Hvor sover man hvis man er løbet hjemmefra?

forumspørgsmål

Hvor sover man hvis man er løbet hjemmefra?

forumspørgsmål af
Mie
14 år
Oprettet 2 år 4 dage siden

Hvor ville det være smart at sove hvis man løb hjemmefra? Det er jo pænt koldt udenfor så skal man sove hos en ven eller spørge tilfældige? Bare så man kan være væk længst mulig tid. Jeg har mine grunde til gerne at ville vide det er kun intresseret i et svar på de spørgsmål jeg har stillet.

Kommentarer

At løbe hjemme fra er en super dårlig ide, men hvis det e rkommet så vidt bør du nok bo hos noget familie. De kunne f.eks. være din mormor og morfar (hvis du er så heldig at have nogle).

48

Uheldigvis er min familie mest udenlandsk og resten har jeg ikke kontakt til. Andre ideer?

44

Da jeg stak af hjemmefra campede jeg på et toilet der er næsten alt du har brug for vand og toilet. mad skal du selv finde. jeg samlede flasker. jeg holdte i 3 dage før meg blev fundet at politiet.

 

40

Sov du så bare på gulvet på et offentlig toilet eller hvordan?

44

Puha Mie, jeg er ked af at høre at du har så store problemer derhjemme, at du føler behov for at løbe hjemmefra. Jeg kan bestemt ikke anbefale dig at sove et offentligt sted som fx på et toilet. Du risikerer jo at blive overfaldet eller lign. hvis du gør det. Jeg ville sige, at du kunne prøve at sove hos en veninde eller lign., men hvis formålet er at slippe væk fra dine forældre, så er det måske svært, hvis din venindes forældre vil ringe til dine forældre og fortælle dem hvor du er.

Det kommer måske også lidt an på, hvad årsagen er til at du vil væk hjemmefra. Hvis du oplever vold eller andet derhjemme, så tænker jeg du må kunne gå til kommunen eller lign. for akut hjælp? Hvis du "bare" er uvenner med dine forældre, kan du selvfølgelig ikke få hjælp den vej rundt.

32

Jeg oplever ikke vold eller overgreb hjemme så jeg kan ikke gå til kommunen. Kommunen prøver i forvejen at hjælpe derhjemme med andre problemer ift mine søskende. Jeg er heller ikke uvenner med mine forældre, jeg har det bare dårligt og jeg føler jeg bliver nødt til at løbe væk hjemmefra for at blive set. Jeg ved det lyder egoistisk og dumt men nej jeg kan ikke sætte mig ned og snakke med nogen, det er min eneste mulighed at løbe væk. Jeg løber ikke væk for opmærksomhed jeg løber væk så de kan se hvordan jeg har det. Hvad forslår du jeg gør?

38

Hej Mie. Undskyld den lange svartid - jeg havde ikke opdaget, at du havde skrevet tilbage herinde.

Jeg er glad for at høre, at du ikke oplever vold eller overgreb derhjemme - trods alt! Jeg synes vi er kommet lidt tættere på, hvad det egentlige problem er; at du ikke føler dig set derhjemme og at du har brug for at vise dine forældre, at du har det dårligt.

Det mest oplagte vil jo være at foreslå, at du tager en snak med dine forældre. Fortæller dem, at du ikke føler dig set, og at du har det dårligt og har brug for, at de forstår, hvordan du har det. Jeg ved du skriver, at dette er noget du ikke kan gøre. Men hvorfor ikke? Er det fordi dine forældre ikke lytter til hvad du siger? Eller er det fordi du ikke kan samle modet til at snakke med dem om, hvordan du har det? Kunne du måske skrive et brev til dem? Så har du også bedre tid til at tænke dig om og formulere, hvad det er du gerne vil sige til dem. Det kan også være de nemmere kan tage dig alvorligt, hvis du skriver et brev til dem?

Det er ihvertfald vigtigt for mig, at du passer godt på dig selv. Jeg ville have det dårlig med at vide at du som kun 14 årig pige ligger og sover på gaden et sted. Så lad os prøve at se, om ikke vi sammen kan finde en løsning, der er bedre for dig :-)

Sender et trøstende kram din vej :-)

43

Jeg har også selv overvejdet op til flere gange at pakke en taske og bare skride fra det hele.. (pår baggrund af personlige årsager). Men jeg har også tit stillet mig sprøgsmålet om hvor man skulle tilbringe natten da det nok er lidt vigtigt at det er "beskyttende" så man så vidt som muligt undgår overfald osv. Men hvis jeg var dig ville jeg nok 1. finde et gammelt "uboende" hus og overnatte der. 2. hvis din mor og far er skilt så tage hjem til den anden forældre 3. pakke en masse varmt tøj og så tilbringe natten i en shelder.. (men igen, der er der muligheder for at blive overfaldet) 

 

28

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program