ikke skal spise jeg har det som om at hvis jeg bare kigger på mad for jeg kvalme og føler mig tyk. 

hvis jeg så spiser plejer jeg at få dårlig samvitighed og gå ind på toriletet og kaste det op.

og er bange for at sige det til min mor hvis nu hun skulle tage mig til lægen

 

har jeg en spiseforstyrelse? hvad skal jeg gøre jeg kan ikke styre det? 

hilsen den forvirrede pige. 

 

P.S har tabt mig ca 8 kg på 3 måneder 

 

502

hej:)
jeg har lige et spørgsmål jeg håber du vil svare på.
Hvilken aldergruppe får typisk anoreksi?
venlig hilsen den

596

alle kan få anoreksi, men dem det mest går udover er piger mellem 12-25 år. men drenge og voksne og piger i alle aldre kan sagens få det

kh felicia.

566

Hej jeg har en masse spørgsmål ang. anoreksi som jeg håber du/i vil svare på :

 

Hvad er anoreksi?

Hvornår får man konstateret anoreksi?

Hvem får anoreksi?

Hvordan helbredes det?

Kan det helbredes?

Hvor mange procent har anoreksi?

Hvorfor får man anoreksi? Hvilke årsager?

Hvad tænker de selv om det?

Indspiller det sociale liv?

Hvad gør Medierne? Gør det overhovedet noget?

Hvornår bliver det farligt?

Hvorfor har de svært ved at snakke med folk?

Hvad sker der bagefter? Hvilke konsekvenser?

Hvordan er det at have et liv med anoreksi?

541

 Hej, prøv den her hjemmeside http://www.lmsspiseforstyrrelser.dk/

- du kan få svar på alt om spiseforstyrrelser:-))

573

Hej alle sammen.

Jeg ved godt at det ikke helt er det det her forum er til, men skal bare have det ud.

Jeg er en pige på 15 år, jeg er ca 170 cm høj, og jeg vejer omkring 60 kilo.

Jeg føler mig fed og vil gerne tabe mig, men det er lidt svært når jeg SKAL spise aftens mad. Jeg ved det lyder mærkeligt, men jeg vil rigtig gerne have anoreksi. Jeg gider ikke alle de der bivirkninger, men mine tanker om den perfekte krop, ønsker jeg mig så meget (hvis det giver mening) at jeg er lige glad. Jeg prøver hele tiden at få anoraksi, men det lykkes ikke. Min familie har ikke så mange penge, så hvis jeg ikke spiser og maden så går til spille får jeg dårlig samvittighed. Jeg er ikke tynd, jeg er overvægtig, men jeg vil gerne være MEGA tynd. Jeg har set en film der hedder “to the bone” og syntes på en måde at pigen med spiseforstyrrelsen er pæn. Jeg tænker at hvis man får anoreksi er det nemt at tage på igen, måske ikke psykisk, men det ville være “nemt nok” for mig. I den der film siger de også at der er 12000 kalorier i de sonder man får, er det rigtigt? Tænker hele tiden på det og får kvalme. Men er der så nogen der ved hvordan man lader værd med at få dårlig samvittighed hvis man ikke spiser? Og hvordan kan man snige sig uden aftensmad?

Jeg ved det er mærkeligt, men please hjælp.

Hilsen en anonym pige der gerne vil være højere (vigtig viden)

291

Hej. Jeg er en pige på 14 år som hader min krop. Jeg vil gerne tabe mig, og har prøvet på en masse, men intet virker. Jeg overvejer at lade være med at spise noget som helst, men jeg har hørt om sygdommen anoreksi jeg er bange for at få. Jeg har det så svært med mig selv, og har tit selvmordstanker. Hjælp mig, tak på forhånd.

 

119

Hej jeg er selv en pige på 14 år, har spiseforstyrrelse (anoreksi) Du SKAL! spise. Og jeg tror du skal snakke med nogen om det der. Og det er ikke rat af have spiseforstyrelse, det skal du ikke ønske dig, jeg kan næsten ikke spise noget uden at have det dårligt med mig selv........mit vægtab startet også bare med jeg hadet min krop og ville tabe mig lidt. Du skal snakke med dine forældre og måske også sundhedsplejersken på din skole....for det der skal gå rigtig galt hvis du ikke for hjælp <3 håber at går godt

87

Sider

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program