Er det lovligt at dele beskeder?

brevkassespørgsmål

Er det lovligt at dele beskeder?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 5 år 2 måneder siden

Hej

 

Er i en debat med en fra min klasse af. 

Hvis jeg på facebook (min egen konto) var inde på en privat samtale jeg havde med en persnon, er det så lovligt at vise samtalen til en anden person?

Fordi jeg mener at det er ulovligt at dele en samtale med en, uden den andens godkendelse af det.

 

Hilsen Simon

Svar: 

Hej Simon

 

Super spørgsmål, du stiller.

Når du modtager en privat besked anvendes lovbestemmelsen om "brevhemmelighed". Hvis en anden person uden dit samtykke "åbner brevet" og læser det, bryder han loven. Hvis du selv har modtaget en besked i en privat samtale og beslutter at dele samtalen videre, så beror det hele på en vurdering af indholdet. Har du eksempelvis modtaget en privat besked med personfølsomt indhold, så kan det vurderes, at du krænker personens ære eller privatliv ved at vise det til andre. Man vil dog oftest vurdere, at personen har medskyld, da han selv har sendt informationen til dig.

 

Derfor er det et langt stykke hen ad vejen et moralsk spørgsmål, om du vil vise andre, hvad en anden person har skrevet til dig. Stil dig selv spørgsmålet: regner din ven med at du viser indholdet til andre, eller tænker han samtalen som en privat samtale? Hvis det er ment som en privat besked, så hold det privat. Hvis ikke af juridiske grunde, så af moralske.

 

Mvh Jonas

jonass billede
Jonas fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program