Bekymret, søger råd omkring en god veninde!

forumspørgsmål

Bekymret, søger råd omkring en god veninde!

forumspørgsmål af
Anonym pige 14 år.
Oprettet 9 år 6 måneder siden

Hej 

Jeg har en veninde, som jeg er enormt bekymret for. Hun skader sig selv, og gør sig selv ondt. Hun har det ikke nemt, men vil ikke have hjælp. Hun forbyder sig selv det, og jeg er så ked af hvis hun en dag skulle dø, for hun er virkeligt det eneste jeg selv har for tiden. Jeg har kendt hende i snart 2 år. Hun er der altid for mig, og jeg prøver at være der for hende. Jeg er så bange for at skulle miste hende, for uden hende vil jeg ikke kunne være mig. - Jeg er desperart, og vil bare gerne have et råd.

Hvordan kan jeg hjælpe hende, jeg prøver at støtte hende. Jeg prøver og prøver, jeg bliver aldrig træt af at hjælpe, hvis bare det ville gøre en forskel. Jeg vil sidde op til klokken lort om natten med hende, jeg vil gøre mig selv til grin, jeg vil hade mig selv for hende. Jeg vil gøre alt for hende.

Hun er den eneste jeg nogensinde har kunne stole på, og det gør ondt når hun siger at hun bare vil dø. Hun tager piller, for at få smerte. Hun spiser ikke, og træner meget. Jeg er så enormt bekymret! HJÆLP!

Men håber der er nogen der har råd, hun er på samme alder som mig.

Hilsen Anonym Pige 14 år.  

Kommentarer

Hej

Det her rørt mig faktisk dybt, det du har skrevet. det er svært at hjælpe en pige, som ikke vil have hjælp. Det eneste du rigtig kan gøre er at være der 100 % for hende. Du kan råde hende til at bruge, forskellige hjælpelinier, måske er det noget hun vil gøre brug af. Jeg nævner nogen hun måske kan bruge :-)

Livslinien er for selvmordstruede personer, de har åben Mandag til Søndag 11-23. nr er 70201201

Lms er for spiseforstyrret og selvskader de har åben Mandag til Torsdag 18-20. nr er 70101818

du kan give hende de her nr til hende, så kan hun selv bestemme om hun vil prøve det eller ikke. Kan godt sætte mig ind i, at du er bange for at miste hende, jeg kan også huske alle var også enormt bange, for at miste mig da jeg tog overdosiser. så kan sætte mig ind i det. Jeg håber alle dem som står hende nært, er der for hende. for så på et tidspunkt tror jeg, at hun gerne vil have hjælpen. hun skal bare være klar til den selv og gerne vil den. men hvis i er der for hende hele vejen, så er der stor risko for at hun væger at be om hjælp.

håber du kan bruge det, ellers skriv igen så finder jeg på noget andet :-)

kh Felicia

461

 Hej

 

Mange tak for rådet! - Selvfølgelig vil jeg være der 100% for hende, hun er den eneste jeg selv stoler på. Jeg har bare svært ved at skulle fortælle hende at hun behøver hjælp. Hun har ikke lyst til at indse det, og måske er det også bare mig der er galt på den. Hun siger hun gerne vil være glad, men ikke vil lade sig være det. Jeg vil passe på hende, for hun nærmest som en lillesøster for mig, selvom hun nu er nogle måneder ældre end mig.

Det kan være lidt svært for mig at skulle sige at hun behøver hjælp, hvis jeg nævner det (Hvilke jeg har gjort et par gange) bliver hun utryg og begynder at tro at jeg vil hende ondt. Men jeg vil hende jo bare det bedste. 

Problemet er bare at hun sidder fanget i et lille sort hul, og jeg plejer at snakke med hende omkring hvordan jeg også selv har det, fordi jeg i en periode tog overdosis panodiler op til flere gange. Jeg tager ikke så tit piller mere, selvom det var svært at stoppe igen, og jeg tænker jo også selv at jeg er glad for at jeg ikke rigtigt har fortalt nogen om det med mine overdosiser. Jeg prøver at være der for hende 100% og mere til hvis det skal hjælpe hende! - Men har du ikke også et godt råd eller bare svare på om jeg skal siger til hende at hun kunne snakke med nogen omkring det hvis hun vil. Eller bare hvordan jeg kan sige det til hende?

Jeg er lidt bange for at skulle snage for meget i hendes liv, ved at hun har været meget igennem og burde vel egentligt ikke blande mig. Alligevel er jeg bare så utroligt bange for at miste hende:(

 

Hilsen Anonym Pige 14 år.  

417

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program