Er jeg racist?

forumspørgsmål

Er jeg racist?

forumspørgsmål af
Nogen
13 år
Oprettet 2 år 4 måneder siden

Altså jeg skrev med en nonbinær person over internettet. Lad os kende personen Noah. Noah og jeg har skrevet ca en måned og igår aftes sendte vi billeder af hinanden for første gang. Jeg vidste intet om Noahs religion og hans/hendes hudfarve og et eller andet sted i mit hoved troede jeg at han/hun var lys i huden. Jeg får lidt en følelse af skuffelse og overraskelse og det undre mig. Jeg går ellers ikke op i udseende og jeg skammer mig lidt over ikke at have tænkt over det. Er det racistisk? Er jeg racist?

Kommentarer

Nej du er på ingen måde racist, fordi du ikke finder mørke attraktive! Nogle er til blondiner, nogle er til brunetter, nogle er til lyse og andre er til mørke? Det er helt forskelligt hvad man finder tiltrækkende! Er man tværtimod racist, så hader man ligefrem mørke og man vil endda have dem ud af landet, fordi man ikke føler at de har ret til at være i samfundet og føler at de ikke er lige så værdie som lyshudet mennesker. Og jeg tvivler da stærkt på at det er det du tænker.

168

Er personen så en pige eller dreng?

230

Du er sikkert bare mørkeræd

157

Til Emil:

Det er en rigtig rigtig sårende kommentar for mørke mennesker. Man skal ikke joke med hinandens udseende.

60

Jeg husker lignende situationer, både med det, men også med andet end hudfarve! Fx faldt jeg engang for en fyr på nettet, vi skrev så SJOVT og godt sammen - jeg havde en forestilling om at hans udseende levede op til hvad jeg normalt faldt for fysisk, men da jeg så ham, var han rødhåret og MEGET bleg! I dette tilfælde endte jeg alligevel med at forblive forelsket i ham og kom også til at holde af/se bort fra hans udseende, i hvert fald indtil der kom andre mere personlige ting i vejen... Du skal slet ikke bekymre dig om at du "dømmer" pga. hans udseende, for når man falder for en person, er det både det ydre og indre som taler til os. Nogle er vilde med mørke, andre synes rødhårede er frække, om vi vil det eller ej, så spiller alt jo ind, og vi kan ikke gøre for, hvad vi synes ser godt ud, ligesom nogens yndligsfarve er grøn mens andres er rød - men det betyder jo ikke at man "hader" den anden farve. Vi ser tingene med forskellige øjne og har forskellige meninger, og det er helt naturligt. Det kunne også være, du havde regnet med en almindelig "lys" person, men så fandt ud af at personen var albino, kridhvid og røde øjne, havde det så måske været det samme?

45

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program