Dine tips til julegaver.

forumspørgsmål

Dine tips til julegaver.

forumspørgsmål af
lise vejleder i Kunstværkstedet.
Oprettet 10 år 5 måneder siden

Nu er julen er ovre, men ideer til gaver, kan man bruge hele året. Har du ideer til billige gaver ? Noget du hygger dig med  at lave, så skriv dine tips her. Gerne genbrug  
Skriv dine ideer her, der er mange, der har brug for dine tips.

 

         

Kommentarer

Jeg har desværre ikke mulighed for at gøre det selv lige nu, men jeg vil gerne lære at filte på et tidspunkt. Derfor tænker jeg at andre måske kan bruge forslaget.

Man kan lave rigtig mange forskellige ting fx tørklæder, huer, vanter, hjemmesko, julepynt osv. Derudover kan man lave forskellige skulpturer eller måske et "maleri" hvor man fx filter på silke og maler med silkemaling (jeg ved ikke helt hvordan, det var bare en idé jeg fik). Tørklæder skulle være lette at lære at lave, så prøv at gå på biblioteket og se efter bøger om filtning. Der er garanteret masser af inspiration.

;) Gråspurv

280

Hej Gråspurv.

Jeg fandt lige en side på nettet, hvor der er rigtig meget om filtning. Se her. Der er også bøger om filtning.

 

290

 Jeg laver et lille grundkursus i filtning med nål i Kunstværkstedet i næste uge. Så se ind i min blog.

282

Brug gammelt tøj/duge/sengetøj, som skal smides ud alligevel. Klip motiver ud af det og leg med det. Sy det sammen og træk det udover en ramme. Eller måske udover en plade krydsfiner (det er billigt og nemt at få i et byggemarked).

Leg med forskellige stoffer, forskellige mønstre. Mal gerne på det, brug fantasien, du kan male med akrylmaling, maling til stof eller endda glasmaling.

Glasmaling og faktisk også akrylmaling, kan presses ud i tykke ''striber'' som når det er tørret evt kan flettes eller på anden måde laves sjov med.

Du kan også skære i træpladen og udforske hvad ideer du så får. Skal du male/bruge det stykke du har skåret af/stykket med hullet eller en kombination.

Led din værelse igennem - der er tit fuld af gamle skatte! Find gamle ting, du aldrig mere skal bruge - alt kan bruges, lige fra en kapsel og en kuglepen til ja, faktisk alt, hvad du kan finde på. Det kan du så evt bygge en skulptur af - men der er også en anden version. Find en gammel glasflaske (evt vin/kakao/sodavandsflaske) og kom tingene deri, måske småsten, en kuglepen, en bukket kapsel, en gammel lommekniv, et papir med ord, måske et rim (placer det med en blyant så ordene kan læses udefra.

Du kan også tørre en enkelt blomst og komme den ned i en glasflaske, enten med et papir, som du placerer rigtigt med en blyant gennem halsen eller du kan skrive med glasmaling På flasken.

Har du gamle cd'er som du aldrig mere bruger? Smadder dem og sæt dem på en træplade (den behøver ikke være stor, bare hvad man har i garagen), mal evt noget derpå skær noget deri. Bank søm i, det kan give et rigtig fedt råt indtryk sammen med de smadrede cd'er.

Du kan også knuse en gammel flaske/tallerken/glas eller lign, og sætte stykkerne sammen til en skulptur.

Der er også muligheden for at lave en slags collage med gamle mærker fra tøj og sko, der hvor prisen står på, de er tit virkelig flotte på den anden side. Leg med gamle rester af gavepapir, som du alligevel ikke kan bruge.

Du kan også sy en taske af noget gammel tøj eller noget, det kan virkelig blive fedt, meget personligt og one-of-a-kind.

Jeg vender tilbage, hvis jeg kommer i tanke om noget (:

278

         

   Jeg har fået lov ( af en af mine elever) til at præsentere tips til meget enkle engle:

                                                                                                      

                                                                                                       

    

      

309

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program