Ana

forumspørgsmål

Ana

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 15 år 2 uger siden

Hej Anonym

Dit indlæg er slettet fra debatten fordi teksten er direkte kopieret fra en anden hjemmeside.

Det er tilladt at bruge citater fra andre sider, men kilden til citatet skal tydeligt fremgå i indlægget sammen med dine egne ord om hvad du tænker om citatet og hvorfor du vælger at bruge det.

Hvis du ønsker at starte en debat om anoreksi er du velkommen til at gøre dette her i debatten med dine egne ord. 

DeBedsteHilsner

Niels-Christian 

 

Kommentarer

Hej Niels-Christian

Hvor er det langt ude at du ikke skriver at man ikke må skrive indlæg der opfordre til anoreksi. Ja indlæget var kopieret fra en anden hjemmeside. MEN selvom det ikke havde været det, var det stadig en opfordring til anoreksi. Hvorfor forbyder i ikke opfordringer til anoreksi, selvmord og selvskade..???

Hilsen SS

291

Hej Stine

Jeg vil med det samme sige at det ikke er tilladt at direkte opfordre andre til hverken selvmord, anoreksi eller selvskade. Vi har kigget artiklen igennem mange gange, og der er, efter vores mening, ikke noget der direkte opfordrer til anoreksi.

Det var et hårdt og "brutalt" indlæg, og jeg kan godt forstå at du reagerer på at læse det.
Når vi læser indlæg her i debatten kan vi hver især tolke dem forskelligt. Du har tolket indlægget Ana som en opfordring til anoreksi. Vi har i moderator-teamet læst indlægget som en beskrivelse af hvad anoreksi er. 

Der er nok ingen tvivl om at den person der oprindeligt skrev artiklen på en pro-Ana side, har ment det som en opfrodring til anoreksi, men jeg er sikker på at det ikke har været BT´s mening at opfordre til anoreksi da de bragte præcis den samme artikel. Jeg tror de ønskede præcis den modsatte effekt.

På samme måde ved vi ikke hvorfor den anonyme der har lavet indlægget her har skrevet indlægget. Var det en opfordring...eller var det måske for at vise hvor voldsom en sygdom anoreksi er? Vi kan ikke være sikre. Det afhænger af hvordan vi hver især tolker det vi læser.

På baggrund af de overvejelser lod vi i første omgang indlægget stå. Det er nu, efter vi blev gjort opmærksom på at det var et kopieret indlæg, slettet.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

245

Nej Niels-Christian det er ikke et spørgsmål om tolkning. Der stod direkte at man skal tabe sig, højest spise 400 kalorjer om dagen og ikke tro på sine venner når de siger at man ikke er tyk.

Du skal ikke hænge dig i at jeg sendte et link til ën BT artikel. Brevet findes mange flere steder. Avisen bringer det for at gøre opmærksom på at det er et problem at unge piger kan læse den slags på nettet.

Jeg synes at det er et problem at man kunne læse det her på cyberhus og at det skulle være så svært at få jer til at fjerne det!!! Og at i TROR at det er et spørgsmål om tolkning.

Så nej du har ikke ret. Vi tolker det ikke forskelligt. JEG tolker det ikke, jeg læser hvad der står! Og jeg kender det også fordi jeg har set det på flere hjemmesider.

Hilsen Stine Stankelben

299

Hvordan kan du tro at den der har lavet indlæget ville vise hvor slem en sygdom anoreksi er når det er skrevet under 'Det gør mig glad indeni' ?

 

258

Hvis  jeg giver dig kilden må det så godt stå der?

287

Hej Anonym

I tilfælde som dette hvor det faktisk er en hel artikel du bruger, skal du istedet for at skrive hele teksten i debatten, hellere linke til artiklen.
( Vi opfatter Pro Ana sider som sider der opfordrer og hjælper til at fastholde unge i anoreksi og links til Pro Ana sider vil derfor ikke tilladt at linke til i debatten)

Den artikel du i første omgang har valgt at lægge op her i tråden, er en meget hårdt skrevet tekst. I moderator-teamet læser teksten som om den var skrevet af sygdommen selv. Det er altså Anoreksien (Ana) der beskriver sig selv og fortæller hvilken betydning den vil få for dit liv.

Som du kan læse i tråden her vil nogen læse teksten som en opfordring til at byde anoreksien velkommen, eller måske fastholde dem i sygdommen. Andre vil måske tolke teksten som en advarsel om hvor svær en sygdom anoreksi er.

Når teksten står helt alene er det overladt til læseren selv at tolke hvad det er du mener. Opfordrer du til anoreksi, advarer du eller vil du gerne debattere anoreksi? Vi har et ansvar og et ønske om at passe på alle børn og unge kommer på Cyberhus.dk. Derfor er det meget vigtigt at du sætter dine egne ord på hvad teksten betyder for dig.

Hvad er det denne tekst rører inde i dig? Hvorfor er det du gerne vil dele teksten med andre? Hvad er det du gerne vil fortælle eller høre andres mening om?

Vi vil gerne understrege at det ikke er okay eller tilladt at opfordre andre til på nogen måde at gøre skade på sig selv. Alle indlæg som vi vurderer indeholder direkte opfordringer vil blive slettet.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

 

319

Hej Anonyme

Hvorfor vil du have at det skal stå der?

Hilsen Stine Stankelben

282

fordi hvorfor skulle den ikke kunne stå der. det er noget pjat.

 

304

Fordi den kan få nogle piger (og drenge) til at udvikle anoreksi eller få nogle der har anoreksi til at blive mere syge. Det virker triggende på personer som har tendens til anoreksi. Derfor synes jeg ikke at det skal stå der.

Hvorfor synes du at det skal stå der?

283

Kan du ikke bare blande dig udenom jeg har ligeså meget ret til at lave et indlæg som du har.

309

Prøv nu lige at hør, det var da en underlig diskussion, det her endte op med..
Anonym:

Selvfølgelig har du ret til at skrive herinde, præcis lige så meget ret til det, som Stine har. MEN, når du skriver her på cyberhus, skal du overholde de retningslinier der er, ligesom alle vi andre skal. Og en af reglerne er, at man ikke må opfordre til spiseforstyrrelser, eller linke til proana sider..
Umiddelbart mener jeg / tror jeg det samme som Stine, at det var et opfordrende indlæg. Men hvis du nu kunne forklare at det ikke var det, ved at svare på hvorfor du har lagt det herinde, så var problemet jo løst, og så kunne du jo i grunden sætte teksten ind igen?

Niels Christian:

Jeg giver dig ret i, at selvfølgelig kan man tolke teksten, og grunden til at den er der. Men alt kan tolkes. Og umiddelbart kan du jo se, at den genere i hvert fald én bruger, og også mig.
For ligemeget, om den er sat herinde i en god mening, er det en triggende tekst, jeg kan selv sige, at jeg bliver trigget af at læse sådan noget. Og jeg ved ikke hvad man så kan gøre, for selvfølgelig har Anonym også lov til at komme ud med hendes/hans tanker herinde.
Jeg kan sige for mig selv, at indlæg som disse, giver mig lyst til ikke at klikke ind på flere emner navngivet ; ana/mia/anoreksi/tyk/tynd, da jeg er lidt nervøs for at finde triggende tekster. Jeg kunne selvfølgelig også bare holde mig fra dem? Men altså.. ? :/ Det virker lidt underligt, ikke at kunne begå sig herinde uden forholdsregler for hvad man kan oh ikke kan klikke på?

Hold da op en smøre..

Håber alle forstå, at jeg skriver i en god mening!

Maria Rosa

264

Ja, du har ret til at lave indlæg så længe du følger retningslinierne.

Hvis du ikke vil have at nogen blander sig er det ikke nogen god ide at skrive indlæg i debatten. En debat er jo netop et sted hvor man fortæller hvad man mener om emner som andre har skrevet.

Du stiller mange spørgsmål. Men du svarer ikke på de spørgsmål du selv får. Kan du ikke skrive hvad du ville opnå med dit indlæg? Så kunne det være at vi bedere kunne forstå dig.

 

288

så er man bare lige stemplet ude, tag jer dog sammen for en gang skyld, fuck det er latterligt. :-)

295

Hvad mener du? Hvordan er du stemplet ude?
 

269

prøv og hør dig selv, fordi du skal lige spille lidt smart.

302

Prøv da at hør dig selv, hvem af os er det der spiller smart?
Jeg prøvede faktisk at være venlig? Men det er ikke ok eller hvad?
Jeg synes ikke det er godt, at du føler dig stemplet! Og derfor spørger jeg dig hvad du mener, så jeg/andre ikke risikere at såre dig igen?

Jeg forstår godt, hvis du er sur over at vi ikke forstår dig! Men så prøv da at forklare det, istedet for at prøve at fornærme mig?

285

jeg skriver så meget jeg har  lyst til. Sådan er det bare.. i er en gang snobber det er da helt vildt.

311

Nej ved du nu hvad.. Så er jeg sku' også ligeglad med dig! Så kan du sidde derhjemme og have ondt af dig selv. Sådan ender man sku' hvis man bitcher af folk der prøver at hjælpe!

Jeg er ked af at jeg ikke kunne hjælpe dig.. Og det burde du også være, for du kommer ikke langt i livet med den attitude!

So sorry..

283

Undskyld jeg blander mig, men vil i ikke godt være sød at tale pænt til hinanden, føler bare allle er blevet sure her på det sidste og der er så mange her inden på cyberhus der er blevet inten sure eller kede af det her på det sidste, hvis i har fulgt med i alle de samtaler der er gået her inden. !! Undskyld.

283

Du kan bare blande dig udenom Felicia. og bare passe dit eget.

293

Alle må blande sig i en debat, så længe man ikke skader andre med det man skriver. Felicia må gerne skrive sin mening også.

 

343

Tak for din støtte søde stine :-).

Anonym, jeg synes bare du skal tale pænt, jeg personligt vil gerne have cyberhus skal være et god sted, og ikke hvor folk skændes og skriver grimt til andre. Du må meget gerne være her i cyberhus og skrive, men tænk lige over at du skal skrive pænt til andre. For der er ingen der har gjort dig noget. så skal folk nok også skrive pænt til dig, der skal være plads til alle :-).

Smil Fra Felicia.

283

Hvad er det for en tekst der er blevet slettet? :)

285

Godt at du spørg.

Der var en som synes at hun/han skulle lave et indlæg, om hvor meget man skulle spise på 50 dage eller sådan noget. tror jeg nok det handlede om. Det var for noget med Ana, Hvis du ved hvad det er. Derfor må det ikke stå der . det var os noget mærkelig noget at skrive her inden på sådan en hjemmeside. For der er jo mange med anoreksi.

håber det var svar på dit spørgsmål ellers skriv igen.

smil fra Felicia.

288

Er det ikke fordi personen måske gerne vil høres?

Jeg synes bare alle skal høres, og have lov til at ytre sig på den her side. Jeg synes bare det blev en ærgelig debat og personen følte sig måske trængt lidt op i en krog. Selvom det selvfølgelig ikke var meningen fra de andres side. Måske udtrygte personen sig bare gennem artiklen, og jeg ved ikke hvad der stod, og jeg har ikke selv en spiseforstyrrelse så det er svært for mig og vide om den kan virke stødende på nogen, men det er der jo mange ting der kan. Peace out :)

 

Glad hilsen red queen :)

276

ok. :) tak for svaret Felicia.

Jeg tænkte på .. er der nogen steder man

kan komme til at se det indlæg?

knus jr.

278

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program