Er det normalt

brevkassespørgsmål

Er det normalt

brevkassespørgsmål af
Ida
12 år
Oprettet 2 år 2 måneder siden

Hej. Jeg er en pige på 12 år som har et spørgsmål. I går var jeg alene hjemme med min far fordi min mor var på cafe med hendes veninde. Men da hun er væk pjatter mig og min far hvor han siger han vil prøve noget sjovt. Han lægger mig ned i sofaen og tager mine bukser af hvor han rør mig i skridtet. Han begynder at tage hans ting ind i mig og kør frem og tilbage. Jeg synes ik det var rart men han sagde det var for sjov og jeg ik skulle sige det til min mor. Men er det okay når det kun var for sjov og er det normalt? Hilsen ida

Svar: 

Hej Ida

Jeg kan godt forstå, at du ikke brød dig om det din far gjorde, og det er rigtig godt du skriver og spørger om det er normalt. 

Det er vigtigt for mig at være helt tydelig om at du ikke har gjort noget som helst forkert.
Det din far gjorde var til gengæld slet ikke okay. Og det er slet ikke normalt. Heller ikke selv om han sagde, at det bare var for sjov. Det han gjorde er faktisk så forkert at det er ulovligt. 

Når han siger at du ikke må sige noget til din mor, er det sikkert fordi han godt selv ved, at det er meget forkert, og derfor vil han ikke have at andre skal vide noget. Men jeg synes det er rigtig vigtigt at du prøver at fortælle det til en voksen alligevel. Det kunne være din mor. Det kan også være en voksen i din skole, eller hvis du går i klub, efter skole. Bare en voksen du føler dig tryg ved. Det handler først og fremmest om at du får hjælp, så det ikke sker igen, og så du kan snakke med nogen om den her ubehagelige oplevelse. Samtidig tænker jeg også det handler om at din far skal have noget hjælp, for jeg er sikker på at han godt ved hvor forkert det er. 

Du kan også prøve at logge på vores chat, og snakke med en rådgiver om hvordan du kan få noget mere hjælp. Du kan snakke med rådgiveren, helt anonymt. 

Mange tanker Julie

 

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program