For tynd??

forumspørgsmål

For tynd??

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 11 år 7 måneder siden

At være spinkel er ikke ALTID ensbetydende med en spiseforstyrrelse. Selv om mange drømmer om at være tynde, er det bestemt ikke altid lige fedt at være stankelbenet.  Ofte må man trækkes med bemærkninger som ”Ad, hvor er du mager!! ”, ”Spis nu noget mere kage, du har brug for det” og ”Du er jo ikke andet end skind og ben”.  Det er præcis lige så sårende som at få at vide man er overvægtig.  Man går da heller ikke hen til klassens tykke pige og siger ”føj hvor er du fed” eller ”hold dig nu fra den kage, du kan ikke tåle det”.  Den samme finfølelse eksisterer af en eller anden grund ikke når det handler om at kommentere tynde pigers kroppe og rigtig mange har svært ved at sætte sig ind hvordan det er at være FOR tynd. Det afholder dog ikke folk fra at være behjælpelige med gode råd som ”hvis du nu hver dag drikker en ½ liter fløde…”(eller chips, cola, kage, mere brun sovs – variationsmulighederne er uendelige). Det er jo ikke sikkert at man nødvendigvis har lyst til at leve efter en Supersize Me – diæt i forsøget på at tage lidt på i vægt.

Nu er det ikke fordi jeg vil virke utaknemmelig – jeg sætter skam pris på at jeg kan spise alt det kage jeg har lyst til. Og jeg plejer da heller ikke at holde mig tilbage. Faktisk synes jeg at jeg spiser både ret meget og ret ofte. Jeg er bare træt af at folk hele tiden fortæller mig at jeg ligner en der er syg, jeg kan jo ikke gøre ret meget ved det. I virkeligheden vil jeg bare gerne være som jeg er uden at andre folk hele tiden kommenterer det.

Ja, jeg er tynd – Så lad mig dog være det!

Kommentarer

Jeg kender det alt for godt selv, det du beskriver.

382

Jeg kender det godt. Jeg har sagt det i klassens time at jeg er træt af at få at vide at jeg er tynd. Jeg ved det jo godt selv og det er ikke rart at få at vide at man er grim og ulækker. De andre i klassen er holdt med at kommentere det. MEN et par af mine lærere kommenterer det ind imellem. Jeg var blevet våd en dag hvor det regnede og så spurgte min engelsklærer hvorfor jeg ikke bare gik mellem regndråberne så jeg ikke blev ramt. En af de voksne i SFO'en vil hele tiden løfte på mig. Det er da en underlig vane.

Hvis det er de samme, der kommenterer det, synes jeg, at du skal fortælle dem, hvordan du har det med det.

380

Jeg har selv en spiseforstyrrelse, så jeg er ret tynd. (er dog ved at komme mig over den) Jeg hader at spise, og elsker følelsen af sult. Jeg ved godt det er meget farligt. Jeg vil bare ikke være tyk. Desuden, er jeg ikke helt enig med dig. Jeg elsker at få at vide at jeg er tynd. Også at jeg er meget tynd, for så føler jeg mig stærk. Intet kan stoppe mig på min vej til perfektionisme.

358

Nu er artiklen også skrevet til folk der ikke kan ta på uanset hvad de gør, så det er lidt en anden situation. Men jeg forstår godt hvad du mener. Håber du kommer ud af din spiseforstyrrelse. Du kan logge på chatten her på Cyberhus hvis du har lyst til at snakke med nogen om det...

471

Jeg kender det så godt! Jeg er 17 og har været nede på 42 kg fordi jeg blev syg.. Og efterfølgende havde jeg meget svært ved at tage på.. Selv min kæreste fortæller mig at jeg skal tage på, eller bliver su hvis jeg for nævnt at jeg ikke vil tage mere på.. (Vejder 57 kg nu) Og selv om han siger at det er kærligt ment, så rammer det bare SÅ hårdt..! Men husk at sig fra. Også selvom du skal gøre det 100 gange! Det siver ind på et tidspunkt!

Og husk at du er smuk lige meget strøelse og vægt!!

462

Jeg kender det virkelig godt det du skriver. Jer er selv meget tynd, men har ikke en spiseforstyrrelse eller noget, det er vildt nedern. Mange piger fra mon klasse siger at jeg er vildt tynd når de krammer mig, de virker nærmest sure:-(

498

Tænker piger virkelige sådan om, en kommentar om at de er tynde?

Der er da mange der siger de er tykke og grimme og ville ønske de kunne tabe sig?

453

jer en fyr her der osse er tynd.
jeg gir dig fuldstændig ret, der er intet værre end at få afvide at jeg er tynd og svag, det er præcis det samme som at kalde en tyk pige fed, for begge ting bliver ment negativ!
vil osse gerne selv tage nogle kilo på, men det kan jeg heller ikk helt...
og det værste er at fede personer får så meget opmærksomhed og sympati, mens os tynde bliver set negativt på.

476

Kender det 

Det værste er at få af vide "spis dog en burger"

 

20

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program