Er jeg deprimeret?

forumspørgsmål

Er jeg deprimeret?

forumspørgsmål af
Karina
Oprettet 9 år 3 måneder siden

Karina er ikke mit rigtige navn. Det er en facade som alt andet i mit liv. Jeg ønsker aldrig at nogen jeg kender læser dette.

Jeg er 14 år. 14 år, ukysset og kedelig.

Jeg ved aldrig om jeg kan stole på nogen? Er altid i tvivl om det jeg svarer er rigtigt og hvis det ikke er kan jeg være på grådens gang. Jeg er bare ikke god nok. Der er ingen der gider mig. Jeg er bange.

Hvad skal jeg gøre. Jeg er så bange...

Kommentarer

hej

Du skal ikke være bange, du skal ikke føle du er tilbesvær, for det er du ikke. jeg ved du ikke er. Du er en totalt normal pige, ville ønske jeg kunne hjælpe dig. du skriver bare ikke så meget. så der er lidt svært. måske du vil skrive noget mere, så vil jeg meget gerne svare dig efter jeg kommer hjem fra prag eller chat på cyberhus. de vil meget gerne, hjælpe dig. eller ring til børnetelefonen 116111. det er gratis de har åben Mandag til torsdag 12-21 og fredag 12-19

håber at høre fra dig

kram felicia.

133

Jeg kender meget til det med en facade, og det kan være rigtigt svært at nedbryde den, hvis man allerede har bygget den op, og levet med den, i et stykke tid. Men den skal ned, for så er alt meget bedre. Jeg er 100% sikker på at du ikke er kedelig, det tror du måske, eller føler du måske, for du ikke selv kan finde ud af hvem du skal være, hvad din rolle i klassen er, eller hvad din identitet er/ skal være? Det ved jeg ikke, da du ikke skriver så meget. Men jeg ved at med hjælp, og tid kan man komme frem til, hvem man er og skal være. Det har jeg selv prøvet, men det kan være svært hvis ens omgivelser ikke også ændre sig.

Men lige nu tror jeg bare, at du skal fokusere på dig selv, og hvad du vil og har brug for lige nu. 

Held og Lykke :) 

Knus fra Sarah 

131

Når man er teenager går man meget op i, hvad andre synes om én. At du er ukysset betyder ikke, at du er upopulær. Du vil vel ikke kysse med hvem som helst. Du kunne jo også bare kysse med den første og den bedste, men sådan er du jo ikke. Det betyder kun, at folk respektere dig endnu mere, da du tør at være hvem du er. Faktisk ser drengene og de andre piger mere op til dig, fordi du udadtil ikke lader dig påvirke. Desværre går det dig på - ellers havde du ikke skrevet dette indlæg. Men håber nu, at ved, at du bare skal fortsætte med at være hjem du er. Det er da bedre, at en dreng vælger dig for hvem du er end for hvordan du gerne vil have, at andre tror du er. Vær dig selv.

 

Det er naturligt at tænke sådan som teenager, da man jo ikke har nogen stor livserfaring. Håber, at min livserfaring kan bruges, så du kan komme ubekymret videre i dit hidtil unge liv 

 

Bare rolig du har ikke depression. Det normale pubertetsproblemer. Ellers se denne depression test, hvis du gerne vil overbevise dig selv om, at du har depression :-) Jeg vil nu hellere kalde det usikkerhed på sig selv, hvilket alle teenagere i virkeligheden er. Nogle er bare bedre til at skule det end andre! Det handler om facader. 

131

Hej Karina, føler med dig!

For det første, åh har vi ikke alle været der?! Man er skide usikker og kan hverken stå eller snakke. Du er KUN 14 år, husk på det! Du er ved at finde dig selv og finde ud hvem du er, hvad du står for osv osv. Alle mennesker går igennem perioder som denne og det kan komme selv når man er voksen. Det gælder om at huske på man ikke er alene, at mange er i samme bås, hele tiden tænk på hvad det er du er bange for? For der er i virkeligheden ikke meget at være bange for vel?

Dem der virker somom de har alt kørene har bare en facade på.Sådan vil det altid være. Men tilsidst vil den facade ende med at være den man er også tror man pludselig på sig selv som en selvsikker og dejlig person. Det virkede for mig. Når man overbeviser sig så overbeviser man også andre!

Jeg er ældrere end dig og stoler stadig ikke på nogen jeg ikke kender. Og det ikke også okay :) Man skal passe på hvad man giver af sig selv til menneskener inden man kender dem.

Du er stadigt et barn og burde ikke bekymre dig alt for meget. Slap af og kig på dig selv hver dag og tænk hold kæft hvor er jeg egentlig en god person..

141

håber ikke du opfatter denne kommentar som flabet, men i mit hovede lyder du som en helt 'normal' teenager. Der er så utallig mange teenagere, der føler præcist som dig. Når man er 14 er der bare så mange tanker, så meget nyt- og derfor, SÅ meget usikkerhed. Du skriver ikke så meget, men du lyder på ingen måder 'deprimeret' som du har kaldt dit indlæg, i mit hovede. At være deprimeret er noget helt andet, noget meget værre.

Jeg har ikke noget godt råd til dig, for der er vist ikke så meget man kan gøre, andet end at 'leve med' og tage et skridt af gangen .... jeg kan desværre heller ikke komme med en positiv kommentar om at livet bliver lettere .. for det ville være den største løgn. Livet er en lang kamp. good luck

166

 Hej Karina.

Du er sandsynligvis bare en ganske almindelig teenager, som er usikker på sig selv. Den hormonelle transformation til en "kvinde", til en "voksen" kan være svær at håndtere. Man blive måske forelsket for første gang, man oplever ændringer i kroppen, ja man undergår en identitetsmæssig og hormonel transformation. Det er en svær tid. Ingen tvivl om det. Men derfor kan du jo godt tage en depression test. Du er jo nok deprimeret, men tror nu, at det mere er en naturlig depression, som går ved, når de værste problemer er overstået. Denne depression test prøvede jeg for nyligt. Heldigvis viste depression testen ingen tegn på depression, men min veninde fik diagnosen "svær depression", så hun har er nu kommet i terapi. Hun har haft svært ved at klare gymnasiet, hvilket jo nu giver god mening, eftersom hun har en depression.

Håber, at du snart er oven på igen :-D

152

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program