Hvad skal jeg gøre

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre

brevkassespørgsmål af
Ida Marie
12 år
Oprettet 7 måneder 4 uger siden

Jeg ved ikke hvad jeg skal Gøre. Jeg har mens og det vare i omkring 2 uger og er voldsomt. Der kommer nogle klumper. Er det normalt? Jeg ved ikke havd jeg skal gære. Er det farligt? Jeg tør ikke og snakke med min mor om det. Hjælp mig

Svar: 

Hej Ida Marie

Menstruation kan variere rigtig meget. Nogle mærker kun ganske lidt, og bløder kun lidt, mens andre bløder meget og længe. Det behøver ikke være fordi der er noget galt, og menstruation er i hvert fald fuldstændig naturligt og normalt når man er 12 år. Derfor tænker jeg også det ville være godt, hvis du snakker med din mor. Hun kender selv til alt det her med menstruation, og hun ved hvordan det kan være. SÅ hun kan med stor sansynlighed hjælpe dig. 

Jeg ved godt at sådan noget med menstruation kan føles rigtig akavet at tale med sine forældre om, men det er virkelig bare en helt naturlig del af at blive ældre, og der er slet ikke noget pinligt eller forkert ved det. Så giv din mor en chance og fortæl hende hvordan din menstruation er lige nu. Måske er det noget hun også kender fra sig selv. Måske er det muligt at gøre noget for at gøre perioden kortere, og blødningen mindre? Det er noget du kan tale med din læge om, og men også der kunne det måske være godt at have din mor med?

Så giv det en chance prøv at snakke med din mor. Eller ring til din læge, og forklar hvad det er du oplever. 

Mange hilsner Julie

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program