Gruppechatten d.5 Januar 2017

blogindlæg

Gruppechatten d.5 Januar 2017

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 4 måneder siden

Tusind tak for en mega fed aften!

Igår var der vildt gang i gruppechatten! 44 unge kom forbi (næsten en personlig rekord!), og der var cirka en ligelig fordeling mellem drenge og piger. Der var godt gang i snakken allerede fra start, og I var virkelig seje til at støtte og rådgive hinanden! Jeg synes det er så overvældende snilt (håber jeg bruger ordet rigtigt) at I hopper ind i gruppechatten om torsdagen og er parate til at være der for hinanden! At I kan snakke sammen, og endda være også give plads til at være uenige, på en meget fornuftig og ordentlig måde.

Seksualitet og kønsidentitet

Vi startede ud med at snakke om seksualitet og hvilke tanker og følelser der kan være forbundet med at skulle have sex for første gang. Vi snakkede om at man godt kan være nervøs, ligesom man også er i andre situationer hvor man prøver noget for første gang. En af jer skrev: "Du kan forklare din kæreste at du er nervøs f. eks Og at du ikke ved hvordan det skal gøres...? :) " I var enige om at det er en rigtig god idé at snakke sammen om nervøsiteten, og sammen gå på opdagelse. På den måde kan man også bedre lære hvad den anden bedst kan lide, hvad man selv kan lide, og hvordan kroppen reagerer på forskellige ting. En anden af jer skrev:  "Altså, jeg er jomfru selvom størstedelen på min alder har haft sex. Jeg kan godt forstå han er nervøs, for det ville jeg også være, men så længe det er en man er tryg ved, så tror jeg det er bedst man taler sammen om det. Eventuel hvis ens partner også er jomfru, så bliver det lidt ligesom at minus gange minus bliver plus". Senere i chatten snakkede vi også om at man skal stå fast på sine grænser, og at ens kæreste også skal respektere grænserne. Man må altid gerne sige nej til sex, hvis man ikke føler sig parat.

I forlængelse af vores snak om sex, kom vi også ind på transkønnethed, og hvordan man kan være tilpas i sin krop. Vi snakkede om hvad selvforståelsen betyder for udseendet og hvad udseendet betyder for selvforståelsen, og her var I særligt seje til at give plads til forskellige holdninger. En af jer skrev:"Uanset hvad, man skal klæde sig som man vil, være sammen med dem man vil være sammen med. Man skal bare være sig selv", og det virkede til at næsten alle var enige. En anden skrev også: "Det jeg mener er, at det er ødelæggende for en ikke at være sig selv. Det er ødelæggende at være sammen med de forkerte, klæde sig forkert, fordi så bliver man ikke glad, hvis man ikke føler, at det er en selv." og det virker til at I har en god forståelse af at man skal kunne føle sig som sig selv - og være stolt af det!

Selvmordstanker

Der var nogle stykker af jer som enten har oplevet eller stadig oplever selvmordstanker, og vi snakkede lidt om hvad man kan gøre når de bliver alt for overvældende. Vi snakkede om det lidt sent i chatten, og der var allerede en del fjol igang, så det fik måske ikke lov til at fylde helt så meget som der var brug for. I var dog enige om at det kan gøre tankerne lidt nemmere at bære, hvis man har støtte og hjælp fra ens venner og familie. Hvis I har lyst til det, så vil jeg gerne holde en gruppechat senere på måneden som handler om selvmordstanker - vi kan aftale at den ikke kun behøver at handle om selvmordstanker, fordi det kan være et meget tungt emne at snakke om i 3 timer, men samtidig er det også et vigtigt emne, som fylder meget hos mange af jer. Hvad tænker I om det?

Fjol og ballade

Det var en del fjol og hygge i gruppechatten også, og nogle gange er det nødvendigt at man får lov til at slå sig lidt løs :) I den forbindelse snakkede vi om musik - vi havde endda besøg af Gulddrengen, og selvom jeg tror det var en wannabe (en som ønsker at være ham), så var det rigtig hyggeligt og jeg kunne nærmest høre jer smile og grine gennem skærmen. Gulddrengen skrev også et lille stykke tekst til mig, som jeg synes er ret fint: "Du sagde gulddreng, du må også kalde mig smukkedreng, Signe, men ville bare sige Signe, smukke pige til dig, fordi du smuk, selvom jeg aldrig har set dig, smukke pige" Det er altid hyggeligt når I inviterer mig med ind i jeres fjol, og jeg er glad for at I kan pjatte med hinanden på en god måde! Når det så er sagt, så var der nogen af jer som oplevede at chatten var lidt forvirrende. Det kan hurtigt ske når der bliver skrevet meget og når snakken går hurtigt. Der skal selvfølgelig være plads til alle i gruppechatten, så jeg tænker at vi i fællesskab må finde en balance mellem sjov og alvor når vi snakker :) Det plejer I også at være gode til. 

Næste uge

Næste gruppechat kommer til at have et emne som handler om jeres liv på nettet. Grunden til det, er fordi at vi gerne vil bruge jer som en slags tænketank engang imellem, og derfor vil vi løbende over året, smide nogle emner op til jer som handler om at være ung og online. Der kommer ikke mange gange (3-4 gange) som handler om det, så sørg for at komme når det er. Så kan I give jeres mening til kende omkring de ting, og være med til at have indflydelse på hvad retningslinjerne for jeres onlineliv skal være i fremtiden :)

Så er der vist kun tilbage at sige: Vi ses i næste uge, samme tid, samme sted!

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

kan vi ikke have en gruppechat om seksuelle overgreb?

373

Hej!

Det er en god idé. Det er et emne som fylder meget hos mange af jer, og som vender tilbage år efter år. Jeg skriver det i min kalender for året!

Vh. Signe

401

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program