Jeg har brug for hjælp!!

forumspørgsmål

Jeg har brug for hjælp!!

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 14 år 3 måneder siden

 

Jeg har brug for hjælp!! Jeg ved at jeg har brug for hjælp, men jeg ved ikke hvordan? Jeg kan ikke sige det til mine forældre. At jeg så usund som jeg er. De tror jeg er fornuftig og det er jeg jo også når jeg er sammen med dem, men lige så snart jeg er alene hjemme sulter jeg mig eller spiser mig mæt i slik. Jeg siger til mig selv at jeg skal begynde og løbe, spise sundere osv., men det hjælper ikke.
 I skolen hvis jeg hører ordet Cooper Test bliver jeg nærmest panisk, fordi jeg ved at jeg ikke kan løbe, og hvis vi skal til sundhedsplejersken, bliver jeg også nervøs! Jeg er bange for at mine forældre finder ud af min vægt, og bliver skuffede over mig. Jeg vil så gerne være sund, men det er en vane at spise slik (i smug). Det er virkelig det værste i mit liv, og jeg ved ikke hvem der kan hjælpe mig.
Jeg går til noget træning i vores motionscenter, og har da også tabt mig lidt, men min fedtprocent er steget? Jeg føler at lige meget hvad jeg gør, er det forkert. Jeg føler mig unormal! Nu er det snart jul, og jeg kan hverken lide brune kartofler, rødkål eller risalamande. Jeg bryder mig heller ikke om kødet, men det kan lige klemmes ned.
Jeg vejer nu 65,2 kg og er ca. 170 høj og er 14år. Jeg har tabt 7 kg (på et halvt år), men min fedtprocent er steget??? Jeg ville gerne veje 60 kg, jeg ville gerne kunne sige min mægt højt, og mest af alt vil jeg gerne kunne spise normalt alene og sammen med andre.
Jeg har brug for hjælp!

Kommentarer

Hej Anonym

Jeg synes det er godt at du selv er blevet opmærksom på at du måske har fået nogle uheldige spisevaner, og det er rigtig godt at du skriver og beder om hjælp. 

Det kan godt være svært at finde ud af hvor man kan gå hen og få hjælp, så jeg synes det er godt du spørger.

Jeg synes du skal kigge forbi chatten og snakke med en rådgiver om hvor du kan få den hjælp du har brug for. Chatten har åbent man-ons kl. 14-19 her i julen.

Du kan også skrive til vores brevkasse - kost og ernæring og få et par råd.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

393

Først og fremmest vil jeg sige at du ikke behøver at tabe dig, din vægt er ikke for høj i forhold til din højde. Dit BMI er på 22,5 og det skal helst ligge mellem 19 og 25. Hvis du har fået målt din fedtprocent i et fitness/motionscenter, er det ikke altid så nøjagtigt, så du må ikke lade dig slå ud af, at den er steget trods vægttabet. Det kan skyldes, at du har mere eller mindre vand i kroppen.

Det lyder ikke til at du har det særligt godt med din krop og jeg kan se at du har det rigtigt svært med mad og motion. Jeg vil gerne komme med nogle gode råd til hvordan du kan få det bedre. Det vigtigste er at du snakker med nogen om hvordan du har det. Det kan være de voksne på chatten herinde, din sundhedsplejerske, en lærer, en i din familie eller en anden voksen du har tillid til. Hvis du skal bryde dit mønster med at spise slik er det vigtigt at du IKKE sulter dig selv. Det gør det sværere at modstå fristelsen til at proppe sig med slik. Du er nødt til at spise morgen, middag og aften + 2 til 3 mellemmåltider. Jeg kan godt forstå hvis du er utålmodig og gerne vil se resultater hurtigt, men hvis du sulter dig selv sænker du dit stofskifte og øger samtidig risikoen for at komme til at spise store mængder slik og lignende. Når du springer måltider over får du ustabilt blodsukker, det giver dig mindre energi til at motionere og så bliver det sværere at tage sig sammen til det.

Du skriver at du føler dig unormal. Det er du ikke! Der er rigtigt mange der har det som dig.

Mange hilsner fra Gråspurv

437

Tak!

Jeg ved jo inderst inde godt at det er normalt at have det svært med sin krop i teenageårene.

Jeg er begyndt at spise til alle måltider, men selvom jeg spiser og er mæt kan jeg godt finde på at spise slik alligevel.

Når jeg spiser frugt/mellemmad ca. klokken 10 bliver jeg (nogle gange) sulten igen efter bare 1 time??

 

373

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program