Angst

forumspørgsmål

Angst

forumspørgsmål af
Zebra
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hej allesammen.

Jeg er en pige på 18 år, og min psykiater mener at jeg har en svær socialangst, der grænser til socialfobi. 

Jeg kan næsten ikke gå ud fra mit værelse, og når jeg gør, vil jeg bare gerne forsvinde, hvis nogen ser på mig eller snakker til mig. 

Jeg kan ikke tage busser eller udanne mig. Selv selvstudie var for meget for mig. Mit liv er stort set på stand-by.

Nu er jeg i behandling og håber på at det snart bliver lettere. Min psykolog foreslog, at jeg researchede emnet lidt på egen hånd, da der åbenbart er mange, der har det som mig.

Så mit spørgsmål er: Kender du noget til angst? Hvad er dine erfaringer, hvis du har (haft) det? Har du fået det bedre? Fortæl og lad resten ad os vide, at vi ikke er alene.

Knus fra Zebra

Kommentarer

du er ikke alene <3!

Jeg lider af angstanfald, jeg får dem når der er for mange mennekser omkring mig, jeg har ikke den store selvtillid.. eller jeg havde ikke den store selvtillid, jeg har lært at stole på min dømmekræft selvom jeg nogle gange tager fejl stoler jeg på mig selv.. du skal huske at den eneste person du i virkelighed kan stole på er dig selv, men det betyder ikke at du kan opbygge stærke forhold til andre.. det er utrolig vigtigt at du har minimum en enkelt person som ikke er i din familie som du kan snakke med..  og hvis ikke du har en ven, vil jeg gerne hjælpe.. hvis jeg altså kan:)

det bedste du kan gøre er at tage det roligt.. du skal først lære at kravle og derefter at stå og til sidst skal du lære at gå.. det er bare en metafor, men håber du forstår budskabet:)
håber det hjalp lidt..

Kys og kram fra mig :-)

358

 Hej Livs_elsker!

Tak for svaret. Det lyder som om, at du har fået styr på nogle ting, jeg stadig mangler - det er fedt at du stoler så meget på dig selv. Det var pænt af dig at skrive og rart at vide, at du også kan blive ude af den, hvis der er mange mennesker omkring dig. 

Gør du noget specielt for at komme ud af angstanfaldet? Eller bliver du nødt til at gå for dig selv, for at kunne "trække vejret" igen?

Lige nu har jeg ikke nogen at snakke med ud over min psykolog, som er helt fantastisk. Jeg har altid hadet psykologer og tænkt at terapi af en eller anden grund ikke virker på mig, men jeg tror virkelig, at hende, jeg har fået i forbindelse med behandlingen, kan hjælpe mig. Og så er det rart bare at snakke med nogen... :-)

Jeg forstod godt metaforen. Og du har helt ret. Nogle gange(næsten altid) ville jeg bare ønske, jeg kunne springe kravle-stadiet over og flyve.

Tak, fordi du skrev.

Smil fra Zebra

308

 Hej igen :-)

Godt af høre at du går til psykolog!: Gjorde jeg også.. 

Men Ja, hvis jeg får angstanfald har jeg altid noget jeg kan gøre.. Hvis det er på åben gade ringer jeg som regel til en (evt en god ven) og beder personen snakke med mig og berolige mig, men er det der imod et sted hvor der er mange folk, går jeg hen til en og beder personen om at prøve at snakke med mig eller hvis det er meget alvorligt ringe efter en ambulance.. Det kan selvfølgelig være utrolig grænseoverskridende for nogle at gå hen til en fremmed, men jeg ser det som en nødvendighed for at jeg ikke besvimer :-)

Knus fra mig! :-D

326

 Jeg synes, at det er helt vildt flot, at du kan gøre det med at gå hen til en fremmed og bede om hjælp. Og uhyggeligt at du ellers falder om! 

Det kan være, at jeg kan bruge dit trick, når jeg kommer så langt, at jeg kommer ud af døren. 

Håber du kommer helt af med angsten hurtigt. Du virker som en rigtig sød person, som selvfølgelig skal leve det bedste liv, du kan. 

Tak, fordi du brugte tid på at svare på mit indlæg - det hjælper at vide, at der er andre i verden, som mig. 

Stort knus og masser af smil fra Zebra.

363

 Bare rolig, det kommer af sig selv.. du skal nok komme ud af døren når du er klar til det ! :-)
bare husk at du aldrig skal skynde på dig selv, selvom det er et helvede at "vente på sig selv".. 

Jo tak og i lige måde.. du virker også selv utrolig sød!!!!!!!

Kys og kram Livs_elsker!

357

Det skal jeg prøve at huske. Skønt, at du forstår, hvad jeg mener, så let som du gør!

Tak igen :-)

KH Zebra

317

 vil jo altid give en hjælpende hånd :-)

Håber du klarer dig, ønsker dig alt det bedste og sende gode tanker ud til dig :-)!

KH Stefanie

335

Tusnd tak og i lige måde! Det er fedt, at du bruger så meget tid på at svare mig, men også de andre - har set dig rundt omkring i debatterne, og det er sådan nogle som dig, der gør Cyberhus til et godt sted.

Knus og held og lykke i fremtiden, 

KH Zebra

329

 Nåår, hvor er du sød! :-D

Tak, vi er jo de eneste der kan hjælpe til at gøre en forskel, så det vil jeg være med til ! :-)

- jeg er overbevist om at du nok skal få et dejligt liv, med massere succes og kærlighed !
 

Mange tusinde knus og kram, du skriver bare hvis der er andet.. Hvis du vil have min mail siger du bare til ;-)!

366

Tak og i lige måde!

Jeg ville egentligt gerne have din mail, men man kan ikke skrive personlige oplysninger herinde. De bliver slettet af moderateren, hvilket jo egentligt er meget godt, for så er fx mobning sværere at komme afsted med, men man kan jo heller ikke rigtig skrive sammen andet end herinde. Med mindre du kender en måde at komme udenom moderater-problemet på?

Smiler

363

s

l

e

t

t

e

ta

fm

o

d

e

r

a

t

o

r

 

 

 

 

^^min mail, lol :-D

324

Prøv det her: 

Gå ind på arto og søg under mit navn :-) 

KH Zebra(slettet af moderator)

341

Okay så.. Moderateren slettede det.

Hvis det er, at denne her besked går igennem fileret, så skal du altså ind i "søg" og skrive mit navn i feltet "brugernavn", og så er jeg den med en fin, lille zebra, som profilbillede. 

Og for moderaterens skyld skal det lige siges, at den profil er lige så anonym, som jeg er herinde. Der kan jeg jo bare vælge at give mine oplysninger til en enkelt person, hvis jeg får lyst.

Nå, men håber det her går igennem moderateren.

Smil fra Zebra

365

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program