institution

forumspørgsmål

institution

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 1 måned siden

 

Kan man godt selv, vælge at komme på en instation,hvis man ikke har det godt. Skal der meget til? Før man for lov.Og kan det godt gå stærkt, eller går det langsomt ?

Kommentarer

Uden at være ekspert, eller særlig erfaren på området ville jeg mene det kan være ret let. Hvis fortæller nogle du har problemer, er det danske samfund så smart, at de automatisk vil hjælpe dig med at komme af med det. Så fortæl det til dine forældre, en lærer, din læge eller en voksen som har mulighed for at hjælpe dig videre :) Det er aldrig sjovt at gå rundt og have det dårligt, og det vil alle kunne forstå :) Så vær ikke bange, fortæl blot hvordan du har det, og hvad dit problem er, så skal du nok få hjælp :) Ellers kan du  jo benytte chatsupporten her på Cyberhus.dk, se her :http://www.cyberhus.dk/stue/397. De vil rigtig gerne hjælpe dig, og ved rigtig meget på det område

 

Håber det gjorde tingene lidt klarere :)

 

//michaelkc

213

Det kommer an på hvad der er årsag til at du ikke har det godt. Der er også forskel på hvilken kommune man bor i. Jeg har forsøgt at undersøge mine muligheder for at komme et andet sted hen at bo, men min kommune mener ikke at mine problemer er af en sådan art, at jeg kan komme på institution eller i familiepleje. Men giv ikke op på forhånd, det kan sagtens være at din situation gør at du kan få lov til det eller at du har en mere velvillig sagsbehandler.

Det, du kan gøre, er at kontakte kommunen. Hvis du ikke ved hvad din sagsbehandler hedder, ringer du bare til kommunen og siger dit navn og CPR-nummer, så kan de give dig navn og tlf. nr. på din sagsbehandler.

Hvis du gerne vil have hjælp til at snakke med kommunen, kan du ringe til Børns Vilkår og høre om du kan få en bisider som kan hjælpe dig. Du kan ringe til Børnetelefonen og høre mere om det.

Børnetelefonen: tlf. 116 111

209

er det kun ens sagsbehandler der bestemmer det. Skal man så ikke bare få hende/ham overtalt til det ?

Og hvis man skulle et andet sted hen og bo, så skulle det da ikke være det samme sted som man bor vel ?

 

196

Hej Felicia

Nej, det er ikke kun ens sagsbehandler der bestemmer. Der er mange instanser der kan påvirke beslutningen. Der er mange regler og desværre også økonomi at tage hensyn til.

Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med dit andet spørgsmål? Hvis du mener om man kommer til at bo i samme by så er det forskelligt, nogle kommer til at bo i samme by og andre kommer til at bo i en anden by. For nogle kan det være nødvendigt at komme langt væk fra det miljø man kommer fra, for andre kan det være hensigtsmæssigt at kunne holde kontakt til venner, skole eller fritidsaktiviteter. Nogle gange ligger den institution der har mest erfaring med problematikken langt væk. Man behøver ikke at skulle bo i den kommune man kommer fra, det er bare hjemkommunen der skal betale for opholdet.

;) Gråspurv

218

Tak. Men jeg har en tid, ved min sagsbehandler på næste fredag. Men er det ikke noget med at det tager totalt lang tid, hvis man skal væk hjemmefra.

 

Tanker fra Felicia.

208

Jeg tror at det er meget forskelligt. Jeg går ud fra at det kommer an på om der er plads på den institution man skal bo på. Men i nogle tilfælde kan man komme på en akut institution indtil der bliver plads, der hvor man egentligt "hører til". Tiden vil nok altid føles lang.

Jeg lægger lige en besked til Stine Stankelben på MSN om hun vil kigge i debatten. Hun har en del erfaringer med institutioner og plejefamilier.

;) Gråspurv

221

Jeg ved ikke så meget om reglerne for hvornår man kan komme på institution og hvor lang tid der går. Jeg har prøvet at komme på institution samme dag som kommunen fik at vide at jeg skulle væk hjemmefra. Men så var det ikke den institution jeg skulle blive på, jeg var der bare til kommunen fandt en plejefamilie. Lige nu bor jeg også medlertidigt på en institution fordi min plejemor fik kraft og ikke ville have mig boende når hun var syg. Der gik næsten 2 uger fra hun sagde til kommunen at hun ikke ville have mig mere til kommunen fandt den institution jeg er på nu. OG ALLIGEVEL er det ikke et sted jeg kan blive, kommunen leder efter et andet sted, de kan ikke sige hvor lang tid der går.

Så det KAN godt gå stærkt, men det kan også gå langsomt.

Jeg ved ikke om du kan bruge det til noget Felicia, men hvis du har brug for at det skal gå hurtigt, så sig det til din sagsbehandler. På den anden side er det også nogne gange bedst at vente til der bliver plads et sted hvor man kan få den hjælp man har brug for.

Mange hilsner og tanker fra Stine Stankelben

236

Tak  stine :-). Kan vi ikke lige skrive inden på girltalk, fordi jeg gerne vil spørge dig om noget privat.

Smil Fra Felicia.

206

Jo det kan vi godt, men er det ikke noget jeg kan svare på her?

Jeg giver ikke private oplysninger: navn, adresse osv... Men ellers er jeg ret åben...

207

Det gør jeg heller ikke.

smil fra felicia.

235

er det endelig bedst at tage ens mor med til det der møde, med ens sagsbehandler eller ikke.

smil Fra Felicia.

193

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program