Kaos i familien

blogindlæg

Kaos i familien

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 9 måneder 1 uge siden

Hos os er det mig der er voksen

Der er rigtig mange børn som er nødt til at blive voksne alt for tidligt, fordi de rigtige voksne ikke kan finde ud af det. Når det sker, så står man pludselig med et kæmpe ansvar, som man slet ikke er klar til, og som det slet ikke er meningen at man skal bære. På torsdag skal vi snakke om hvad det betyder når ens forældre er alkoholikere, og hvad der sker hvis man skal være voksen for tidligt. I den forbindelse kommer vi garanteret også til at snakke om hvad det vil sige at være voksen, og hvorfor det kan være svært for nogen voksne at være voksne. 

Gæsterådgiver

Vi får besøg af Lærke. Hun skriver om sig selv: Jeg hedder Lærke, er 24 år og studerer på Aarhus universitet. Min far har haft et alkoholmisbrug de sidste 8 år, som har foregået i det skjulte. Når han drikker bliver han psykisk ustabil og selvmordstruet. Jeg har ofte befundet mig i situationer, som et barn (voksent eller ungt) ikke bør opleve, hvor jeg har måtte tage et ansvar, der ikke var mit at tage. Min fars misbrug har efterladt en frygt i mig, om at min far en dag ikke ville være her mere, samt en stor mistro og mistillid til min far. Jeg har gået i gruppeterapi i BRUS, hvilket jeg har været rigtig glad for, da det i dag har hjulpet mig godt ud på den anden side. Jeg er blevet afklaret om mine egne følelser ift. mit fars misbrug og hvilken rolle jeg har lyst til at have i det.

Lærke er kommet ud på den anden side af et kaos, og vil nu dele sine erfaringer med jer. Hun er et billede på at der er håb, og at det er muligt at få det bedre, selvom man vokser op i en familie hvor alkohol fylder.

BRUS 

BRUS står for børn og unge i familier med rusmiddelproblemer. Det betyder at du kan få gratis og anonym rådgivning hvis du har nogen i familien som har problemer med enten alkohol eller stoffer. Det behøver ikke at være dine forældre, men det kan også være en bror, en onkel, en bedsteforælder eller lignende. For hvad betyder det egentlig når man vokser op med berusede voksne? For rigtig mange betyder det at trygheden er usikker, at man ikke ved præcis hvad man kommer hjem til, og så er der frygten for at der sker en ulykke eller et dødsfald. Ens følelser er på overarbejde og kan svinge hurtigt mellem de gode og de dårlige - noget som kan virke meget forvirrende. 

Chat 

På samme tid som gruppechatten er åben, har BRUS en 1-1 chat, hvor du kan chatte med en rådgiver som er klar til at lytte og støtte. Du kan også skrive til deres brevkasse her. Begge dele er anonymt. Derudover så er Cyberhus' egen 1-1 chat også åben, og der kan du chatte om alt mellem himmel og jord. 

Jeg glæder mig til at chatte med jer på torsdag!

Kærlig hilsen
Rådgiver Signe

Kommentarer

Må man godt være med selvom man ikke har forældre der drikker? (men alligevel godt kan sætte sig ind i det med at have skullet være den voksne?)

27

Kære Elias 

Du må altid gerne være. Som du selv siger, så kan man nogle gange kende følelsen, selvom man ikke selv har forældre der drikker. Så ja, du er meget velkommen!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

31

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program